Att inte inse gränser- Gränsproblematik

Många människor har tendens att INTE inse vart gränsen går..för att vara någons granne, någons vän, någons något.
Dessa människor är helt och hållet hänsynslösa i sitt irrationella tänkande & yttrande och oftast jävligt egoistiska.
Inom psykologin så finns det mycket att läsa om detta. Man har stött på många olika sorter..

Grannar, ja det kan både vara positivt och negativt. Dvs ha både för & nackdelar. Vart drar man gränsen som (lägenhetsgranne)? Glad att vi bor på landet skall jag säga där man har lagom distans till sina grannar.

Låt oss gestalta detta scenario:  Du bor i lägenhet din granne ringer på i tid och otid och ber om saker, allt ifrån att passa ens barn, till att låna smör, vara chaufför, vara påstridig, vilja umgås över en middag osv. VARNING! Här ringer en stor varningsklocka. PSYKOPAT tänker jag med en gång!
Man släpper personen in i sitt liv och det visar säg att denne hen är helt från vettet, vaddå passa hens barn när hen skall lämna det andra på dagis? Man hjälper till, personen är inte nöjd, bjuder aldrig tillbaka. 
Nu börjar man sätta ned foten, personen börjar ringa när man släcker ned ljuset och säger;
– Ah jag ser att ni släckt, sover barnen, jag kommer över! Vaddå STALKER?!
Nä livsfarligt att hantera denna personen, hur säger man till på rätt sätt, hur avbryter man? Bara att ta djävulen (grannen) vid hornen och börja dra sin personliga gräns. Ja det må utbryta ett helvete, MEN detta är absolut inte ok! Eskalerar det, ja polisanmäl. Har någon granne någon gång fått besöksförbud, ja det hade varit något, det måste ju innebära att grannen måste flytta, eller. (läs ironi).

Sedan vänner ja, samma här kan vara både positivt och negativt. Vad är det för vänskap man har? Ibland borde man rannsaka sina vänner lite extra. Är personen den där vännen man vill ha som vän, eller suger hen bara ur dig massa energi? ENERGITJUVAR, japp dom gör jag mig av med ganska så snabbt. Är inte värt det, varför skall man alltid vara den som lyssnar men aldrig får något utbyte?
Jag som person; stöttar alltid när jag vet att kompisen mår dåligt, får man något tillbaka? Vänner som utnyttjar, lånar pengar som tar en evighet innan man får tillbaka. Vafan man är väl ingen jävla bank eller?
Vänner vars dåliga beteende aldrig tycks förändras, beteendeförändring snart,tack. Väx upp och mogna.
Är folk så “sjuka” i dagens samhälle så att de verkligen inte inser vart gränsen går?!
Ta tag i livet för helsike kom i fas med er själva, var rädda om de få vänner ni har.
Jag stöttar alltid är ärlig säger vad jag tycker, på ett så milt sätt som jag kan. Kanske sårar orden för stunden, MEN jag lallar inte med, och jag daltar  inte med någon.
Detta är för mig är en riktig vän. Jag börjar bli lite trött på folk som inte kan bete sig, inte veta vart den där gränsen går. Som vän, som granne som någons något.

2 thoughts on “Att inte inse gränser- Gränsproblematik

  1. Ja vissa människor fattar verkligen inte var gränsen går! Bara tar och tar och tar! Jag har verkligen fått smaka på det sura äpplet och blivit ordentligt utnyttjad för min snällhet. Jag önskar att jag kunde bli lite hårdare så att jag slipper ens hamna i såna situationer! Jag har så svårt att säga nej och människor jag lär känna ser det på en gång. Jag vill vara snäll men jag vill inte bli utnyttjad! Intressant att du skrev om detta tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *