Hur jävla idiot får man vara!

Har ni läst om Oblix Norges största hund?? Det är en Engelsk Mastiff på 132kg!! Detta är en stor hundras det är jag medveten om, normal mankhöjd 76, normalvikt på denna ras är 80-100 kg.
Nu är Oblix 83 i mankhöjd, MEN HAN ÄR ÄNDÅ ÖVERVIKTIG!!! TITTA PÅ BILDEN!
Hur fan kan aftonbladet ens publicera en sådan här artikel som tydligt visar ett kraftigt djurplågeri!!??
Det som stör mig ngt enorm är att matte säger att han inte på något sätt är osund eller lider av sin vikt. HUR FAN KAN HON UTTALA SIG OM DETTA!?
Alla hundar lider av sådan kraftig övervikt, behöver inte ens säga att hunden är överviktigt utan bilden talar för sig själv! På en hund i normalvikt skall man kunna skymta revbenen litet. Det tär på lederna och hunden kommer tidigt att få ont! Detta kallar jag att plåga sin hund och som djurägare så vet denna jävla kärringen inte ett jävla smack!

DÅ UNDRAR JAG HUR FAN KAN MAN SOM HUNDÄGARE & OMVÄRLD TYCKA ATT NGT SÅDANT HÄR ÄR OKEJ?! NU FÅR FAN MÄNNISKOR TÄNKA TILL LITE!!

Bild tagen från Aftonbladet

Bild hämtad från Google

SÅHÄR SKALL EN ENGELSK MASTIFF SE UT, DET ÄR EN VISS SKILLNAD!!!!

122 thoughts on “Hur jävla idiot får man vara!

 1. En varghund har vi här i stan å han e STOOOR…

  Ja ja blir oxå anti å tänker som sagt inte läsa hennes bok för hon drar bara nytta av detta. Hörde mer om Marklund nu att de BARA va baserat på en sann berättelse men ja tycker nog den berättelsen e väldigt påhittad eftersom de nu inte va MIa som va förföljd å misshandlat… SUCK… //tess

 2. Ja jag håller verkligen med dig! Dålig stil av Aftonbladet att tillåta en sån artikel när det framgår tydligt att hunden inte mår bra! Hade varit en sak ifall de hade tagit det ur det perspektivet, men de har skrivet det ur ett rent nöjesperspektiv!

 3. Fy vad äckligt med en sån överviktig hund, kan ju inte den må bra av heller..

  Tror d blir killen som kör. Vet inte vad han ska göra undertiden, har du ngt förslag du som känner till staden?

  Jag kan maila våra nr om du skickar med din mail:)

  Kramar

 4. stackarn 🙁

  okej nu blev ja emd sugen på mat, hihih ska laga min specialitet, köttfärsås á la daniela senare med spaghettis hih, va ska ni äta då?

 5. Nej men du hade en bild på varghunden å de e stora… såg att de va om en Mastiff… de blir lätt stora å övergödda när folk inte vet va de ska ge dom för föda…

  Ja erkänt å erkänt… blir så trött… sanningen säger hon väl knappast. //tess

 6. Ja men många verkar ju tro de gör djuren så rätt när de GÖDER dom.. ger dom allt mjligt de inte ska ha å sedan inte motionerar dom som de ska. Ibland undrar man varför en del köper en hund som kräver mycket motion när de inte är intresserade av att ge dom de… de finns hundar som kräver mindre sånt bara för att ta ett exempel. Sedan tävlar man i att ha den största å fetaste hunden å katten osv å de e fan inte klokt… sånna ska inte ha djur.

  Men idag finns även föräldrar som låter sina barn äta va de vill å dricka dricka å äta pizza å bli feta som hus de e fan inte bra de heller.

  //Tesss

 7. Vilekn sööt vovve! Älskar hundar! Är riktig djurälskare ja! Kolla gärna in mina teckningar och designs! Säljer nu äntligen mina egendesignade tryck på t-shits & toppar! Gå in på min blogg för att se trycken och tishorna. Ge gärna kritik på mina teckningar också, kram!

 8. Hej gummsi! Nej vilken otur med frissan, hoppas du kan få en tid denna veckan då 🙂 Ja jag förstår att det måste vara en himla massa saker att göra nu veckan innan. Ja det var ju ett himla billigt pris, har de 3 rätters med fisk eller så, får det nog bli det! Min pojkvän ska agera chaffis åt mej på lördag. Blir det enklare på station eller ska vi mötas upp utanför restaurangen iaf? Kram

 9. jag som inte äns är hundvan ser att han är alldeles överviktig. Stackarn som har en sån matte. Förstår hon inte vilka dåliga effekter hunden kommer att få om den inte redan har det.. man blir arg!

  KRAM

 10. Ja, det där var faktiskt lite extremt. Undra om det "bara" råkade spåra ut lite, eller om det är på grund av uppmärksamhet som det har gått såhär långt…

  Båda är nog lika illa, så det spelar ingen roll. Men det tål ju att funderas på.

 11. Sv. Tack så hemskt mycket 😀 det är jag som har gjort den.

  Om du skulle vilja ha en design av mig så är det bara att du klicka på Bloggdesign knappen i headern och läser där hur du går tillväga 🙂 Kramis

 12. Verkligen inte…

  Såg på teve nu om Marklund… hon menar att den va baserad på en sann historia MEN alltså de e den ju inte ändå…. de ja har läst mig till så e de ju inte alls frågan om att Mia va förfljd å misshandlad så hur kan den då bygga på en sann historia??? Va upprörd man blir…. //Tess

 13. Urs vad ledsen man blir när man ser sådant 🙁

  Verkligen elakt mot hundenrys

  Hur e det annars å så gumman??

  Va ett tag sedan nu juh

  puss

 14. Det där är ju för 17 djurplågeri!! Grr vad trött jag blir. Aha, då har ni och göra men som sagt.KUL, godnatt tjejen

 15. Fy fy fy!! Jag blir ta mej fan vansinnig på sånt här! Usch o fy o blä! Idioter de är va dom är! Hela högen!

  Hur är de med dej annars då?

  Kram

 16. Ja hela grejjen e åt skogen… de e verkligen inte klokt. Så satt Mia å sa att hon Antonsson ska be om ursäkt… de e nog fler som behöver göra de…. //Tess

 17. Jag skickade iväg ett mail även jag och skrev ett inlägg om det, länkade till dig med såklart, eftersom du "grundade" det hela. Kramar

 18. Ingen aning, eftersom hon bodde i norge med va? Då är det inte så lätt kanske, hade nog varit lättare om det varit svenskt, men å andra sidan google är bra till jävligt mycket 🙂

 19. Såg det där förut men läste aldrig, behövdes väl inte direkt heller utan man får, som du, en klar uppfattning om vad som är rätt och fel… Jag skäms över hur en del behandlar sina husdjur.. Ha det gott

 20. Ja det måste vara en del å göra innan middagen kan jag tänka mig 😉

  Hade varit kul att vara där å träffa dig och alla, men som sagt så fyller gubben år imån och ska firas nu på Lördag me Bowling å lite sådant blir ju kul de me 🙂

  Jag mår ganska bra nu lite segt att vara sjukskriven bara :S vill göra nått gaaah!

  pussen!

 21. Ja, men precis! Säger man inte ifrån utan bara läser nyheterna som allt annat skvaller, så innebär det ju att man uppmuntrar och stödjer sådant.

  Det är ju samma sak ifall jag skulle köpa äkta päls och sedan säga att jag värnar om djurens rättigheter. Hmm, nja – det går inte ihop.

 22. Jaa det får nog bli det 🙂 Okej, vart på centralen då? Har aldrig varit på Uddevallas central förut 😛 Nej vad häftigt då förstår jag att du inte går till någon annan 🙂 Jag är också väldigt känslig med mitt hår och låter inte vem som helst klippa mej. Hade en frisör i Åmål som jag alltid gick till men nu har jag lyckats hitta en i Vänersborg som är mycket duktigare så det är bra:)

 23. åhh fy fan så äckligt! vilken hemsk person vill utsätta sin hund för detta????! usch borde ej få ha djur.. hur kan man ha en så skadad uppfattaning om djurskötsel???!!!!

 24. "Hur fan kan aftonbladet ens publicera en sådan här artikel som tydligt visar ett kraftigt djurplågeri!!??"

  jag menar inte att jag tycker att det är ok att man "göder" hundar och gör dom överviktiga, men kanske finns det en baktanke med hela artikeln för den delen också. visst, det kan ses som ett nöje att "kolla på den här tjocka hunden. det är norges största hund", men när folk ser bilden så kan man ibland få sig en tankeställare nånstans bak i huvudet. kanske att dom själva ska vara rädda om sina hundar.

  jag har själv hund, och kan ibland tänka sådär själv.

  så jag tycker inte att aftonbladet har gjort nåt fel med att lägga upp den här artikeln, trots att många som sagt kanske ser det mest som ett nöje.

  och tyvärr så gör journalisten bara sitt jobb genom att publicera en sådan artikel!

 25. haha men gud, så jävla farligt var det ju inte HAHAHA. en hund lever ju ändå bara i typ två dagar haha vad gör det då om den är lite tjockitjock?

 26. Usch, det är hemskt vad folk gör med sina djur pga okunnighet !

  Såg en dokumentär på tv för några år sedan som handlade om tjocka djur. Jag blev så arg när jag såg en rottweiler som knappt kunde gå på benen för den var så överviktig. Ägaren (som såg ut ungefär som hunden) sa något i stil med; "min hund är mitt barn och får alltid det hon vill ha, hon är värd det bästa och jag säger aldrig nej". Vad tänker man med då liksom ?

  Det bästa för hunden är inte att äta godis dygnet runt. Den ska istället kunna få vara pigg, leka och springa av sig på promenader. Hur bra kan livet vara som soffliggare pga har dåliga knän till exempel ?

  Näe, övergödning är lika mycket djurplågeri som svält. Synd bara att inte alla förstår det. Men det är väl "gulligt" när de är så tjocka att de måste bäras uppför trappor ;/

  mvh

 27. Stackars hunden! 🙁

  Nu har jag lite erfarenhet av djur som blivit överviktiga – inte sådär överviktiga dock – men… ja, min katt t ex. Hon var överviktig och vi försökte med allt. Men hon ville mest ligga och mysa och inte röra så mycket på sig. Hon blev inte i fin form (nu är hon nästan på gränsen till för smal istället) förrän hon fick kattkompisar att leka av sig med 🙂

 28. Även om han är stor så ser han tjock ut, tycker jag!

  Han har ju ingen kroppsform, stackaren! Photoshoppar man bort svansen och huvudet så ser man ju inte vad som är fram och bak!

 29. Ush, så förbannad man blir! Som hundägare har man ju ett ansvar, och man kan ju som sagt inte missa att den här hunden lider av sin övervikt.. Shit, man blir ju mörkrädd för människor! ha det bra. mvh malin

 30. JA, VARFÖR?VARFÖR i hela världen göder man etthusdjur till en flodhästlookalike.Dessutom en hund,som sedan människans begynnelse troget skyddat och vaktat människans boningar,då kan man inte vara fet och ful för då orkar man intet..Ser kärringen(matten)lika ut,ser hennes ungar lika ut?

  HELT EMOT NATUREN!OCH Aftonbladet har väl en hel del dynga att stå till svars för./krams pamela

 31. Såg en gång en engelsk dokumentär om sånt här. Där var det en tant som hade en rottis som var ENORM! Stackarn kunde knappt gå för att den var så tjock. Hon matade den jämt och skämde bort den massor, den fick precis allt den tiggde om. Och när folk försökte tala om för henne att hunden var grymt fet så blev hon jättearg och fatta inte alls hur dom kunde säga så om hennes lilla älskling.. Då blir man mörkrädd…. Stackars hund…

 32. Det är galet! Det finns ju tusen hundar som ser likadana ut och det äår hemskt hur mkt extra vikt de måste bära runt på varje dag. Usch och fy!

 33. Stackars stackars hund,hur kan man gör så? , bära runt på den vikten usch!!!

  det ska jag göra:)

  haft en bra dag??

  se du fram emot bloggmiddagen?:)

 34. Ja det är väl som vanligt… folk vill visa upp sig… men i själva verket visar de bara hur puckade de är. Vad har dom gett den där stackars hunden?

  Alla som är inne här bör för övrigt gå med i djurens rätt. glöm inte det!

 35. hej. hittade in till din sida! =) och JA!! det där är djurplågeri! kommer ihåg en dokumentär från engelsk tv om världens fetaste hund. det var en rottis som såg ut som en stor rullande hårboll! matte gick alltså till delikatesschark och köpte allt möjligt i köttväg. kommer inte igåg vad hon gav sin hund i kilo-väg men det var ofattbart mycket! men hon var ju helt tvärsäker på att hon bara gjprde det bäste för hennes hund!

  slutsats; okunnighet! hundar ska inte behöva anstränga sig för att gå utan att få ont!

  kul att du tar upp detta ämnet! =)

 36. de där görmig riktigt förbannad. hur fan kan man vara så dum? ibland verkar de som att man får göra vad man vill med sina djur utan att nåt händer, bara för att djuret också är älskat. d eär sjukt sjukt sjukt.

 37. Jag håller med dig till tusen! Fyfan säger jag bara, dom gör honom bara överviktig för att dom vill bli kända/få uppmärksamhet för att dom har världens största/tyngsta hund! Herregud, jag tycker så synd om hunden så jag vet inte vad. Detta är SÅÅÅÅ sjukt jäkla fel! 🙁

 38. Hm, ja, vi får väl hoppas att det hela beror på okunskap och inte på elakhet.

  Hoppas bara att matten får ta med hunden till veterinären någon gång och att de får henne att komma till insikt.

  Men tyvärr kan man inte tvinga människor att förstå. Det har jag fått lära mig i det senaste (då mina barn nu har dött).

 39. Ja, den är överviktig. I sånna här fall är det aldrig elakhet däremot, utan ren okunskap. Ägaren ser nog dessutom sin hund på ett helt annat sätt än vad många andra gör.

  Men det är skillnad på gulligt tjock och överviktigt tjock, och den här var inte gulligt tjock.

 40. Har även skrivit lite om dig och din artikel i min blogg, samt mailat aftonbladet. Jag bara måste veta om de som jobbar där skulle vilja ha ihjäl sina barn i förtid.

  /E

 41. fyy! Asså ne jag håller med dig, hur fan kan on säga att hunden inte lider av det?! Hela kroppen på hunden skriker OSUND! Blir så förbannad på alla som inte kan ta hand om sina hundar ordentligt! Dom borde inte få ha hundar, jvla idioter! =O

 42. En hund som väger mår ju inte bra. Eller aa nu kanske men om några år då? Höfter , hjärta mm? Inget coolt med övergödda djur. Så jag förstår inte varför aftonbladet har med den artiklen? Så jag håller med din blogg till 100% en äkta djurälskare som jag är. Fin blogg btw. Hälsningar Jessika

 43. Jag förstår mig verkligen inte på folk som är stolta över att ha "störst" av något djur. Det brukar alltid vara någon överviktig djurstackare och så hamnar matte och/eller husse i någon rekordbok. Sådant borde inte ens existera!

 44. fy FAN!

  Börjar bli riktigt, förBANNAD här!!

  Läste en liknande artikel någonstans, då handlade det om en Golden Retvier..

  Hur KAN man bara göra så mot dem?! :'(

 45. Fy faan. Vi har en engelsk mastiff hemma, vi tycker han är stor med sina 75 kg, då är han ändå en lite mindre mastiff. Men det här var verkligen hemskt!

  Hur orkar han resa sig när han har legat ner? Visst att mastiffer ofta har extrahud, men det är ju verkligen fett på den stackars hunden. Fyfan.

 46. Det är ju inte speciellt ovanligt och tragiskt nog kan man inte göra så mycket åt det för människorna tror att de gör hunden en tjänst när de ger hunden way to much food än vad den behöver!

  Det är verkligen hemskt..

  Hunden kommer behöva avlivas när den är mindre än 10 år.. Får väl vara glad om den lever 1-2 år till.. Huvva, lider med den men känner mig väldigt hjälplös!

  http://publicserver.blogg.se

  http://publicserver.blogg.se

  http://publicserver.blogg.se

 47. Jag håller verkligen på dig, hoppas att du lyckas driva det hela vägen! Jag tycker att det du gör är bra!

  Ha en bra dag

 48. desvärre relativt vanl. bland stadsvovvarna..!snälla tänk på vad en hund behöver för att må bra o bli en frisk o bra hund!!motion o rätt mat+stimulans i vardagen=en frisk stabil hund som fungerar bra med både andra hundar (lösa) o med människorna!!!!!!!!!!!fatta
  avs.leve lösa hundar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *