Följetåg, köpa följare?

Trenden med följetåg håller i sig! Follow for follow, Unfollow for unfollow. Här skrev jag ett annat inlägg om Following Trains som ni kan ta del utav. 

Jag tycker att detta med Följetågs grejen innebär att vi skall stärka varandra, hjälpa varandra genom att få mer följare. MEN, det finns alltid ett MEN i detta, då många tydligen bara ser till sitt egna bästa och avföljer direkt.
Det absolut värsta är när själva personen som startat tåget avföljer efter tåget är slut, WHAT!?

Nu så har jag bland andra uppmärksammat konton på instagram som inte hade särskilt många följare innan men som då helt plötsligt fick 11K! 
Som jag skrev i tifigare inlägg så finns det ju en bra app där man kan se vilka som följer tillbaka samt avföljer.
Det finns även en annan grym app som heter Social Blade som visar exakt hur många +- följare du har för de olika dagarna inom en viss tidsperiod.
Grym data som exponeras som jag även tror många företag använder sig utav för att se ifall personen i fråga köper följare eller inte.
En dag så var det c.a 3000 följare + för att nästa dag vara 6000 följare +. Ganska så obvious att personen köpt följare! Jag ifrågasätter personen, får inget svar. Helt knäpptyst vi var flera som undrade över “detta fenomen”.

Sedan så gör en annan tjej ett blogginlägg om detta och “försvarar” sin vän. Vad gör det om 100 år ifall någon lyckas på det ena eller andra sättet?! Som uppenbarligen inte har något emot att köpa följare. Vi som då tycker att detta ÄR JÄKLIGT FEL, det är fusk. Varför skall man lura företagen, jag skulle vilja kalla detta bedrägeri i sin renaste form!
Nä då trash talkar vi dom som tydligen köper följare. Mmmkej, kanske inte helt smart sätt att uttrycka sig på!

Detta med att influencers köper följare drabbar oss alla och inte till det positiva sättet direkt! Alla andra får svårt för samarbeten, marknaden kräver mer följare. Det sänker oss alla. Summan för samarbetet kommer bli mindre värt.
Enklaknep Johanna ← har skrivit ett grymt inlägg om detta!

18 thoughts on “Följetåg, köpa följare?

 1. Vad intressant och den appen måste jag också kolla upp. Jag förstår inte hur man kan köpa följare? Är det personer som får betalt av att följa dom som betalar? Kramis

 2. Nog har man sett ett par konton som på väldigt kort tid ökat drastiskt i sina följarantal…eller konton som har få följare och har väldigt många likes på bilder. Inte så svårt att klura ut att de köper lite…men jag kan även tycka att det är konstigt att inte företag är bättre på att kolla upp de konton som de tänker samarbeta med eftersom den möjligheten faktiskt finns. Det borde väl ligga lite i deras intresse också att det är riktiga följare och inte köpta? Att köpa följare och likes har ju ändå blivit ett ganska känt fenomen nu tänker jag…

  • Ja detta är ett så fruktansvärt tråkigt fenomen tycker jag för alla vi andra genuina bloggare dras ju ned av det också =( Jag tror verkligen att företagen har blivit bättre på detta nu, men de behöver fortfarande upplysas om fakta. När det typ kräver 10K i följare på instagram. Hur mycket undersöker dom likes & räcker bara att kolla ifall det finns en video i flödet, det avslöjar ganska mycket. Man ser ju visningarna. Man kan räkna ihop 1+1 liksom! Jag har påpekat/upplyst detta för alla företag jag samarbetat med i princip. Tänk då ifall fler gör det då får dom som köpt inte det så lätt OCH ett jäkligt dåligt rykte, ingen vill samarbeta med människor som luras!

 3. Följetåg är grymma men fult att köpa följare! Får hellre följare som följare lite av egen vilja <3

 4. Jag förstår inte alls det där med att folk avföljer 🙁 Bra inlägg!!

  Svar: Ja jag hoppas jag får det, hade passat mig som handen i handsken 😉 Ja jag hoppas det kan bli du och jag för en weekend när all min ordning är återställd 😀 Haha jag tror säkert du kommer att hitta till Hbg 😉 Emma-Matilda kommer tidigt till Clarion men jag kommer inte dit förrens vid 17 tiden 🙂

  • Nä så trist beteende verkligen!!Åh kul när man känner så, håller tummarna att det blir så då!
   OH jaaaa det tycker jag verkligen att vi skall ta en weekend jag & du, hur coolt hade det inte varit?!
   Oh ja, nog skall jag hitta alltid, haha. Skall försöka komma lite innan så jag slipper stressa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *