Så nära men ändå så långt bort

Kan nog fortfarande inte förstå att detta har hänt! Sänder all omtanke till offrens familjer och alla i vår huvudstad. Jag är lättad och glad över att våra vänner klarade sig! “Var på rätt sida lastbilen” som min fina vän skrev.

Det som händer är så nära men ändå så långt bort! Ofattbart att detta har hänt oss, bara en tidsfråga egentligen. Vad är det som händer i vår värld, varför blir vi attackerade? Förklaringarna finns där & undrar just när det skall ske en förändring. Sverige som inte sympatiserar med någon stormakt (än sålänge) Vad kommer hända ifall vi går med i Nato? Fördel? Nackdel?

Ja, frågorna är många och i detta samhälle skall våra barn växa upp. Från att ha tagit avstånd till alla sådana här “nyheter” så kom det plötsligt så nära inpå, det blev till verklighet. Vad kommer hända härnäst?

 

28 thoughts on “Så nära men ändå så långt bort

 1. Usch ja detta är hemskt :/ Jag tror att tredje världskriget är påväg och det har jag trott sedan första attacken i världen 🙁

  Svar: Ja jag förstår inte det heller :/

 2. Jadu vad händer härnäst? Så svårt att veta att jag har slutat att spekulera nu…den som lever får se helt enkelt!
  sv: Ja varför inte? Ett resmål vi båda vill besöka så det skulle man ju kunna göra samtidigt!☺

  • Ja svårt att veta, men på något sätt så kanske vi skulle kunnat ha förhindra detta, jag vet inte =( Hoppas vidare på ett tryggt Sverige!Det hade varit grymt så gjorde jag med en annan bloggerska jag aldrig träffat. Jag & min fästman åkte till London och vips så var hon & hennes man där också. Vi blev vänner för livet. Vilken upplevelse! Så varför inte egentligen! Vi bokat & så möts vi i….?

 3. Jag var verkligen klistrad vid tv:n hela fredag em och kväll och det kändes verkligen overkligt. Samtidigt med tanke på alla andra attentat som har varit, så undrade man ju när det är Sveriges tur. Men man kan ju aldrig förbereda sig på nåt sånt här…helt sjukt.

  Sv: Vad kul att du hitta nåt, omöjligt dock att inte hitta nåt bland allt fint 🙂

 4. Det som hände var fruktansvärt. Att det hände i Sverige var skrämmande för plötsligt är det så nära. Men det har troligen ingenting att göra med att vara med i NATO eller inte. Många NATO länder har blivit attackerade och många länder som inte är medlemmar har blivit attackerade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *