Helt jävla otroligt!

ÄRLIGT TALAT JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! Jag har läst ALLA böckerna Liza Marklund skrivit, Gömda, Asyl, Mias systrar etc. Nu visar det sig att dessa " verkligehetsbaserade" böcker är fejk!!! Bloggare har granskat  & uppmärksammat och gått vidare med detta. LÄS HÄR!
Jag tänkte köpa boken som kommit ut ganska nyss som heter Emma. Mias dotter. MEN ICKE DÅ KÖPER JAG HELLRE DEN NYUTKOMNA BOKEN SOM ÄR SANNINGEN OM GÖMDA SKRIVEN AV MONICA ANTONSSON som även nämns på Aftonbladet.

– Jag känner mig fullkomligt lurad och hoppas verkligen Liza Marklund står sitt kast ocg får betala för detta!
Idag lever den kvinna som nämns i böckerna efter att ha bidragsfuskat i hela sitt liv som mångmiljonär i ett annat land och försäkringskassan betalar fotrfarande ut pengar till henne. VAD FAN ÄR DETTA!?

Gömda, Asyl och de andra böckerna om Mia Eriksson är makalösa bäst-säljare. Mia och hennes familjs dramatiska flykt undan »Mannen med de svarta ögonen« har engagerat miljoner läsare runt om i världen.
Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.

Mia gick inte ut med toppbetyg från gymnasiet och har aldrig jobbat på bank. Hon gick i specialklass hela sin skoltid och fick jobb på en lunchbar.

Från 1983 levde hon nästan helt på olika bidrag.
Mia och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljoner, utbetalade på märkliga grunder. Och än idag lyfter Mia – numera mångmiljonär – pengar från försäkringskassan.
Mias man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare med ett tvivelaktigt förflutet i militärdiktaturens Chile. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han. Mia och barnen hade inte behövt gömma sig.

Mias lögner har orsakat mycket lidande: Osama berövades sin dotter, Michael förlorade sin mamma, Elisabeth såg sitt livsverk krossas, många känner sig förtalade och lurade.
Nu kan de för första gången berätta sanningen om Gömda.

41 thoughts on “Helt jävla otroligt!

 1. vad dåligt! jag hatar när man verkligen tror på något, och sen så märker man att allting är fake fake fake. Har du några husdjur?

  jätte fin blogg föresten 😉

 2. Fy vad man blir arg på sån..har läsa alla böckerna…Hur kan man bara skriva något som inte en esisterar sig o säga att det är värklighetsbaserade..sånt gör ockås mig arg.Ha en skön kväll.kram

 3. Ja man blir väldigt besviken… å bok efter bok kommer ut så detta har ju blivit en bra kassaklirrare helt klart… ja slutade läsa efter boken där Mia själv berättar för efter den så tycker ja de verkade lite för mycket på nå vis… Liza menar ju nu att hon aldrig sagt det är en sann hitoria utan bygger på en sann… men så står de inte på och i böckerna… så dum e inte ens ja. Hörde förrut på radion att nu ville sonen berätta… givetvis i en bok. Monica Antonsson ger ju tyvärr lite mer publicitet åt dessa människor å ja lovar att böckerna som kommer att svara på denna hon skrivit kommer att sälja dom med för nu vill folk veta….

  Nä sängen igen… /Tess

 4. Va söt du är. Jo det blir väl leggings å någon klänning till antar jag. Men jag r inte där för att visa upp mig utan för att umgås, hihi. Hemskt det där med Gömda….vet inte vad jag ska säga förutom att man känner sig besviken på en bra författare.

  kram

 5. ja har bara läst 2 av böckerna, d två första alltså..

  men allt som dem skriver i tidningen är ju iinte heller sant.. menmen :P!

  tråkigt att de ba är lögn, isåfall borde d ju inte stå att den är sanning =/ lite av en besvikelse..

  kram

 6. Fy, jag ser det som att hon ljög om allt bara för att få en karriär i författarvärlden! USCH! Visserligen har jag inte läst boken/böckerna vilket jag inte heller är så lockad till nu.

 7. Jag har också hört om det där, ska bli intressant att läsa om hur det blir sen med allt. Jag tycker synd om Osama som missat all tid med sin dotter och även Michael som missat tid med sin mamma, hur man nu kan lämna ett barn på det viset. Jag slutade läsa böckerna när man fick reda på det med sonen, då sjönk det så lågt i mina ögon.Jag hoppas att alla får reda på detta och att faktiskt även Liza kan stå för vad hon gjort etc.

  Hittat någon till middagen?

 8. jag tycker också att det är helt sjukt det där ..skit jag har också läst alla böcker och allt.. menmen

  men altså jag såg en gång på nyhetsmorgon när den här "tjejn som blev slagn" berättade om det i tv ? är det också lögn då?

 9. har läst lite om det men inte varit vidare insatt.. Har ju som sagt aldrig läst böckerna. Men vad hon har gjort är ju helt otroligt lågt!

 10. Det gör den säkert, ta kort bara så vi alla får se 🙂

  Har aldrig läst eller brytt mig om Marklund så inget jag är insatt i dessvärre 🙂

 11. jag vet!..

  Det var boken gömda som fick mig att fatta vad jag egentligen gått igenom.. och så är den falsk.. Har deen boken "sanningen om gömda" hemma..

 12. och jag som har sträckläst alla klart just nu, 🙁

  fy skäms asså !

  men kmr en till bok ut, av Emma ? det kliar om fingrarna, vill så gärna ha den, men är allt verkligen falskt ?

 13. sv: jag förstår din ilska xD. jag har cokså läst böckerna o hört att de e fejk. Men jag orkar faktiskti nte bry mig. Visst känner man sig lurad men ändå. Tänk va mkt possitivt de har lätt fram till iaf. Aso att det här med kvinnomisshandel har blivit så upplyst i samhället, så var det inte innan böckerna

 14. jag e juh ingen bolmal men har läst nån enstaka av hennes böcker åh har även jag hört att det e fejk klart man blir arg juh… riktigt svingit e detta.. :S

  ta dej en titt i min blogg åh svara gärna på min fåga !

  hoppas allt e bra me dej annars ?

  kram hej

 15. hej gumman ! Ja har bara läst en av böckerna i serien o fattar inte riktigt grejen.. för min del spelar det ingen roll om dom e sanna eller ej för det va ju ändå bra böcker och gav folk bra läsning. Sen fattar ja inte om dom nu inte e sanna så kanske hon mia ljugit för marklund? Ja menar Marklund kan väl bara tro på mias ord? ja vet inte som sagt ja e inte alls insatt googlat om det men det tycks bara vara en stor soppa för mej hehe, Men vill du får du gärna förklara va det va som utlöste allt och va det är som inte är sant. Bamsekramisar!

 16. Vad gäller Gömda så vet jag inte vad jag ska säga, det blir bara för mycket!!!

  Du har säkert redan fått en award men du får den igen av mej. =D

 17. Hej Linda! Jag fick svar från jenny från Skövde igår & det verkar funka att jag åker med henne isf!Så det vore jätte kul att komma (ursäkta att jag svarar nu på morgonen men datan hemma fick virus igår så fick vänta tills jobbet ) men vore jätte spännande! 🙂 Vart ska jag betala in isf,för maten? Kram Jenny

 18. Bor i staden där allt från början utspelat sig och är vän med sonen Mikael. Han och hans pappa och "nya" mamma som varit med under hans uppväxt har sedan böckerna gavs ut informerat folk i trakten (oxelösund) att det är lögner och påhitt. Vilket många andra även har förstått själva efter att ha varit med när allt som skrivs ska ha utspelat sig. Jag tycker det är hemskt hur hon har utsatt folk som är nämnda i böckerna men man måste komma ihåg att det är inte Liza Marklunds fel alltihopa, mycket är påhitt från den person som allt kommer ifrån "Mia". Tillsammans har dem skapat dessa idiotiska böcker.

 19. Ja tyvärr så e de många som drar nytta av det mediapådrag som blir… tyvärr e de ju. Men men… ja tänkte läsa Antonssons bok men samtidigt… hrm nej man blir lite anti å ska som sagt inte gynna denna snöboll som börjat rulla.

  Hoppas du får en trevlig helg… ha de bäst //Tess

 20. mm ja såg de där på debatt igår. skandal verkligen!! så trött man blir. senare på kvällen var det ett program om hundar som importerades sjuka från spanien. Galet! Ibland blir man trött på världen å folk…

 21. Är det nånting att brusa upp över?

  PR TRICK för att få sina böcker att sälja. Författare är som journalister, dom gör allt för att få det bästa, alltså att förvränga på sanningen.

  Hon kan ha sagt att boken är sann, men menat att viss delar i boken är sann. Så gör man idag för att få något att sälja.

 22. Åh jätte söt klänning du ska ha på dej ju 🙂 Vad roligt det ska bli. Och restaurangen verkar ju jätte bra! Ska vi mötas upp alla utanför den restaurangen? Hoppas du får en trevlig helg! Kram

 23. Visst kunde hon ha skrivit att boken var baserad på en verklig händelse och inte var en verklig historia ord för ord. Men ett mynt har alltid 2 sidor… Man kan ju faktiskt inte tro helt blint på nya boken heller…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *