Att placera sin blogg in i ett fack?

Jag har säkert skrivit om det förut MEN jag måste säga att jag har alltid haft svårt att hitta min nisch till bloggen. 
Att nischa sig på en sak, eller en inriktning inom bloggen verkar ju de flesta numera göra. Mammablogg, träningsblogg osv.
Jag älskar ju att skriva om det som faller mig in och som jag vill skriva om just då, hur funkar du i ditt bloggande, berätta!
Jag vill inte begränsa mitt bloggande det är väl det som det mesta hänger på tycker jag. Måste man placera sin blogg i ett fack för att lyckas med bloggandet? Jag tror faktiskt inte det utan det har ju med hur kunnig man är i sitt bloggande, SEO (sökordsoptimering) mm och hur proffsig man är i sina samarbeten osv.

Det sista jag har märkt att vissa dagar är det dubbelt läsarantal på bloggen, då tänker jag vad tusan fick folk att klicka sig in på just det inlägget? Av statistiken så finner jag ingen direkt relevans utan beror det endast på tillfället, rätt tidpunkt? Eller är det temat “resor” som har lockat det sista att jag skrivit fortsättningsinlägg? Gör detta att ni går in igen på min blogg för att ni är nyfikna på nästa inlägg? En slags kombo är det ju men jag blir så nyfiken så berätta gärna för mig;)

♥ Nu vill jag veta vad tycker du är bra med min blogg? Vad får dig att gå in här igen? Vad vill du läsa mer om? Vad är dåligt?

Vill ni ha grymma bloggtips så tycker jag ni skall gå in hos Enklaknep Johanna

14 thoughts on “Att placera sin blogg in i ett fack?

 1. Åh, berätta mer om din fotografering! Du kan skriva via Facebook om du vill hålla den hemlig så länge 😉

 2. Jag älskar variationen i dina inlägg! Det är det som gör att jag inte tröttnar. Flera bloggar jag tröttnat på under året som inte varierar. Jag skriver om det jag har lust med och tycker är roligt, sen när jag tröttnar på det så har jag säkert hittat något annat roligt att skriva om.

  • Men åh tack snälla du så himla kul att höra. Ja så som jag vill att en blogg skall vara när jag går in hos någon själv, det försöker man ju anamma i sin egna. Kul med variation och hoppas att mina läsare stannar kvar för det. Kan inte riktigt begripa varför måste inrikta sig på något speciellt ämne att blogga om? Om jag hade bloggat så hade jag känt mig dränerad på idéer tillslut då jag tycker att bloggande skall komma som något spontant;)

 3. Känner precis så! Jag har också svårt att placera in blogg i ett fack, och gillar också att skriva om det som faller mig in. Har tänkt och tänkt i flera omgångar på vilken min målgrupp är, och vad jag hamnar i för kategori…. Tänker att min blogg kan få vara som en härlig mix av allt som händer! Men jag har i alla fall bestämt mig för att jobba mer med SEO, och mer med fina foton 🙂

  Svar: Låt oss koka ihop en riktigt kul photoshoot! Det kan inte bli annat än grymt!

 4. Helt rätt. Jag skriver vad jag vill men just nu är det ju mycket om barnen MEN de växer ju upp och man kan inte skriva vad som helst utan att någon ska spekulera att barnen kommer att stämma mig som bloggade om de som barn då de inte har bett om det höhö. Är det egentligen inte roligare att få läsa om dramat kring tonårslivet? 😛

  Tycker att man kan blogga öppet, ärlig, skippa rosa moln och lull lull… en bild säger ju mer MEN story före och efter bilden togs är oftast annorlunda. Vi bloggare vet ju hur det funkar och det är inte alla som kan vara ärliga. Själv har jag många hemlisar och skelett i garderoben som många men ska jag dra upp alla de i bloggen för att ragga fler läsare?

  Men ny bloggdesign vill vi se 🙂

  • Hehe att blogga när de är tonåringar kanske inte är lika uppskattat kanske kan skapa en del drama hemma,hihi ;)Ja, jag älskar att vara öppen och ärlig och tycker precis som du att bloggare har förmågan att "alltid ha det super perfekt städat hemma" osv som hon föreläsaren i Västerås sade. Där missade ni verkligen ngt;)
   Ja men jag tycker nog att man inte behöver utelämna sitt privatliv helt på bloggen, för någon sorts privatliv och personlig integritet vill man ju ha.
   Absolut designen är på gång i veckan hoppas jag;)

 5. Känner igen den känslan. Jag skriver och visar det som faller mig in. Ok nu handlar det kanske mycket om sjukdom. Men jag tycker att det är intressant med bloggar som har lite variation:)

  • Ja det blir ju lätt så och all heder åt de som lyckas att hålla sig till ett ämne i bloggen eller i alla fall till största delen;) Men på det sättet jag bloggar trivs jag med så jag förstår dig helt. Ibland använder man ju bloggen för att ventilera sig också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *