När bloggare & eventföretag missköter sig!

Jag som anordnar event vet rangen av vad detta betyder och vilken irritation som uppstår när en bloggare missköter sig!! Detta är oerhört tröttsamt!

Jag har hört & VET flertalet bloggare (specifikt en större bloggare) som får produkter från företag och lovar att marknadsföra dessa. Personen marknadsför MEN TAR SEDAN BORT DETTA UR SITT FLÖDE PÅ INSTAGRAM OSV! DETTA ÄR INTE OK! Anledningen till att personen får gratis saker till sig är för att de skall marknadsföras, när det sedan tas bort ur flödet så försvinner ju även “reklamen”.(Det sökbara # osv försvinner ju).

Företaget kontaktar personen i fråga och undrar vad som försigår och personen beter sig som en potta skit!
Detta mina vänner sprider sig fort och där biter man sig själv i svansen och får snart dåligt rykte. INGEN vill någonsin ha ett samarbete igen.

Detsamma gäller när event anordnas att man håller god kontakt & uppföljning med sina sponsorer och kunder och håller vad man lovar! Vi på LM Event är väldigt måna om att hålla oss till vårt kontrakt så att alla parter blir nöjda och vill anlita oss igen.

Här har jag hört många varianter på hur illa olika “företagare som anordnar event” beter sig! Då jag har kontakt dagligen med olika företagare så har jag fått detta bekräftat flertalet ggr att det är ETT specifikt företag som inte kan sköta sig. DETTA sätter oss andra som kämpar & sliter i dålig dager…såhär skall det inte vara!

Dom gräver sin egna grav och blir inte långvariga i branschen får vi hoppas!

 

28 thoughts on “När bloggare & eventföretag missköter sig!

 1. Så himla tråkigt, men bra att det uppmärksammas. Trist när mindre bloggare försöker att komma igång och så får de stora bloggarna i första hand, inte allt men mycket från många. Tur att det finns många som uppmärksammar, läst flera inlägg om bl.a. Bilbarnstolar där bloggaren filmar när de kör… Inte så mycket säkerhet där. Vet ju att ni på LM är så underbara och ser alla, det e så bra och det kommer man långt med

  • Hej Tess! Ja det är trist men viktig fakta som måste uppdagas tycker jag. Detta är ju rent bedrägeri faktiskt så det s.k eventföretag som beter sig så illa och de personer som beter sig på detta sättet, de brukar inte bli långvarigt. Ja vi försöker att se till allas bäst och att alla parter blir nöjda och även se de "mindre"bloggarna. Just för att hypen kring de stora har skenat iväg. Oftast så är inte heller de s.k "storbloggare" de bästa att samarbeta med heller. Ja eller hur det med bilbarnstolen är ju galet!Framförallt om personen i fråga som filmar kör bil samtidigt!

 2. Usch vad tråkigt. Är ju viktigt att man är ärlig och när man gör samarbeten osv att det går rätt till och att både bloggaren och företaget får sin del. Jättetrist när det inte blir så. Bra att uppmärksamma och skriva om det.

  • Ja det måste uppmärksammas för detta har blivit vanligare & vanligare! Tillsut vill inget företag samarbeta med någon bloggare om denne personen som är "storbloggare" missköter sig så!Likaså det eventföretaget, ryktet sprider sig snabbt!

 3. Nej, det är verkligen inte ok. Hela poängen med att få goodiebags är ju att man ska marknadsföra de företag som ligger bakom sponsringen. Annars har dessa företag inget att vinna på att sponsra.

  • Exakt så är det ju, hade en bloggerska som skrev till mig att även om hon får goodiebags så länkar hon ändå inte till företagen, då henne blogg är vinstdrivande, blabla ärligt talat så vad tror personen. Att hon får komma på event där de är goodiebags inblandat då? Samt att hon inte ville betala för middag eller ngt annat. Men massa gratis det skulle hon ha. Nä sådana personer är svartlistade *S* Trött man blir!

 4. Riktigt tråkigt när det blir så. Tyvärr så finns det alltid några knäppgökar. Ett avtal är ju ett avtal och den som bryter brukar oftast få stå sitt kast.

  Hoppas det blir en bra lösning.
  /Kamilla

 5. Oj vad tråkigt att det finns folk som beter sig så 🙁 Som du skriver: Blir dåligt rykte samt förstör för andra som verkligen försöker..

  Svar: Tack! Ja jag är jätte nöjd snäckan 🙂

  Oh ska absolut hålla utkik!!! 😉

  • Ja det är riktigt trist och hoppas att folk som går på deras event snart förstår, likaså företagarna som blir utsatta för detta 🙁 Ja alla andra blir ju också utsatta för detta för att dom missköter sig liksom.

 6. Inte ok för fem öre!!!? Mycket bra att du skriver om detta, precis som flera skrivit är ju vitsen stt vi bloggare ska marknadsföra/visa de produkter vi får i goodiebagsen tex. Så företagen som sponsrar ser att deras produkter marknadförs.
  Tycker ofta det är samma "större" bloggare här på västkusten som får gratisbiljetter till Liseberg Universeum Danmarksresor och jag vet inte vad…. Och då är det en del av dess ändå "tappat själen" i bloggen och kör mestadels sponsrade inlägg, visst man kan sluta läsa deras, men det känns lite orättvist att de får alla Fancy inbjudningar till smygöppet på Liseberg el invigningen av regnskogen av Universeum för att nämna några.
  Är dock så tacksam att ni på bästa LM events inte ser det så utan låter fler bloggare få chansen!
  Största kramen till er! ❤️❤️?

 7. Skulle aldrig drömma om och ta bort ett inlägg så, att man bara vågar. Skäms på denna bloggare.

  Och ja det finns företag som inte heller kan sköta sig trist!

  Jag är alltid noga vid mina bloggträffar att aldrig lova något jag inte jag hålla så ingen blir sur. Har man krav får man säga de innan och inte efter som företagare.

 8. Oooh, spännande, vilken bloggare är det som raderar sådana inlägg? Hemskt dock hur folk drabbas, vissa har då inget hyfs!

 9. Men så tråkigt att det verkar var så. Jag sparar alla mina inlägg, skulle aldrig radera :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *