Workshopen #tillsammansärvistarka

Helgen har varit minst sagt intensiv men otroligt bra och givande på vår workshop #tillsammansärvistarka. Jag verkligen älskar bloggbranschen och alla fantastiska människor jag får möjlighet att träffa. I lördags hade jag och Tappakilon Petra och jag LM Event workshop på Scandic Rubinen i Göteborg och som vanligt fick vi bra service och bemötande. Scandic Rubinen ligger på avenyn i Göteborg och är ett superfräscht hotell. Vår workshop höll till i ett otroligt fint konferensrum och på plats hade vi bubbel från GodDryck, mat från The Publican och en dryck från Caliente och även en liten energiboll från Juicekällan.

  

Workshopen hade budskapet #tillsammansärvistarka för att helt enkelt boosta upp branschen.
Många höjer på ögonbrynen när man nämner att blogg faktiskt är ett yrke som idag växer.
Det finns människor som jag lärt känna via bloggen som faktiskt kan livnära sig på sin blogg vilket är så jäkla häftigt!
Reklam på TV, radio och tidningar är påväg ner och det nya är marknadsföring inom sociala medier. Det är faktiskt vi inom sociala medier som sitter med den nya sortens marknadsföring som faktiskt går att mäta på hur effektiva marknadsföringskampanjerna är.

 

På plats under kvällen hade vi tre fantastiska föreläsare som berörde tre helt olika ämnen men som knöt samman allt till ett. Annika som bloggar på Himmel å Pannkaka men som också jobbar som Product and Sales Advisior på Eucerin pratade om försäljning ur ett företagsperspektiv.
Hon kom med otroligt bra tips om hur du ska sälja in dig hos företagen. Det som jag verkligen tyckte var bra var just det hon sa om varför.
För vet man inte sitt eget varför så kan man heller inte sälja in sig själv till företagen. Du kan vara hur stor eller liten som helst inom sociala medier men har du inte ett varför så är det svårt att förmedla det vidare till en extern aktör. Alltså att komma på varför man bloggar och vad det är som är unikt med just dig.
Varför ska företaget välja dig jämfört med någon annan?

 

Emma som bloggar på den populära bloggen På Smällen var också en av föreläsarna under dagen.
Hon berättade om den resan hon gjort med bloggen som tagit henne till topp placeringar.
Emma har en otroligt populär blogg inom föräldraskap och en blogg man absolut ska följa om man är mamma eller går i tankar om att skaffa barn. Hon började blogga 2012 och har idag flera tusentals läsare i veckan.
Under Emmas föreläsning fick vi massa bra tips om vad man ska göra för att lyckas i branschen men också vad man ska undvika.
Hon pratade om hur man stärker sitt varumärke och vad man ska tänka på vid samarbeten med företag. Just det med att se värdet i sig själv och sin blogg tog Emma upp och hon är så himla klok.
För självklart ska man ju förstå vad man faktiskt kan bidra med till företaget och skapa ett samarbete som ger win-win till båda.

 

Sist men absolut inte minst var det Johannas tur att föreläsa och jag säger bara det. Vilken smart kvinna! Johanna driver bloggen Enklaknep som varje bloggare egentligen bör följa.
Hon är så jäkla grym på allt som har med webben och datorer att göra och hennes föreläsning handlade om SEO (sökoptimering).
För bloggandet handlar ju faktiskt om att på något sätt synas och växa. En blogg som inte hittas kommer heller inte läsas så därför är det otroligt viktigt att sökoptimera sin blogg. Alltså att få högre rank på google när personer googlar på det du bloggat om.
Vi fick massa bra information och jag har otroligt mycket att lära om detta känner jag. Johanna skulle behöva starta upp webbkurser (eller vanliga) och utbilda oss bloggare inom detta för det är otroligt viktigt att kunna sökoptimering och allt vad det innebär. Dessutom är hon otroligt pedagogisk när hon berättar så att alla verkligen förstår och kan hänga med.

Workshopen kändes väldigt lyckad och alla föreläsarna gjorde en otroligt fin insats som verkligen fick allt att flyta och ha en röd tråd.
När man planerar en workshop så är det många delar som ska fungera och jag tror att vi fick ut budskapet.
För jag och Petra har pratat mycket om just det här med att växa och bli starkare tillsammans.
Ensam är inte alltid starkast och kan man ta tillvara på kompetens inom bloggbranschen som faktiskt finns. Hjälper vi varandra så kan vi också tillsammans växa oss starkare och få en bransch som också då växer. Börjar vi dessutom att vara trevliga och snälla mot varandra så bidrar det till ett bättre klimat här på nätet.
För det är faktiskt vi influencers som når ut till den stora massan här på nätet och då ska ju vi så klart föregå med gott exempel #Tillsammansärvistarka

 

Alla bilderna har fantastiska Liselotte och Tess tagit, stort tack till er. Inlägg om vinstbordet och goodiebagen kommer här under veckan. Vi sa ju att vi inte skulle satsa på goodiebag men vi fick med oss så många fantastiska företag så det blev en goodiebag till varje person på plats plus en massa vinster.

Glöm heller inte att besöka tjejerna som fanns på plats på eventet och läs mer om vad dom tyckte.
Siranee – Liselotte – Tess – VithursaTanjaChristine Maria – Susana – HannaAnnica

 

9 thoughts on “Workshopen #tillsammansärvistarka

    • Men åh fina du, tack själv! Så himla kul att träffa dig, det enda tråkiga är väl tt man inte hinner prata så mycket bara. Men vi kanske ses igen framöver..vem vet:)

  1. Pingback: Grymt ställe - Nuevo Latino-Tranquilo Style

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *