För kännedom

Ja som ni vet så rasade jag över den övergödda hunden, se inlägg nedan. Det går sakta men säkert framåt har äntligen fått ett vettigt svar från chefredaktören på Aftonbladet! Skall bli intressant och se hur detta fortlöper. Det känns som om det går framåt när hon gör detta uttalandet, får verkligen hoppas på det bästa nu och att det inte bara är tomma ord!!

Hej igen Linda!

För kännedom. Jag har två fina egna hundar, labrador retriever.Jag vet mycket väl att en hund mår dålig att vara överviktig. Och att många hundar – precis som människor – är för feta. Men veterinärer ingriper inte eftersom det bara är i väldigt grova fall som det klassas som djurplågeri.Men frågan väcker starkt engagemang. Jag ska se om vi kan ta den vidare.

Vänliga hälsningar
Lena Anderfelt
Aftonbladet
Redaktionschef
lena.anderfelt@aftonbladet.se

Såhär skrev även Informationschef och chefredaktör för SVT, även leg.veterinär från Sveriges vetrinärförbund; Jag har även bett han utveckla svaret till mig får se vad som händer där!

Hej Linda!

Jag håller med dig, övervikt hos hund är ett av de vanligaste djurskyddsproblemen i svensk hundhållning, och ska inte uppmuntras ytterligare i media genom att utlysa korkade tävlingar om vilken hund som väger mest.

Hälsningar

Johan

11 thoughts on “För kännedom

  1. Jag kommer defentivit följa upp det här Linda. Är det något som behöver göras så är jag med på det. Hon börjar kanske förstå lite, men inte riktigt. GO…! ! /

  2. lite posistivare svar denna gången.. verkar som hon håller med dig men inte kan göra nånting åt det.. och det förstår jag visserligen..

    man vet ju aldrig hur det kommer sig att det blivit fet, eller ja ag har inte läst artikeln. men det kan vara sjukdom och liknande. men är det inte det så är det ju som sagt väldigt synd om hunden, och en sån person kan inte komma med anklagelser och liknande. och sen få det upptryckt i ansiktet om det skulle vara så att det finns en naturlig orsak. men jag hoppas innerligt att hundens ägare gör allt för att få den i form så det inte skadar hunden mer än det redan kan ha gjort.. Tycker det är jättestartk av dig att kräva svar och vara så engagerad! tummen upp för dig! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *