8 thoughts on “Ert bästa kladdkaks recept;)

  1. Ah vad sugen jag blir!! Vill me ha, har dessutom grädde hemma!!!!!

    Oj sikken långis, Novalie va 71 typ på 7½ mån kontrollen och hon ligger en kurva över, men även på vikten så hon ser inte så lång ut.. Snarare liten för hon har mindre huvud 😉

  2. jag har ett standard, men då får du absolut inte ha en för stor form! Ta en standard, eller helst lite mindre..

    3 dl socker
    2 ägg
    1½ tsk vaniljsocker,
    en nypa salt,
    1½ dl mjöl,
    2 msk kakao
    100 gram smält smör

    smöra o bröa formen. lägg alla ingredienser i en bunke. RÖR om försiktigt, vispa INTEEEEE för du vill inte ha muffins. 175 C mitt i ugnen i 20-30 minuter. KOLLA den emellanåt med provsticka.

    servera med vispad grädde, eller vaniljglass.

    yammi. Kan detta recept i huvudet, efter alla dessa kladdkaksbak.. 😛

  3. du kan ju prooova, men jag kan säga såhär: det blir aldrig lika bra med kladdkaka om man gör dubbel. då är det bättre med 2 som blir perfekta. haha! jag vet, tar längre tid osv.. men jag talar utifrån erfarenhet. du kan ju testa, det kanske går bättre för dig. vet ju inga exakta mått på formen, men den har iaf skitstor betydelse. 😛
    Vill du bli avmålad av mig? 😉 6 st tävlanden so far.. höhö.

  4. jasså tycker du de..
    mm de är lite för stora vågor tycker dom:P Ne de bli ju inte mycket kräftor när man e på land.
    de är synd man varken äter fisk eller skaldjur när man har en fiskare till sambo

    Tips till kladdig kladdkaka: jag har alltid ugnen ¨på 175grader och ha den innne i 20-25min. Då bli den sådär kladdig och god..

  5. Här kommer ett tips på den bästa enligt mig 😉

    200 gram mörk blockchoklad
    200 gram smör
    4 ägg
    2 dl socker
    2½ dl mjöl
    1 tsk bakpulver.

    Smält blockchokladen. Tillsätt smör och smält ihop. Vispa ägg och socker, blanda ned i chokladröran. Tillsätt mjöl och bakpulver, rör/vispa ihop.

    In i ugnen, 225 C i 11 minuter. OBS – kakan ska vara helt lös när du tar ut den ur ugnen. Ställ den i kylen över natten och du har den perfekta kakan dagen efter.

    God att servera med vaniljvisp och hallon.

    Detta recept har jag hittat på baksidan av Fazers blockchoklad. Den är supermastig så man orkar bara en liten bit men ack så gooood! Det är gott att bröa kakformen med kokos istället för ströbröd om man vill.

    kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *