Ärlig talat, kallar ni detta för vett?? LÄS DETTA!

LÄS DETTA!

Som ni ser nedan så skrev jag om den överviktiga hunden Oblix, jag är så förbannad, kan inte riktigt beskriva känslan jag har i kroppen just nu.
Jag mailade till Aftonbladet om detta och hoppas fler än jag gör det för detta svaret skall dom inte komma undan med!!  VISA ATT NI BRYR ER! Hennes adress ser ni nedan!

SVAR: He Linda!

Jag tycker inte att man utifrån de bilder vi publicerar kan bestämma att hunden utsätts för djurplågeri. Enligt ägaren mår hunden bra, får mycket motion och är inte fet. Djurplågeri är straffbart och vi har tidigare skrivit om när myndigheter ingripit mot för feta djur. Men det är sällsynt. Däremot finns det många hundar som – precis som
människor – är för tjocka.

Vänliga hälsningar/

Lena Anderfelt
Aftonbladet
Redaktionschef
lena.anderfelt@aftonbladet.se

MITT SVAR TILL HENNE:

Hej
 
Ja i så fall om du påstår detta kan du inte veta mycket om hundar. Överviktiga hundar precis som denna hunden är lider/kommer att lida av ledproblem och hunden kommer få ont. Hur kan djurägaren uttala sig om hunden mår bra eller inte, det begriper du ju själv att hunden KAN inte tala om om den har ont eller inte mår bra. Har ägaren varit på vetrinärbesök?
Alltså vilken människa som helst SER att hunden är fet,även du måste göra det!? Kolla på min blogg hur en sådan hund skall se ut, så fattar man hur överviktig denna hunden är!En frisk och välmående hund, ser inte ut på detta vis. Den har revben som syns lätt i ljuset, då mår den som bäst. Jag är väldigt besviken på att ni ens inte inser att detta är djurplågeri, tycker du inte alls verkar ha en hum eller uppfattning om hur en hund skall se ut! Varför tror du att hunden själv hellre åker pulka än att dra? Detta är på grund av att den inte har kondition eller ork till det FÖR ATT DEN ÄR ÖVERVIKTIGT OCH HAR ONT, grunden till detta är att djurägaren inte har motionerat hunden tillräckligt och gett den fel föda. En hund skall inte ha vanlig mat som vi äter, då blir dom feta och mår inte bra. Därför är även denna hund kräsen, matar man en hund med vanlig föda blir den kräsen. Detta är ett mycket allvalrigt problem man måste därför vända tillbaka detta mot hunden och börja ge den hundfoder, en hund svälter inte sig själv ytan tillslut äter den om mat står framme.
Sedan kan man ju undra då om hunden, har den fri tillgång till mat? Det skall ALDRIG EN HUND HA, vetrinären rekommnderar och även en människa som kan ngt om hundar vet att maten skall tas bort så fort hunden slutar äta, även om det finns mat kvar! Antar att du inte visste detta heller.
Jag undrar då, när ni åker ut på ett sådant här uppdrag,reagerar ni inte,inser ni inte allvaret att det är ngt som inte stämmer? Varför tar ni inte reda på fakta, ni skall veta att ni har upprört väldigt många människor pga av denna artikeln, då ni är så fruktansvärt respektlösa!
Jag förväntar mig ett svar från ngn med vett i skallen och har förståelse att detta är fel. Du skriver att djurplågeri är straffbart och att myndigheter ingripit mot för feta djur. Jag tycker du skall ringa till myndigheten och få ett uttalande av vad dom säger om detta! Imorgon kommer jag ringa myndigheten och kolla detta, hänvisa till er och förhoppningsvis så får det dig att inse allvaret! Du visar ingen respekt för djuren och absolut ingen förståelse för detta, vilket får mig att undra att när du inte inser ett problem som detta som har som jobb att granska sanningshalten och sömmarna på diverse saker. Vart är då världen påväg. Det är ni media som någon gång måste stoppa sådana här förvridna saker, inte skriva om dem som något positivt!
Läs min respons jag fått på min blogg!
 
http://hummingbird.blogg.se/2009/january/hur-javla-idiot-far-man-vara.html
 
Här är en annan tjej som skrivit om detta!
 
http://sjoquist.blogg.se/2009/january/jattehunden-oblix.html

Nu kanske du inser att detta inte är ok! Vi kommer inte att ge oss, vi kräver upprättelse på detta!
 

18 thoughts on “Ärlig talat, kallar ni detta för vett?? LÄS DETTA!

 1. Hej gumman

  jag mailade tillbaka till dig, så läs det 🙂 Det finns även andra som skrivit om detta i sina bloggar och om man läser de kommentarer som finns vid artikeln, så ser man att många fler tycker som vi. kramar

 2. det sjuka är ju att djur som lider är ju roligt enligt vissa, kolla bara på youtube, en katt som fräser utav bara tusan & har öronen bakom har fått jättemkt kommentarer, & det är ju inte kommentarer att det är synd om den, har även sett videos på bloggar där folk tycker att det är roligt

 3. Fy fan vad bra skrivet av dig!!

  Helt korekt!!

  Hon kan ingenting om djur märker man och hon borde faktiskt skämmas nu!

  Hoppas hon tänker till!

  Stå på dig fan va bra att du ska kolla med myndigheterna.

  You go girl!!

  KRAM!

 4. Bra skrivet och jag tycker det är härligt att folk engagerar sig och inte bara läser artikeln och slänger den åt sidan. Precis som du skrev blir djur lidande och mår dåligt, kommer alltså få svårt att gå och väldigt ont.

  "Däremot finns det många hundar som – precis som

  människor – är för tjocka."

  Hennes ord där gör mig upprörd! Vi människor köper vår egen mat och alla som är tjocka känner sig mer deprimerade, får mer ont och är oftare sjuk än oss som är normalviktiga. Samma gäller djur. Bara det att djuret inte kan köpa sin egen mat själv och se till att leva ett sundt liv. Det måste djurets ägare se till, det är ändå ägaren som skaffat sig ett djur och då ska man kunna ta hand om det. Hade den här ägaren velat ha ett barn som blir överviktigt, mår dåligt, blir mobbat eller inte ens kan gå eller ens andas till sist? tror knappast det! Ett djur är som ens egna barn, det ska behanlas med ömhet och respekt. Hoppas du sätter dit dom, jag tror alla är på din sida:)

 5. Den där människan som svarade kan inte veta något om hundar, eller djurhållning. Hon har säkert bara godkänt artikeln, utan att lägga nån vikt vid att titta vad exakt hon godkände. Det finns tyvärr så många människor som aldrig skulle få komma i närheten av djur egentligen, Aftonbladet såg väl hunden som ett roligt inslag av en fet hund, de gör de som sagt till något positivt. Men de kan ju leda till att folk inte reagerar när de ser ett djur som är överviktigt el. likande, media har sagt att de är okej. För de är de ju inge fel me de!? De e ju bara roligt..? Ush, de väcker djävulen inom en! Bra skrivet i mailet till henne! /malin

 6. Förstår att du är förbannad..

  Ibland kan man märka på personer om dom har djur eller inte. Den som skrev den ndär artikeln har uppenbarligen inget !

  mvh

 7. hmm asså seriöst. Man ser ju med blotta ögat att den hunden är överviktig..! Tykcer det är bedrövligt detta. Ditt svar till henne var ju bra, får se vad hon svarar nu..! Jag står på eran sida så ni vet. Mvh

 8. Härligt att höra att du faktiskt tog kontakt med Aftonbladet, och det förvånar mig faktiskt att de svarat på ditt mail!

  Hoppas du får ett till svar på det du nu skickat iväg.

  Våran hund väger 55 kilo och har en minimumvikt på 50 kilo (enligt rasstandarden), och jag tycker att det är HELT SJUKT att vissa uppfödare (många i USA) försöker få deras hundar så stora som möjligt.

  Jag tycker att de är tillräckligt stora i 50-kilos klassen och det smärtar mig att se att vissa väger över 100 kilo.

  Vilket människa som helst har väl vett nog att förstå att väga dubbelt så mycket än "normalt" är ohälsosamt?

 9. gud vad du är duktig som tar tag i det hela, väldigt inspirerande tycker jag! 🙂

  Och som du skriver så ser man ju tydligt att den ÄR överviktig, och det är ägarens plikt att se till så att hunden inte är överviktig och att den får bra mat och motion!

  djur kan inte hantera sånt här själv och kan inte säga till att den mår dåligt, ägaren må ju fan va blind om hon tror att hunden mår bra!

  än en gång, jätte bra av dig att ta tag i det här!! 😀

 10. jag är en mycket stor djurvän och detta var hemskt. Detta kallar jag med djurplågeri! vadå att den hunden får mycket motion? kan den inte få för en sån hund ska ha mycket motion , och får den den motionen som den behöver så skulle den inte vara så överviktig. och sen vet man ju itne vad djurägaren stoppar i den heller! så himla sjukt :/ Glädjer mig att du bryr dig och skrev ! verkligen bra gjort och ja vet inte hur jag ska förklara men det betyder mycket att du gjorde det. kan ej förklara hur jag menar riktigt. Men bra gjort att man bryr sig , för det gör jag verkligen! en hund är ett liv och dom är lika mycket värda som vi människor! Jag har själv en hund och skule aldirg utsätta min hund för någonting som inte är bra. samma sak med människor som inte går ut med sin hund. jag och min pojkvän tog över en amstaff pittbull för ett år sedan! fick den hunden till att bli värdens lyckligaste. För så som han levde där är hemskt. människan som hade hunden var psykisk sjuk! Käkade massa mediciner och åkte mellan hemmet och psyket! Hunden fick inte gå ut på två veckor. han kissade och bajsade i hela lägenheten! Och om han hade tur så fick han hänga med när husse skulle handla nått vilket var var 14 dag! När vi tog över han var han jätte lycklig. eller det kändes som det. ägarens mamma sa att det var en helt annan hund! Var ute hela dagarna flera timmar! Var så glad över att man kan göra så mycket för någon alltså , han hade det ju verkligen inte bra alls! men det största promblemmet var att han hade ju aldrig varit själv , så fort man gick till skolan stod han och skällde som jag vet inte vad :/ stackaren! Men nu ska jag sova … ville bara skriva tack för att du brydde dig om hunden ! ha det bra sov gott kram ! ( L )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *