Måndagstankar!

OJ bloggtorka värre här! Blir ett list inlägg;)

Mia, när var det ni skulle komma…. 😉 Eller några andra frivilliga som vill komma på en trädgårdsdag, givetvis bjuder vi på grillat & öl till det;)

→ Började olja in vår altan på framsidan. SLURP sade det & ångrade genast att vi började olja in den;) 9 liter senare så ser det fortfarande inte bra ut (1 oljning). Så vi får olja på tills trallen är “mätt” Då blir det nog fint trät igen dvs mörkare. 

→ Sedan så väntar vi på den förbannade trädgårdsjorden så att vi kan anlägga nya gräsmattor för att vi kört sönder dem med grävmaskinen när vi gjorde mönsterbetongen! Hoppas vi får jord snart!

→ Det skall på ett medel på mönsterbetongen som gör den mörk (som olja ungefär).

Krukor skall på plats på mönsterbetongen, ett litet staket/spalje skall målas i samma färg som huset. Framför den skall jag ha en stor avlång kruka med kaprifol som klättrar.

→ När vi flyttade in satte vi häck runt framsidan för att rama in allt. Nu skall vi sätta häck på baksidan och på andra sidan uppfarten.

Odlingslådorna skall upp, sandlåda skall på plats. Potatisland skall anläggas (blir nog inte iår).

Träd skall planteras om det hinns med denna sommaren!

Träd skall kapas på baksidan som har blivit alldeles för stora!

Vi har mycket att göra! Ingen stress! Måste ju tillägga att när vi köpte huset så var INGENTING fixat sedan det var byggt -76. Var ingenting i trädgården..nu börjar vi komma någon vart;)

21 thoughts on “Måndagstankar!

 1. sv. men nee det hade hon väl inte? de bara kysstes. sen ville han mer men inte hon och då gick hon från hans säng. det är iaf vad jag har hört 🙂 men jag blir så less när marcelo inte verkar ta nått seriöst :S

 2. Ni har och fixa, det tar sin lilla tid 🙂

  putsa fönster suger, men måste göras tur jag bara har lägenhet…. 8 fönster räcker….. =)
  Man skulle haft såna som är självrengörande…. 🙂

  Ja hon verkar jätte go så ser fram emot och få träffa henne =)

 3. Ojojoj va ni har att göra! Förstår att det blev lite geggigt när fina mönsterbetongen skulle dit, men så var det ju för en god sak ;-D

  När får vi komma? det är ju er nedervåning vi helockuperar i så fall!!

 4. Kalaset va kanon! Nej tavlan står fortfarande på bordet, har inte kommit mig ut å köpa spik än men ska försöka fixa det under veckan. Har jobbat sedan 6.30 i morse å fram till nu – nu e jag trött!! =) Hoppas du har haft en fin dag

 5. huuva,´ni har en del att göra ser jag. Tur att ni har tid på er innan sommaren drar igång på riktigt. 😉

  Vi håller ju på att fixa vår balkong här hemma, blir skit snyggt när Johan har lagt golv där ute nu. 🙂 Men en balkong känner jag är helt lagomt mycket att göra på. 😉 hihi. Värre med en hel trädgård + stor altan och allt.
  (även om jag längtar tills vi skaffar hus.) hihi..

  Jasså? tungt i löparspåren, jobbigt. :/
  Jag ska springa vårruset den 9 maj, (liiiiiite kortare än varvet i götet, haha) men jag har sprungit typ 2 ggr i år än så länge.
  Jag är ingen löpare heller egentligen. Det finns så många träningsformer jag gillar mer, så löpning blir det inte ofta.
  Ska jag vara ärlig vet jag inte varför jag anmäler mig till springlopp. Haha.
  Jag hoppas i alla fall att du finner ny motivation till att springa igen och att du gör en kanon tid på varvet sen. 😉

  PEPP KRAMAR!!

 6. Man blir aldrig färdig när man bor i hus 😛
  Hoppas du haft en bra dag!!! Jag har haft en mycket givande dag! Ser fram emot en ny kursdag imorgon 🙂

 7. Oj nu har en hel del att fixa med ser jag, inte jättekul med alla måsten men med roligt sällskap som mutas med grillning går allt snabbare och lättare 😀
  Det låter som en god glass, den tar vi!

 8. Det var inte så lite ni hade att göra, jösses! Olja trall är ju dessutom sååå kul (ironi,,,väldigt mycket ironi).
  Det som är skönt med att göra allt från start på ngt sätt är ju att man får det som man vill ha det och ni kommer kunna sitta där sedan och vara stolta över vad ni åstakommit.
  Kram!

 9. Oj ni har och stå i.. 🙂 Men vad roligt det är att fejja i trädgården. jag älskar det.. dock har vi ingen trädgård då vi bor i stan i lägenhet men vi håller på att inreder en lada till sommarstuga och där har vi med en massa att göra i den blivande trädgården.:)

  längtar efter att få sätta spaden i jorden och komma igång, men än har vi masssor att göra inne i ladan så vi kan bo kvar dr med. .:)

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *