Event & alkohol?

Skåla för en mer välmående värld med Goddryck, ett ekologisk alkoholfritt bubbel där vinsten går till välgörenhet.
På våra event som vi har så har vi det alkoholfria alternativet ifrån Goddryck just för att allt skall gå rätt till.

Anledningen till detta inlägget är att jag varit på många “öppna” event i butiker som serverar alkohol. Förmodligen helt omedvetna att det faktiskt inte är lagligt utan att det faktiskt krävs ett serveringstillstånd för detta. Då räknas det alltså den alkoholdryck som överstiger 2,25%. Man får inte ens lov att förvara alkoholdryck i lokalen. Är ni nyfikna på att förkovra er i mer information läs på mer om alkohollagen.
Undantaget är då slutet sällskap, en begränsad krets av människor som måste ha fått en inbjudan. Dvs allmänheten får ej släppas in. Är det då in en butik exempelvis så får ej alkoholen medtas ut.

(Foto:@willebusdesign).

20 thoughts on “Event & alkohol?

  1. Hade ingen aning att det var olagligt :O

    Svar: Tack vännen 😀 Yes i will 😉 Ja det gör vi, nu är det inte långt kvar 😀

  2. Åh, det här hade jag ju faktiskt hört om! Har dock aldrig tänk på det trots att jag känner till lagen. Om jag inte missminner mig helt är det också något kring eventets besökares åldrar, eller det ingår kanske i lagen?

    • Ja men många som har event i butiker osv har inte koll på detta tyvärr. Ja enligt alkohollagen som är på krogen så är det likadant här 18-års ålder som gäller. Riktigt illa om man serverar till minderåriga :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *