Välkommen Vecka 21

Nu går vi in i vecka 21 & följande saker händer;) Idag rör sig bebben ovanligt mycket t.ex & det kliar på magen..


Vecka 21:

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av graviditeten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.
Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.
I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.
Barnet känner smekningar & beröringar på magen samt reagerar på ljud & musik.
Har börjat klia på magen då huden tänjs ut och då kan man smörja med hudlotion.

Tänkte det kunde vara kul att länka till andra blivande mammor hör också, alltid roligt att följa andra i samma situation..

Anna- Skall alldeles snart föda;)
Ida- Vecka 35
Jenkan- Vecka 29
Malin- Vecka 28
Josefine- Vecka 17
Johanna- Vecka 24
Fifi- Vecka 16?

Det finns säkert massa bloggerskor därute som är gravida, säg hej för tusan!!


29 thoughts on “Välkommen Vecka 21

 1. Grattis till den nya veckan!
  Och vad kul att kunna hålla koll på andra bloggande blivande mammor!

  Vecka 16 stämmer fint! Och den här veckan har jag börjat känna sparkar, det är fantastiskt!

  kram

 2. Vad söt du är! Fast vi är i vecka 28 (29 på onsdag).
  Min mage kliar också till och från, speciellt nu när den växer så att det nästan syns skillnad från dag till dag.. kanske borde fota knölen 😉
  När började du känna rörelser? Jag kände tydligt första gången i v 19+5, då "dunsade" det ♥

  Ska bli kul att se hur det blir med målningen!!

 3. nämen hej igen vännen!! ska du ha barn??? det hade jag missat haha 😛 grattis!!!! jag har flyttat till uddevalla nu 😉

 4. Jag googlade kliandet här om dagen, skönt att veta varför! Har lite ont i naveln också, det är nog för att den guppar sexigt ut å in när jag går asg

  Visst är det häftigt med sparkarna, fast jag tycker fortfarande det kan vara lite obehagligt. Det är ju ändå "något" som RÖR sig inuti ens mage, helt galet!

  Jag älskar tavlan du har på denna bilden!
  http://hummingbird.blogg.se/images/2009/img_7570_65338555.jpg
  Vart har du hittat den?!

 5. Absolut! Jag hoppas bara att de kan bli kompisar, har hört skräckhistorier där undulaten och nymfen börjar bråka och inte inser sin storleksskillnad och typ.. dödar varandra… HJÄLP!

 6. Va kul att få läsa lite fler bloggar! Är så skoj att följa er 🙂

  Ja men då kanske vitt blir mycket finare! Jag tror du komer välja rätt val för dig. Du har ju så bra smak.
  Hihi tack söta du, blev ju en minst sagt händelserik flytt men nu är vi framme 😀

 7. Fast jag läste att man kan känna sparkar från v 16, men att det oftast är omföderskor som känner då och att andra ofta känner lite senare.

  Nu vill jag att det ska vara 5/11 så jag får göra UL!

  kram

 8. Guuu va spännande det är med alla som ska ha och några ganska nära varandra (sen att man har sina favvisar som Ängla-barnen det kan man ju liksom inte rå för).

  Blir spännande att se verkligen, ni är så duktiga ni minsann! Satte upp en tidningshållare i hallen häromdan, måste nog lägga ut den nu tror jag!!

  kramis söta lill-sis

 9. Haha! Gud vad spännande för dig! Har det börjat blivit svårt att sova på mage nu?? =)

  Okej, =) ta bort lite av de 70-tals stuket då, men något kan väl vara kvar? 😛 😛

 10. vad roligt, jag väntar med spänning 😉 hihi vad kul att få vara med i din blogg också, känner mig hedrad 😀 tack söta du !

 11. heej skulle du vilja bli månadens blogg och sen stå i rampljuset? kika då förbi min blogg. men annars kan ju du ändå komma förbi och kanske kommentera lite:D

 12. Spännande.=) Tycker det är fashinerande att läsa om hur bebisar utvecklas från vecka till vecka. Killen som äger pizzerian brevid oss fick barn för ett tag sedan och den föddes i 5 månaden, helt otroligt att den klarar sig tycker jag…

 13. Kul att du lagt upp vilka gravid bloggar du följer, är väldigt spännande att läsa andra gravidas bloggar, man får mycket tips och ideer samt nya erfarenheter och man är inte ensam om saker som man tror att man är helt ensam om att känna osv.

 14. åh va kul och grattis till den nya veckan ! Har ni tagit reda på om det är en liten hon eller han som gömmer sig där inne ?
  Hoppas allt är bra med dig !! Kram

 15. åh va kul och grattis till den nya veckan ! Har ni tagit reda på om det är en liten hon eller han som gömmer sig där inne ?
  Hoppas allt är bra med dig !! Kram

 16. Jag säger väl hej o hå 😀 En till gravidis är vad jag är. Kliver in i vecka 21 imorgon 🙂

  Spännande som tusan dent här. Blir andra barnet för mig. Fast det känns som min första graviditet 😉 Det va över 5 år sen jag va gravid sist höhö…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *