5 min i hemlöshet (sponsrad video)

Detta är en situation som ligger mig varmt om hjärtat. Vi glömmer lätt bort våra “egna” i flyktingkrisen.
Varför kan vi inte ta hand om våra egna hemlösa som av olika anledningar har hamnat i botten på vår samhällskedja. Jag blev så rörd när det spreds på FB om uteliggaren Ted där en ung tjej hade tagit kort på sig själv och honom och skrev att Ted behöver Varma kängor, mysbyxor, mössa,strumpor mm.

Tänk ifall alla kunde “ta sig an” en uteliggare var eller dra igång ett eget projekt till uteliggarna i sin egna stad! Detta är något jag vill och tänker göra! Vem kommer mer att göra det?
Kylan är här, julen kommer snart och därute finns dom som inte har tak över huvudet, ingen mat, dåliga kläder. Dom äger en pappkartongs bit att ligga på och en påse med sin tillhörigheter. Vill inte ens tänka på hur många som fryser ihjäl varje år.
Bara i en liten stad som Uddevalla så börjar det bli fler och fler hemlösa, så sorgligt att se, vart är samhället påväg?

En mycket rörande video, ta en titt och tänk efter. Hur kan du hjälpa till?

Göteborgs stadsmission har skapat videon “5 minuter i hemlöshet” möter vi göteborgare som via Virtual Reality får uppleva det som de som lever i hemlöshet upplever varje dag – våldet, hopplösheten, utsattheten och ensamheten som det innebär att leva ett liv i hemlöshet. 

Vad händer när människor befinner sig i en verklighet de bara sett på avstånd? När hemlöshet inte bara är ett begrepp, något som händer “den andre”? Förändrar det något? Kan vi till och med förändra verkligheten med hjälp av den virtuella verkligheten? 

För en del betyder en god jul en säng, ett täcke och en kudde. Om så bara för en natt. Tyvärr finns det människor i Göteborg som inte kommer att få det den här julen. 

Den 6:e augusti i år var vi tvungna att stänga Gatljuset – vår verksamhet för människor som lever i hemlöshet och utanförskap. Lokalerna vid Götaälvbrofästet hade gjort sitt. De vi möter står nu utan sängplats, tak över huvudet samt den trygghet och stöd vi kan erbjuda. Läget är akut. 

Hjälp oss bygga ett nytt Gatljus genom att swisha* till 90 01 702 eller skänk valfritt belopp via gåvoplusgiro 90 01 70-2. Du kan även SMS:a HOPP100 till 729 80 så skänker du 100 kr.

(Sponsrat inlägg)

0 thoughts on “5 min i hemlöshet (sponsrad video)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *