Att åka bort

Blir alltid ett litet projekt. Igår var vi bjudna på 30-års fest hos några vänner vid 18-tiden. Som småbarnsförälder är ju detta en väldigt dum tid =(
Alfred sover för kvällen vid 19 & skall ha mat runt 18. När det är stim & stoj så kan inte han sova, blir övertrött, äter inte och är vaken länge och så är man inne i en ond cirkel.
Så det resulterade i att jag körde bort Patrik gick in och grattade samt lämnade över presenten, vilket var uppskattat.

Likaså idag var vi med bortbjudna till Alfreds lille farbror på barnkalas vid 16-tiden. Blir också helt galet. Då vi säkert stannar i 2 timmar och då även om jag matar han i bilen så kommer han att somna av alla intryck och då är det kört för han vaknar när vi kommer hem och är vaken lääääänge då. Så vi stannar hemma

Förmiddagen är det allra bäst, då klaffar det bättre & spelar inte lika stor roll när han somnar eller inte.

Känner ni igen er?

Bild från Alfreds dop 7/8, dags att ni får se lite bilder ifrån det va?

10 thoughts on “Att åka bort

 1. Jag känner igen mig! Det är super svårt, men vad jag har lärt mig är att släppa på en del av rutinerna när man ska iväg. Man kan inte ge upp allt socialtumgänge för att man får barn och ju mer man är iväg med dem desto lättare kommer det så småningom bli att hålla på rutinerna (då är ju inte nattning någon annanstans en stressfaktor, för "di små är vana"). Planera istället in måltiderna så gott det går och gör det man kan av rutinerna på plats, men glöm hemma rutinerna för dessa går inte att hålla på till punkt och pricka. Kanske blir klockan 20 istället för 19, men lilleman har hunnit hälsa på alla, känna av omgivningen och kanske till och med bli lite trött. Ge mer mat innan på dagen och fyll under kvällen på med välling eller ersättning (sånt de kan få ivagnen eller famnen när det är dags att koppla av! ) Det är mitt tips!

  Men som sagt, jag känner igen mig och så här två år senare har vi fortfarande inte några super fungerande rutiner när vi är iväg. Ibland går det och ibland inte, men vi försöker att inte stressa upp oss över det och oftast löser sig då resten själv. Stressig mamma och pappa= stressigt barn.

  Men do not give up ditt socialaumgänge, man måste få vara vuxen och umgås även om man har barn, jag tror det är superviktigt!

  Kram!

 2. Ja jag håller med och känner igen mig. Men ofta när vi är borta, iaf hos släkten så nattar vi My där vi är, och väcker henne när vi åker hem, och hon somnar nästan direkt när vi kommer hem sen, så det är inga problem. Men det kommer ju bli bättre ju äldre dom blir. 🙂

  Kram kram

 3. hahah… jo de bli sju stycken. men har köpt färdiga chokladbottnaer och dom är ju ganska små så därför få de bli sju. men de gör ju intenting om de bli över de är bara att ta med upp till fiskarna så tar de slut på nolltid.
  Jag älskar ju att baka och få mycket berömm.

  Jaa de är kul.. men jag är riktigt kass.

 4. Sv: Yes samma inlägg eftersom vi har haft precis samma dielemma. Oliver va precis likdadan, dess värre märkte vi att stanna hemma inte rådde bot på det, utan att han precis som alla vi andra måste vänja sig vid vissa sammanhang. Oavsett om det handlar om kalas, dagis, bälte i bilen eller handla mat (jag lovar i affären är det inte roligt alls just nu). MEN Det är duster som ska tas hela tiden Från det att dom är pytte små till för alltid och genom att stanna hemma i tystnad så vänjer de sig inte.

  Sen är det absolut att de små går i första hand, men då kan man istället förklara för där man är att så här är fallet, jag måste gå undan och trösta och hyssja nu oavsett om det tar 1 minut eller hela kvällen.

  Så jag förstår vad du menar, men jag tror att man kan sätta sig själv lite i skiten när de blir större och man måste bita i andra diskussioner.

 5. Kan förstå att det kan bli svårt att pussla ihop, samtidigt vet ju jag att det inte är det lättaste när man inte har barn själv. I mitt fall har kansk 10% av mina vänner barn och det fungerar oftast bäst att träffas kväll/eftermiddag för alla andra.
  Förstår er problematik, men det är inte jättelätt att pussla för de som har festen heller 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *