Sin ensamma kropp

En välskriven dock lite för sorglig roman med inget slut. Ett slut att lämnas åt fantasin… Lite för tam för min smak. MEN den är fängslande välskriven som gör att man inte kan sluta läsa, inte sluta bli nyfiken vad som skall komma näst, av någon anledning..

“Marie-Louise Parre, eller Maliss som hon vanligen kallas, är änka efter en framgångsrik företagare och mycket välbeställd. Hon har nått en ålder där de flesta förväntas slå sig till ro men Maliss vill inte hålla till godo med den vegetativa tillvaro som pensionär som omgivningen kanske förväntar sig av henne. Tvärtom är hon nyförälskad och ser framtiden an med stor tillförsikt – all form av “tanteri” är henne främmande.
Men i sin bakgrund har hon en hemlighet som hon dolt väl för omgivningen. Hon har hållit en hård fasad utåt som gjort henne till en ensam människa. Bakom skalet finns en kvinna som desperat törstar efter värme och närhet. Nu är tiden inne att avbörda sig det som varit och göra sig fri från skuldkänslor och det förflutnas spöken.
Sin ensamma kropp är en stark och övertygande roman om en kvinna som sent i livet upptäcker att det går att börja om.”

9 thoughts on “Sin ensamma kropp

 1. Den kanske man skulle läsa… jag har ju utmanat mig själv att läsa 50 böcker på ett år. Det går lite sisådär, är bara på nummer 19 ännu!
  Hoppas du får en fin måndag.
  Kram

 2. Jag brukar kika in här då och då men har inte kommenterat så mycket! =)
  Allt är bara bra med oss, tack! Njuter av lillen och hans framsteg! Eran lille växer så det knakar ser jag! =)

 3. helt rätt :Dhete myzaans på blogg.se =) men har nu byttat hit! mm stämmer bra! eller hon står som ägare! men tror att andra gör jobbet =) kram

 4. Ljungen sätter jag i balkonglådorna i jord! Tycker det håller bäst så 🙂 Det är fantastiskt fint att bo i Oslo faktiskt, högre livskvalité, och sedan har vi ju ganska nära ner till familj i Fjällbacka och Göteborg också, så vi ser dem rätt ofta! Rekommenderas!

 5. Då ska vi se… Jo, det är dyrt, men bara om man har svenska pengar. Med norska pengar är det bättre. Vi åker ju också till Sverige då och då så det blir en del storhandling på vägen tillbaka, Maken är svensk han med, vi jobbar inom media och IT-sektorn. På grund av min arbetsgivare fick jag välja mellan Stockholm och Oslo kan man säga, Göteborg var inte ett alternativ. Vi stortrivs, har bott här i tre år nu och har inga planer på att flytta hem!

 6. Låter som en bra bok, fast jag har aldrig varit ett fan av öppna slut. Känns som att författern bara gör det enkelt för sig själv då! Synd att du inte tyckte att boken var bättre, låter ju som en story som skulle kunna vara bra! Eller bli lite långtråkig som den kanske blev i detta fallet. Hm. Om jag kommer över den skall jag ge den en chans, men jag kommer nog inte att leta upp den 😉
  Haha.
  Ha det bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *