Tack alla! Stoppa detta som pågår!

Vill tacka blogg.se för att ni uppmärksammat det jag skrivit om den övergödda hunden Oblix, jag är er evigt tacksam!

Alla ni andra uppmärksamma detta med, blunda inte för problem, öppna upp ögonen och maila ni med, ju fler desto bättre. Jag accepterar inte ett sådant här nochalant och IQ befriat svar som denna Lena Anderfelt gav mig! LÄS NEDAN!

Följ gärna med under resans gång då detta snarast möjligt kommer att tas upp med myndigheter och vetrinären besöker jag imorgon och får ett uttalande, jag kommer scanna in hans utlåtande ang detta.Aftonbladet skall få ångra att de publicerade denna artikel ur den vridna synpunkt de ser saken på!

Så gör som mig och Sanna maila Aftonbladet, andra tidningar ta reda på information, gör vad ni kan! Imorgon är det jag som går till veterinären!

27 thoughts on “Tack alla! Stoppa detta som pågår!

 1. Nu har jag mailat Aftonbladet!!

  Skrev såhär;

  Ville bara tala om att jag också tycker att den stackars hunden utsätts för djurplågeri!

  Detta borde uppmärksammas från den synen och inte ur "nöjes" syn!

  DÅLIGT av Aftonbladet!

 2. hej igen linda! tycker det är bra att du tar upp en sån här sak! och skriver till aftonbladet.. vet att du vill att ja skriver oxå men du har sagt det ja skulle säga!! =) jag hade kanske uttryckt mig annorlunda men vi tänker lika! =) uppdatera mig gärna om hur det går.. väldigt intressant om nått så stort som media tänker hjälpa oskyldiga!

 3. Jo jag läste om detta å tycker det är fruktansvärt hur man kan låta en hund bli så fet. Ser mer ut som ett hängbuksvin än hund. Det är bra att du tagit upp detta så folk blir uppmärksamma.

  Jätte kul att du kommit med på första sidan!! Ska kontakta min son idag för att öra lite hur han tycker!

  kramar

 4. Svar: Jag har inte heller fått svar men jag kommer att nämna det så fort det kommer, om det kommer.

  Klistrar in mitt mail här så får du se hur jag skrev.

  "Väldigt många i bloggvärlden har reagerat på denna hund. Ett husdjur är ens egna barn. Skulle du vilja göda dina barn med en massa mat så att de blev överviktiga och mådde psykiskt dåligt samt inte kan röra sig på rätt sätt? Kanske få hjärtproblem och till och med så ont att de inte kan ta ett steg själv till sist och på grund av detta dö i förtid? Det är som att döda sitt egna barn som dessutom fått mått dåligt under den tid som det levde. Tragiskt tycker jag. Övervikt ökar bland människor och till och med bland djur tydligen. Har skrivit lite om min åsikt på:

  http://ericaperzzon.blogg.se/2009/january/mandag-overviktig.html

  Jag hoppas verkligen att aftonbladet.se hjälper hunden och ägaren så att de kan leva på rätt sätt. Ägaren menar säkert inget ont i att ge den god mat o.s.v. Vissa känner att även djur ska få leva ett lyxliv. Men djur och människor behöver olika näringsämnen. Våra finns i människomat. Hundars finns i hundfoder.

  Lycka till!

  /E"

 5. Det är underbart att se hur ni reagerar på det här! Djur ska behandlas med kärek och respekt! Du kanske skulle vilja uppmärksamma hur hundar behandlas i andra länder. Det är liiite svårare att göra något åt, men allt går! Ta rumänien tex. där finns gathundar i miljoner och de betraktas som ohyra. Istället för att avliva dem humant så samlas de in av hundfångare och flås levande, stympas och hängs upp att förblöda, släpas efter bilar, blir brända levande mm. Människans bästa vän blir torterad till döds. Jag gråter när jag läser om det. De som vill kan tex. kolla på http://www.daisyhope.se

  Om ni klickar på "Om daisy hope" i menyn till vänster finns mer info och bilder för den som vågar kolla…. Det finns även många fler hemsidor om detta. Men daisyhope är jag väl insatt i då jag själv har tagit hand om en plågad hund genom dom. Snälla Linda, Uppmärksamma detta!!!!

 6. Hihi ja det är det,det närmar sig med stora steg 🙂 Kul!

  Usch nu har jag missat något,ser ja! Usch stackars hund,som du skriver djurplågeri inte klokt ju,att dom inte fattar att det inte är bra för den stackaren Usch usch..

  Hoppas allt är bra med dig annars söt!

  Har du det stressigt?

  kramar

 7. jag förstår dig verkligen.

  Hur kan de inte se att hunden är plågad?

  Såg inte alls länge sen en katt som var lika stor som en normalhund och de är absolut inte heller normalt!

  Galen värld, stå pådej!

 8. Läste om hunden först nu! Men stackars hund! vår hund är också lite "tjock" Men inte så att det är djurplågeri. Jag tkr så synd om hunden och att aftonbladet inte fattar det att hunden är för tjock! Hoppas detta kmr fram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *