Geocaching

Jösses vad kul med skattjakt!! Idag har vi hittat 2 cachar! Så jäkla kul när man hittar dem! Vi har massor här i vår närhet. Närmsta är 150m från vårt hus den skall vi spana in sen!

Ladda ned appen vettja, ett hett tips!! Man kan geochacha o hela världen!!

Geocaching gär en modern och världsomspännande variant av skattjakt utomhus. Utövaren söker med hjälp av en GPS-mottagare efter skatter (så kallade cacher), vars koordinater är utlagda på internet. En digital karta i GPS-en är ofta en förutsättning för att sökandet ska bli framgångsrikt, men även enklare GPS-varianter kan användas. Det går även utmärkt att använda en smartphone.

En cache består av en behållare, som helst ska vara gömd på ett sådant sätt att en geocachare kan hitta den, medan en person som inte letar inte ska råka snubbla över den. Cacher är som regel inte nedgrävda. En cache kan vara av väldigt varierande storlek och vara gömd såväl mitt inne i storstädersom ute i naturen. När man väl hittat cachen gäller det bara att följa ett par stående regler. Skriva något i loggboken, lägga i något om man tar något, samt se till att lämna allt exakt som när man hittade det”21 thoughts on “Geocaching

 1. Jag har hört talas om det där med Geocaching men har aldrig riktigt testat det själv, dock råkade jag och sambon hitta ett "skatt" när vi var ute på promenad i skogarna här! Tillhörde en sådan där geocaching grej ^^.

  Hoppas att ni får det jättemysigt ute idag! Här verkar det vara ett par grader varmare i alla fall, tur det igår var det så kallt i vinden!

  Sv: Det är roligt att höra andras åsikter :).

  Jag läste lite om din livshistoria, spännande ändå att du har haft kontakt med dina biologiska föräldrar och så, jag vet ju ingenting om mina.

  Kram

 2. sv. aah jag vet, svindyr 🙁 jag köper helle fler jackor än en dyr så den kommer jag inte köpa. men drömma kan man 😀
  hehe jag vet inte riktigt. vill se den på tv för bästa kvalite! 🙂 allt ska vara så perfekt som det bara kan vara 😉

 3. va på torp en sväng nu i em å fixade en ram, glömde såklart att mäta men jag tror den ska passa. en fd jobbbarkompis til mig höll på med det där, jag har aldrig testat själv men vet att det ska finnas en hel skattkista vid gustavsberg =)Hoppas du har haft en bra påsk! Håller utkik efter amisarna. kram

 4. Spännande grej!! 🙂

  Hoppas förresten loppisen gick fint. Körde ihop sig lite för oss så kom aldrig iväg 🙁

  Glad fortsättning på påskledigheten! Kramar

 5. Tack! Hon fick en fin födelsedag!
  Jag har laddat ner appen men i nte hunnit ut och letat ännu 🙂

 6. Nemen vad spännande och så roligt att du förklarade för mig vad det var eftersom en bekant till mig lade upp en bild på facebook och skrev "geocaching", jag fattade ju såklart ingenting 😀 hihi. KRAM

 7. Det där låter ju otroligt spännande för både stora som små! Hade aldrig hört talas om det innan 🙂
  Ja visst kan lite bloggkärlek göra en så glad! Att man kan hitta så fina vänner 😀

 8. Gud vad rolgit det lät, nu ahr ju itne jag en telefon som fungerar för det där, men vem lägger ut behållarna och vad är i ?
  Jag älskar skattjakter så egentligen skulle det där vara "right up my ally" som de säger 🙂
  Nu har jag också enligt anvisningar kollat om Lögnäs har fyrbäddsrum där man får ha hundar, väntar på svar 😉
  KRAMAR !

 9. haha, vad roligt det lät!
  Så det är skattjakt hela dagarna nu då som gäller. 😉 fniss
  Man kanske skulle ladda ner det där, är ju bra sätt att röra sig lite extra på och rolig underhållning! 🙂

  Hoppas allt är bra med dig i alla fal. Jag har ju legat sjuk hela veckan så det har inte blivit så mycket tid vid datorn. Jag finner ingen ork till det när jag är sjuk.
  Men idag känner jag att det är på bättringsvägen så förhoppningsvis är man som vanligt igen till helgen! 😀

  Ha en fin onsdag!
  Kram!

 10. Åhh vad roligt det låter, jag har läst att flera hålls med detta men har aldrig testat, vad är det för app ? vad heter den ?

  vi som älskar vara ute i skogen skulle ju passa oss perfekt kanske.. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *