Hjälp alla hjärtebarn!

Fick inspiration från MammaMima imorse, gör som oss! Blev ett långt inlägg hoppas ni tar er tid att läsa!

SÅ JAG HAR STARTAT EN EGEN INSAMLING TILL ALLA HJÄRTEBARN! MED HJÄLP AV MITT HJÄRTA NEDAN!

Vi kan köpa väskor, skor, accessoarer varje månad för mycket pengar. MEN vi kan inte ägna några minuter åt att stödja Hjärt & LungfondenCancer Fonden, Rosa Bandet, för några enstaka kronor!
Kom ihåg varje peng gör skillnad! 30:- kan man väl avvara??


Varje år föds 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Det är en av hundra nyfödda. Medfödda hjärtfel är ett samlingsnamn för flera hundra olika missbildningar i själva hjärtat eller i de stora blodkärlen runt hjärtat.

FlickaHjärtfelens detaljer skiljer sig mer eller mindre från patient till patient men kan ändå delas in i tre olika typer av problem. Barnets hjärta kan ibland ha en förträngning någonstans, oftast kring hjärtklaffarna, men ibland i kroppspulsådern eller i lungartärerna.

Hål i skiljeväggen
De vanligaste typerna av medfödda hjärtfel är hål i förmaksvägg eller kammarvägg. Det är också vanligt med förträngningar vid hjärtklaffarna eller i något av hjärtats stora blodkärl. Dessa funktionsfel utgör tillsammans ungefär tre fjärdedelar av alla fall.

Visa ditt stöd – köp hjärtprodukter!
Visa ditt stöd för alla barn med hjärtfel genom att bära vårt hjärtepin eller köpa våra armband. I år har Morgan ”Mojje” Johansson formgivit motiven.  Produkterna kostar 30 kronor styck. De säljs av skolungdomar runt om i landet. Du hittar dem också på:

Alla Hjärtans Lunch-restaurangerna, Allt för föräldrar (via hemsidan), Akademibokhandeln, EuroFlorist, restaurangkedjan Fazer Food Services/Amica, Geggamojja, HeartStore, Hemköp, Hemtex, Kronans Droghandel, Lekia, Rabalder, Sportson och Vallentuna Centrum.

På Apotek runt om i landet säljs söta nallar till förmån för kampanjen. Nallen kostar 79 kronor, 10 kronor går till forskningen.

Detta är min kampanj för alla hjärtebarn! (Hjärtat är klickbart). Om inte pengar sätts in blir hjärtat grått och slutar slå =( Sms:ar ni ert namn kommer hjärta blnka med ert namn.
Jag kommer länka alla som sätter in 30:-..SÅ KOM IGEN NU!


15 thoughts on “Hjälp alla hjärtebarn!

 1. Jag köper alltid något till hjärtfonden eftersom jag förlorade min bästavän för 4år sen. Hon blev 20år och hade ett hjärtfel som inte var så farligt enligt doktorn. Men enbart 20år tillsammans med sin kille fick hon hjärtstillestånd framför en film.

  Så för mig är det ett sjlvklarthet att skänka pengar till fonden!

 2. sådär ja 😛
  hehe.. varsågod. får hoppas att insamlingar av alla de slag verkligen klommer till nytta. imorn är det oktober och rosa bandet drar igång igen.

  Tänkte göra nåra kort specialare till det, sälja dem lite dyrare och ge hälften av vinsten till rosa bandet. Gav 50 kr förra året, och köpte bandet, och massa såna grejer, kommer göra det varje år. 🙂
  cancer tog både farmor o farfar när jag var liten.

  pöss!

 3. Gjorde på mitt egna vis jag, det går inte att få in sånt som hjärtan å dyl för tillfället (ska fråga Kim vad det kan vara för fel jag gör 🙁 …) men det ska nog gå att få ihop till ditt hjärta tänkte jag.

  kramisssssssssssssssssssssssssssssssar

 4. bra initiativ men väldigt lite pengar av den där nallen går ju till själva forskningen!

  Jag satte in en slant i alla fall ( har aldrug skänkt pengar tidigare men de kändes bra)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *