Knäck & Hemgjord Kola

Ja det blev lite bakat igår knäcken iaf..sedan gjorde jag kolan alldeles nyss så den ligger & svalnar & doftar ljuvligt i väntan på att bli små bitar…har godsakerna med nougat kvar att baka som jag antagligen gör ikväll;)UPDATE!! DEN HEMMAGJORDA KOLAN BLEV PERFEKT!

Kolan är verkligen superenkel att göra;

c:a 20st

100 gram smör
1 dl socker
1,5 msk kakao

3 msk ljus sirap

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt det koka i
ca 5 minuter.

2. Gör ett kulprov (Häll upp kallt vatten i ett glas och droppa i lite av
smeten. Kan du forma det till en kula är kolan klar).

3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan.

4. Klipp eller skär kolan i bitar när den svalnat.

19 thoughts on “Knäck & Hemgjord Kola

 1. sv: jo, men vänner har jag. de är bara de att de som verkligen jag trodde var mina vänner försvann när stefan kom in i mitt liv. har dock en vän som ALLTID funnits där för mej ch de känns skönt.

  har fått många svar om att de blir så när man är nykär och de håller jag med om. dock får man ju se de som att vännerna ska stanna kvar trots att man är nykär eller hur?

  kram

 2. Kolor är väldigt lättsamt att göra och så gott det är!! 🙂

  Vi kan inte ha en riktigt gran här hemma för vår katt. 😛 Förra året åt han upp de nedersta grenarna och drack upp allt vatten i julgransforten. hahah.. Och så väte han granen var enda natt så vi blev galna.
  Sedan är det lite krångligt med riktig gran i lägenhet tycker jag så vi köpte en plats i år och så tänkte vi att när vi skaffar hus så kan man ju ha denna granen i hallen eller någon annanstans i huset och en riktig gran i vardagsrummet liksom. 🙂

  NU är jag klar med julklapparna! 😀 Jag har just varit och handlat det sista. Ska bara slå in allt nu, det som är roligast. hihi.

 3. Mmmmm så mumsigt det ser ut, hemgjort godis är alltid bäst!!

  Nu är det lite koll på nätet efter iPhone-tillbehör, ja nu om tanten lär sig nåt förstås.

  Måndagskramisar!

  Förresten, tänkte ni komma i januari gumselutt?

 4. Jo även om jag saknar Mexico redan så är det ändå lite skönt att vara hemma. Lite pyssel & fix ikväll så kommer kanske t.o.m julstämmningen igång ordentligt 🙂

  Mexico är ett land jag verkligen verkligen kan rekommendera och jag vill absolut dit igen! Kanske satsar på en lite billigare variant nästa gång ;9 men jag vill helt klart tillbaka. Tror det t.o.m listan på favorit resmål!

 5. ÅH Wienernougat tänkte jag inte ens på, det som är så gott! Kommer gå åt snabbt där hemma va? 😉 Det är ju bland det godaste 🙂
  Er knäck ser också smaskig ut, härligt att du suktar mig denna gången 😀

 6. Ååh vad gott! Bästa julgodiset är utan tvekan det som man gör själv – och särskilt knäck!! =)

 7. God kväll snäckan.Ja tiden går snabbt snart har du din bebis i famnen..ska bli så underbart för dig.
  Så gott du med har bakat massa godsaker..Allt blev jag nöjd med men när jag skulle fixa cola så var den sten hård när man skulle lägga över den i burken men när ja fick loss allt så lade jag över det i en skål o efter ett tag blev det en stor klump..hihihi..får skära små bitar när man ska äta den..lyckas aldirg med cola men knäcken blev goda..Ha en skön o mysig kväll.kram kram

 8. Å va härligt att höra bra om den! hoppas den ska hjälpa mig att komma i form igen.
  Å ja, det gäller verkligen att inte köra på för hårt i början…Det var INTE skönt för knäna mina som verkligen tog stryk av viktuppgången! Men när jag kom på att man kan minska motståndet gick det bättre! 🙂

  Vet du hur ofta och länge man bör träna med den för att det ska ge resultat?

  hur mår du å bebis? Bara fint hoppas jag!

  KRAMEN

 9. God kväll vännen.
  Har inte gjort det där provet för jag körde det i micron….hihhi,,,skulle lägga över allt i en skol för det skulle bli tjocka kola o när jag försöker hälla ner smeten så åker skålen ner i den andra skålen..hihhi…men efter om o men så lyckades jag..Fast att allt ligger i en skål så går det lätt att skicka små bitar och det är så gott.Ha en skön o mysig kväll med magen i vädret.kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *