Eftermiddag DAG 2 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

“Eftermiddagen”

Med siktet inställt på Santa Maria delle Grazie där målningen Nattvarden finns “Last Supper”. Som är en milstolpe inom renässansmåleriet 1495-1497. Var så inställd på att detta skulle vara en tavla, MEN ACK så fel jag hade det är ju för tusan en stor väggmåning/fresk som upptar en vägg i klostret intill ovan nämnda kyrka. I guide boken stod det att man skulle förboka biljetter, men vi hade tur och det var knappt några där. Vi köpte snabbt biljetter och sedan hade vi 1 timme tills nästa visning skulle ske. Konstaterat vid detta laget att Milano var ganska så tomt av någon anledning, inte så mycket folk. Skönt!

Med guideboken i högsta hugg så hade jag spanat in ett coolt ställe för en öl. Bar Magenta, ett charmigt hörnkafé som är en blandning mellan irländsk pub och paristiskt art déco-kafé med förzinkad bardisk & riktigt god öl.
Drack upp ölen och begav oss mot visningen. Vi blev inslussade i olika rum och fick befinna oss i klostret 15 min. Dåligt ljus & vi fick ej fota med blixt så det fick bli mobilen istället för kameran. På väggen mitt emot målningen fanns även korsfästelsen. Vi gjorde en “Bartolomeus” (med fingret). Kikade lite extra på den som sägs vara en kvinna bland alla män, och det var nog en kvinna.

Check på det mesta denna dagen kan man säga, supereffektiva! Nöjda och begav oss vidare för lite kanalhäng i vårt kvarter Navigli. Vilket fantastiskt väder! 
Birra, Birra! Vi var inte sena med att vinka dit oss killen med iskall öl, 2 öl för 4£, helt ok! Satt här en stund och solade oss & njöt! Herregud så underbart!

Började kurra i magen åt buffé på en irländsk pub. Begav oss hemåt till hotellet, köpte rosé i baren tog med upp till rummet. Pratade med personalen och frågade efter en cool klubb Limelight, haha tji fick jag det var tydligen ett tag sedan den stängde. (Bra ifall man släpper lite nya guideböcker ibland kanske).

Men de rekommenderade Loolapaloosa Milano-Ibiza som låg på den finare gatan Corso Como. YES! Tog taxi dit och kan säga att det var grym musik! Underbara spanska toner Enrique Iglesias, Despacito som jag för övrigt älskar,haha! OJ vad jag dansade. Jag var på gång kan man säga!
Rocker bruden Tina var nog inte riktigt lika pepp på musiken som jag, tror hon bestämt fick lite huvudvärk, hehe.

Perfekt slut på en helt amazing dag!

23 thoughts on “Eftermiddag DAG 2 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

  1. Vad mysigt ni har haft det och det är så härligt att sitta ute med en kall öl. Kul att det även blev utgång för er och vad roligt att du fick dansa loss! 😀 Kramis

  2. Nej man funkar ju väldigt olika med det där och tatueringar , jag skulle mycket väl kunna göra en sleeve men kommer självklart inte göra detta förrän jag är 110% säker på motiv och annat<3

  3. Låter som ni hade en riktigt härlig andra dag och jag visste faktiskt inte heller att det är en väggmålning och inte en tavla!:P Känner dock lite med Tina när det gäller musiken och förstår om huvudvärken kom krypande i brist på rock och lite metal!;)

  4. Pingback: 2017, året som varit, en resumé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *