Bakat rulltårta idag;)

Imorgon gör jag min sista dag på jobbet, sedan går jag på mammaledighet. Visst lider jag av lite separationsångest nu, herregud det känns så himla konstigt att INTE jobba! Så alla fika lovers, fika med mig!!!!!

Rulltårtan svalnar och skall snart skäras upp, kanske godkänd att ta med till jobbet imorgon;)

Ingredienser:

4 st  ägg
1 st  äggvita(or)
1,5 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
0,5 dl  potatismjöl
2 msk  kakao
1 tsk  bakpulver
Fyllning
125 gram  smör
1,5 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 st  äggula(or)
Tillagning
1 rulltårta
1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett annat bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra sedan bort det bakplåtspapper som varit i ugnen.
2. Vispa rumstemperat smör med florsocker, vaniljsocker och äggula tills det blir poröst. Bred fyllningen på rulltårtan. Rulla samman på längden. Förvara rulltårtan svalt innan du skär den i skivor.
4 st  ägg
1 st  äggvita(or)
1,5 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
0,5 dl  potatismjöl
2 msk  kakao
1 tsk  bakpulver
Fyllning:
125 gram  smör
1,5 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 st  äggula(or)

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett annat bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra sedan bort det bakplåtspapper som varit i ugnen.
2. Vispa rumstemperat smör med florsocker, vaniljsocker och äggula tills det blir poröst. Bred fyllningen på rulltårtan. Rulla samman på längden. Förvara rulltårtan svalt innan du skär den i skivor.

23 thoughts on “Bakat rulltårta idag;)

 1. Mums älskar rulltårta! Hoppas det blev gott 😀
  Ja det är klart jag kan hitta på något till imorgon. Jag ska bara fundera och leta lite så återkommer jag så snart som möjligt så du hinner handla det!

 2. Ja gör det, rulltårta är ju bland det lättaste att baka, och gott blir det verkligen 😀 Perfekt att frysa in med!

  Javisst verkade de goda, jag tänkte nog prova crunchy 😀 Hihi gäller att hålla ögonen öppna och kika runt lite på olika hemsidor 😉

 3. Gott med rulltårta! Ja jag ska bara komma ihåg att gå in med. Är med på massa sånna sidor men glömmer det jämt haha.

  Hoppas du får tag på en smaskig twister haha;D

 4. Jag förstår hur du känner dig, jag kände likadant när jag skulle gå hemma. Dem första två veckorna kändes som semester men sen blev det en vane sak.Njut ordentligt sen när du e ledig o vila o sov mycket.Det rådet kan jag ge dig kram på dig

 5. Ja å en underbar son blev de av de hela oxå så jag vart nöjd med de jag fick älskar han så mycke så.

  Ja kroppen behöver vila å förbereda sig inför vad som komma skall för ont gör de jag ljuger om jag säger annat men belöningen när de är över överskuggar allt de dåliga med hur ont de gör de är magiskt när man får upp barnet på sin mage å får se de allt försvinner runt en då finns inte ord nog att beskriva hur underbart de är ett sannt MIRAKEL är de.

  Ja var med å tävla du oxå vännen går du in under fliken tävlinar jag deltar i hittar du säkert fler 🙂

  Kram Laila

 6. Hej, förlåt för sent svar. 🙁

  sv: Jasså, du gör det? Inte alla som gillar att läsa om någon annan. 😛

  Ah, jag misstänkte att BF var något sådant, men jag vågade inte chansa riktigt. 😉
  Måste vara härligt att snart får du se ditt lilla liv. 🙂

  Kram

 7. Det känns jättebra att vara gravid igen. Älskar det. Ja, efter v 15 när ilamåendet förhoppningsvis ger med sig (gjorde det med wilda iaf). Det jag fasar för är tiden efter förlossningen. Ska dock inte skrämma dig hahaha

 8. Ja vi får det tufft, får nog göra som du säger o stanna hemma, inte klarar vi det både senila o dementa som vi är så glömmer vi ändå vad det var … vänta var det något vi skulle göra, nu vet jag inte …

  Campadre – jag var redan medlem upptäckte jag, sen länge men inte gjort nåt typ, glömt bort det antagligen wohahaha

  kramis

 9. Åh, så spännande!! Minns känslan efter sista arbetsdagen innan jag gick på mammaledighet… superskönt till en början men sen blev man lite rastlös, men som sagt – NU inser man att man behövde den där vilan innan förlossingen, haha!

  Rulltårtan ser ju för övrigt såå smaskig ut dreglar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *