Osynliga regler i sociala medier?

Vad tycker ni, finns det osynliga regler i våra sociala medier? Min personliga åsikt är att det gör det, men inte säkert att alla förstår/är med på “den regeln”?

♥ Exempelvis: Om någon gör en SFS (länkar mig på instagram) eller tvärtom, så blir man ju jätteglad eller hur? Givetvis så gör jag likadant mot den personen som länkat mig som tack, det som sker är ren & skär länkkärlek. (Rent hyffs mot den personen som länkat mig, vill ju gärna återgälda det). Länkar du mig så länkar jag dig. Detta är ju givetvis upp till var och en men jag gillar att göra det för det visar att vi bryr oss om varandra och stöttar varandra. Win, win! Självklart så blir man ju jätteglad när någon länkar tillbaka.
Jag är lite emot organiserade SFS som sker på instagram där några personer går ihop och säger: Följ oss, dela denna bilden så väljer vi ut några som vi delar på vår instagram. Jag tycker att det blir för mycket personlig vinning i detta. Kan ju bli 200 personer som delar och sedan blir 10 utav dem utvalda, vem har då fått ut mest på detta? Nä jag tycker att vi oberoende kan börja att stötta varandra mer. “Tillsammansärvistarka”.

♥ En annan sak som är riktigt pinsam är ifall man öppet ventilerar idéer med sina bloggvänner och så vips så kommer det en annan person som snor den idén och gör den själv. Vad hände med det egna tänket och respekten mot andra? Det blir ju så uppenbart! Visst man kan få inspiration av varandra men att göra likadant rätt av, gör det till något eget istället. Bara för personen själv inte tänkt på detta.

Kom igen vi kan bättre, vi kan göra bloggvärlden mera ärlig och inte så ytlig och falsk som den är! Jag tycker det är så trist med stämmningen som kan förekomma.

(En SFS jag gjorde för ett tag sedan, kommer fler). Följ mig på instagram @hummingbird83.

17 thoughts on “Osynliga regler i sociala medier?

 1. Jag tycker det är ännu jobbigare när man upptäcker att andra bloggare snor ens text rakt av. Utan att ens omformulera sig. Okej att vi ska inspirera varandra. Men jag är alltid nog med att berätta vart jag får min inspiration ifrån. ?

 2. Så jäkla bra skrivet.. Klokt! Sunt förnuft och vanligt hyfs är viktigt tycker ja 🙂

  Sv; Åååh.. Vi får styra upp den där skidresan! ? Har dock ovanligt lite snö i år.. I fjällen är det väl hyfsat, men som här i krokarna o slalombacken i närheten (som dessutom öppnade först i tisdags ) är riktigt isig o trist nu! ?

  Kramar

 3. Fina fina du <3 Självklart kommer en SFS till dig med inom en snar framtid 😀

  Svar. Jätte bra är dem, älskar musik! 😀

  Du ska få ett mail så fort jag har fått chansen att sitta ner med EmmaMatilda 😀 😉

  • Ja men eller hur visst är det så, sedan kan man ju förstår att vissa större bloggare inte gör detta av olika skäl, då dom inte skulle få göra annat,hehe. Men SFS=Shoutout For Shoutout så funkar jag iaf;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *