Detta uppskattar jag vid resa

Samtidigt som man vill komma undan med en billig flygresa och gärna också billigt boende.
Men väljer man billigt boende så får det inte vara alltför sjabbigt det förstör liksom hela vistelsen på något sätt. Klart att vistelsen blir bättre ifall boendet är av bättre standard. Men bara för att det är billigt så behöver det inte vara dåligt heller! Finns givetvis både och.
På de weekendresor jag har varit på så har jag varit med om båda sorterna. (Mer om detta i ett annat inlägg).

♣ Jag uppskattar en bra och rolig respartner (de vänner jag reser med är såklart det).
♣ Att vännen är rätt så likasinnad och vill göra och utforska staden man är i. Brukar köpa Topp 10 guiden och gå efter den för att man vill ju uppleva så mycket som möjligt såklart! Så kul att samla på denna och göra noteringar i den.
♣ Att man har en vän som man kan prata med men samtidigt också kunna vara tyst med för bådas skull ,hehe.
♣ Jag gillar att ha en “rutt” planerad dag för dag med det man vill göra, uppskattar givetvis ifall vännen kommer med åsikter och lite inputs.
♣ Uppskattar bra boende som höjer själva vistelsen men inte till vilket pris som helst.Utan kan man fynda bättre boende så är det ett stort +.
♣ God mat & dryck, att också kunna ta det lugnt emellanåt utan stress över att man måste hinna med ALLT. För det gör man inte. Därav “den planerade rutten”.

Älskar att utforska och få uppleva nya platser i världen, vem gör inte det? Vad uppskattar du mest när du reser?

 
(Måste komplettera min samling då guiden var slut när jag skulle åka).

 
 
 

16 thoughts on “Detta uppskattar jag vid resa

 1. God mat och bra väder är det jag strävar efter! 😛
  sv: Sällskapsspel hör verkligen till julen, vi har spelat massa olika som galningar! 😀

 2. Bra sällskap, schysst boende och vackert väder brukar lösa det mesta. Finns inget som kan förstöra en resa så som ett sunkigt boende som inte känns fräscht.

  Kramis.

  • Jomen så är det ju, jag diskuterade weekendresor som är jag varit på en del det sista. Åker man charter så blir det ju helt annorlunda då har man inte samma krav och åker för att ta det lugnt o njuta av vädret. Inte riktigt detsamma med en weekendresa till en stad;)

  • Men åh kul att du tycker det vad glad jag blir, finns en fortsättning nu. Kanske har jag äntligen hittat en nisch på min blogg, som jag aldrig verkat kunna hitta då jag bloggar om det mesta,hehe. Men nischa sig är tydligen grejen, mammablogg, matblogg, träningsblogg osv;)

 3. Åh det är så mycket jag uppskattar med att resa som du säkert redan förstått. Förutom att hinna se och uppleva mycket under våra resor så är boende och mat något vi gärna prioriterar att lägga några extra kronor på då det verkligen kan göra eller förstöra en resa.
  sv: Trodde också jag skulle misslyckas första gången jag gjorde kalkon men med det där receptet var det superenkelt att faktiskt lyckas så hett tips om du är sugen på att testa göra kalkon!:)
  Jajjemen Barca över nyår är det som gäller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *