Snack om kamera, inträden & djurplågeri

Jag är urusel på att ta med vår grymma kompakt systemkamera, för er som är nyfikna så har jag en Sony a5100. Älskar den då den har en flipskärm som man kan ta selfies med samt Wi-fi så jag kan skicka bilderna direkt till telefonen. Den tar grymma bilder!
Har haft den i c.a 1-års tid nu och använder den alltför sällan tyvärr, vet inte vad det beror på. Kanske för att jag inte begriper mig på inställningarna eller att jag inte orkar fördjupa mig mer. Tror mer egentligen därför att kameran på min Samsung Galaxy S6 Edge är så bra och lätt och mobilen har man alltid med sig liksom.
Nu till något annat, vi var ju på universeum igår och tycker att det är lite saftigt att ta 125:- för barn och 180:- för vuxen.
Sedan när jag går där kan jag inte låta bli att tänka på de stackars djuren, framförallt aporna, hajarna instängda avskärmade från sitt riktiga fria liv, uppstressade av massa människor. Är detta rätt?
Vi har fångat dessa djur för att de skall visas upp!
Jag vill påstå när det kommer till alla vilda djur som är på zoo i parker osv dom skulle haft ett bättre liv i det fria! Vad får oss att tro att dom har det bättre på detta viset? Hur kan vi avgöra ifall dom mår bra? Dom kan inte prata.
Arter som hotas att utrotas visst men på hur många ställen i världen finns också dessa arter på ett annat ställe?
Bara lite söndagstankar…


(Älskar bilderna på dessa 2 klätterapor).

11 thoughts on “Snack om kamera, inträden & djurplågeri

  1. Ja dessa djur som lever i fångenskap är ett ämne man kan diskutera, jag kan känna att det alltid funnits djurparker på ett eller annat vis! Huvudsaken är att vi som besöker verkligen ser att de har det bra, och om de inte har det bra, att vi faktiskt försöker göra något åt det! ?

  2. Jag håller med, det är inte rätt för djuren såklart. Ja usch, det är inte billigt inte med såna inträden :-/

    Sv: Den är läsvärd trots slutet som drog ner den något. Men bra när böcker inte är så förutsägbara 🙂

    • Nä så svårt för samtidigt så har dom väl det inte så dåligt heller. Nä det rullar på, men det är det ju värt oftast. Åh då skall jag spana in den boken framöver! Just nu är jag fast i serien Bitten på Netflix,hehe. Så min bok får vänta trots att jag nästan läst ut den*S*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *