Lovely sun!

Vaknade utav det strålande solskenet, är det inte underbart!?
Nu är det vår på riktigt snart! Längtar tills man kan sitta ute med kaffekoppen och en filt över benen och man känner hur solen värmer!
Nu  jagar jag ut alla i huset dvs mannen, hundarna för nu skall vi uuuuut! Kameran följer med såklart! Ner till havet/Gullmarn c:a 10 min promenad, underbart! Vi bor vi den röda pricken och kommer gå ned mot Fossen ligger en fin camping där o fina badplatser..där blir det att njuta en stund idag;)

Lite fakta om havet/fjorden där vi bor:

Gullmarsfjorden är en utav Sveriges bäst undersökta vatten. Massa ovanliga gäster har simmat in här.
Vattnet i Sveriges största tröskelfjord är uppdelat i olika skikt med ursprung i Östersjön, Kattegatt, Skagerrak, Nordsjön och Atlanten. I djupbassängen simmar klykskrabb, halvulk och trollkrabba.
Gullmarsfjorden eller “Gullmarn” är Sveriges största fjord. Den är nästan 30 km lång, mellan 1-4 kilometer bred och har ett största djup på cirka 125 meter. Innanför Stora och Lilla Bornö reser sig Smörkullen, 134 meter över havet. 

Fjorden uppkom genom en sprickbildning i urberget för mer än 560 miljoner år sedan. Den utgör gräns mellan den cirka 920 miljoner år gamla röda bohuslänska graniten i norr och det cirka 1700 miljoner år gamla sydvästsvenska gnejsområdet i söder.

11 thoughts on “Lovely sun!

 1. Just idag saknar jag havet väldigt mycket – älskar att vara vid havet på våren. Saknar Gullholmen dit vi alltid åkte under påsken när jag var liten. Och jag saknar Rönnäng där mina föräldrar bor. Himla fint när havet glittrar och blänker i kökstaket. Det kan jag sitta och stirra på i evigheter. Är bortskämd med att bo två meter från havet – så det känns lite konstigt nu att bara bo mitt bland en massa åkrar.

 2. =) Var å (när) ska vi ses denna gången tycker du?? Hoppas du har det bra i underbara vårsolen! Har solat på balkongen med en kopp te men nu e de snart dax att dra sej mot pillerburkarna =) Kram

 3. Ååh, vad härligt! Hoppas ni får en fin dag. 🙂 Själv ska jag ut på en lite promenad nu med snart har jag tänkt. Har just bakat skorpor.. mumms 🙂

  Sv: Åhh, vad synd att jag inte läste din kommentar tidigare. Nu har syster åkt och inte en bild på oss 2 har jag.. Jag glömmer alltid kameran av någon anledning.. ;/

 4. Myysigt o härligt med sån dag lite varstans i vårt avlånga land, äntligen! Så kul att se alla vita nunor som blickar upp i skyn, lapar sol o knappt märker när bilarna kommer körandes 😀 precis som varje vår, ohhh va alla har längtat det märks.

  Här vankas sen lunch, lite mer fika denna gång på soliga altanen – den ska vi inviga sen lill-sis, varsitt glas gotta o mycket fniss !! Ska köpa de där hängfåtöljerna så vi riktigt kan njuta 😀

  Du har bokat semester nu när vi kommer va!!!!!!!!!!! 😉

 5. Sv: De smycken jag säljer nu har jag köpt in när jag varit i Indien. De är handgjorda i 925 Sterling silver.
  Jag har även börjat designa och samarbetar med en guldsmedsbutik som heter Jemp Guld.
  Vi är precis i startgroparna och smyckena har inte kommit ut på marknaden än.

  Just nu pågår en tävling på min blogg där du kan vinna smycken. Gå gärna in och tävla!

  Sköt om dig och ha en fortsatt härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *