Vad tillför bloggen dig?

För mig så har bloggen tillfört mycket och gör fortfarande, jag har trots allt bloggat sen 2007. Jag har fått träffat många fantastiska människor genom bloggen som idag även är mina vänner, detta är ju rätt så fantastiskt när man tänker efter! Jag älskar att skapa mig ett nätverk av bra folk runt om mig, nya kontakter som man kanske kan ha nytta av i framtiden samt vänner för livet.
Jag gillar ju att skriva och även att sätta mina personliga åsikter på pränt och då är ju bloggen ett passande forum, min blogg är en dagbok för mig och som även är öppen för allmänheten. Det som är bra med bloggen är ju också att man kan fråga sina läsare om råd och man diskuterar olika saker. Jag är intresserad av andras synvinklar och åsikter. Vad tillför din blogg dig?
Sedan tycker jag att det är viktigt att bloggen inte blir ett stressmoment,
att man måste uppdatera varje dag? Detta tror jag är vanligt men då blir ju bloggandet en press, inget kul. Jag försöker uppdatera varje dag, det tråkiga i det hela att gör man inte det så sjunker läsarantalet =( Älskar att svara på allas kommentarer och här har jag ju lite att stå i ibland särskilt när man kommer lite efter.
Tycker inte heller att bloggen skall inkräkta på ens “vanliga” arbetsliv”. Jag brukar göra tidsinställda inlägg för att kunna hålla åtminstone 1 inlägg varje dag.(Detta är ju för att man inte skall blogga från sin arbetsplats tycker jag). På vissa arbetsplatser så är det tillåtet, sedan så visst kan man slänga in ett inlägg på lunchen ifall man känner för det, det är ju din tid. Hur gör ni?
Men ibland är det ju som så att man orkar inte blogga/man har ingen skrivlust, man är inte mer än människa! Det är OK!

16 thoughts on “Vad tillför bloggen dig?

 1. Jag har träffat många nya vänner, fina personer som jag verkligen gillar *känn dig träffad 😉 *
  Sen så har jag lättare att skriva än att pra5a om hur jag mår och känner. Och att meddela släkt och vänner mm om allt som händer med Nathalie’s sjukdom, att inte behöva berätta 100 gånger, utan skriva är lättare 🙂

  • Åh fina Tessan, tack detsamma OCH det är verkligen ömsesidigt!Jamen så är det ju och et förstår jag särskilt i din situation. Vissa "bloggvänner" blir ens riktiga vänner och vissa inte, så är det ju. Beroende på hur man klickar.

 2. Precis det får inte bli ett måste att blogga, samt jag gör också så tidsinställda inlägg jag gjort då tid funnits, brukar blogga på min förmiddagsrast ef jag ändå då bara sitter själv, en skön avkoppling, bloggar då tid finns och ingen annan/annat blir drabbat

  Ja bloggen är allt lite press, men samtidigt får det inte ta över som du säger, när jag bloggar ska hänga på mig inte på när ni vill jag ska eller vad man ska säga

  Blogga ska vara kul

  • Nä då är det genast mycket tråkigare. Nackdelen med tidsinställda inlägg i veckan att just då när man sitter och skall göra dem så får man ingen inspiration till att göra det. Händer mig ofta,hehe.Klart det blir en liten press då man egentligen inte vill att statistiken skall bli sämre heller. Det kan jag känna.

 3. Bloggen för mig är mest roligt men ibland känner man pressen att göra fina, bra och kloka inlägg.

  Tycker man märker mycket på särskilt min blogg hur mkt tid det finns till bloggen.

  Min blogg har blivit min egna lilla dagbok.

  Kram Kamilla

 4. Började också 2007 och har mestadels tyckt det varit positivt med bloggandet, vissa tider har det känts superlätt att skriva men de sista två åren har jag totalt tappat lusten. Mycket av det har ju med egna måendet att göra, hur socialt media-aktiv man orkar vara, eller vill vara (vem orkar höra på gnäll hela tiden eller vem orkar skriva om det heller för den delen hela tiden!!), således har mitt skrivande blivit lidande. Kanske mer på instagram där texten inte blir lika viktig att få till.

  Sen har jag också tyckt att det på något sätt blivit mer ytligt allting, men det är ju min privata åsikt, även att vi stöttar varann till en viss mån, inte i det stora hela (blir lite gruppindelning trots alla påståenden att det ska stöttas på bredden, också min privata betraktelse).

  Vänner via bloggen, ja några riktiga vänner har jag också mött och under senare tid har också de som jag trott varit bara blogg-bekanta ställt upp på ett helt fantastiskt sätt (som jag inte alls såg komma faktiskt). Detta medan några jag trott varit riktiga vänner liksom skjutit ut sig själva från den placeringen, varför vet jag inte riktigt, men får väl anta/inse att det inte var på riktigt när allt kom omkring. Trist att gå igenom, men det finns ju en mening med allt och i stället får man ta det positiva med de som visar sann vänskap i stället.

  Ligger just nu på plus insta o gör en utvärdering om bloggandets vara eller inte vara, lusten får styra och just nu finns det mer lust för möten irl med nära/kära/vänner/bekanta/bloggare/icke-bloggare/instafolk mfl mfl

  Oj blev visst långt detta, men så har jag inte skrivit varken hos mig själv eller andra på länge, så lusten kom kanske ändå, vem vet 😉

 5. Jag håller helt och hållet med dig. Den där pressen att behöva uppdatera varje dag hade jag tidigare. Det blir som att man känner sig tvungen. Idag uppdaterar jag när jag kan och vill 😀

 6. Inte måste, jag gör oxå tidsinställda när jag har tid och tycker det känns bra. Som servitris är det svårt att blogga på arbetstid men när jag jobbar i garderoben är det mer än ok=))

 7. Jag bloggar inte heller från arbetsplatsen, bara på lunchen när jag går ifrån området 🙂
  JA tyvärr blir bloggen lätt ett stressmoment, därför jag oftast har tidsinställda inlägg 🙂
  Jag har lärt känna massor av nya fantastiska människor via bloggandet, och det är jag så tacksam för, och fler kommer jag att möta det betvivlar jag inte 🙂

 8. Jag bloggar nog mest för att lära känna mig själv. När jag skriver ner vad jag tycker och känner så blir jag ofta förvånad, för jag funderar mer på saker jag annars kanske inte skulle funderat på. Det är också ett forum för att skriva av mig alla dessa känslor jag går runt å bär på hela tiden. Sen är det alltid trevligt att dela med mig av alla dessa böcker jag läser hela tiden!!! <3

  • Men åh håller helt med dig där när det kommer till skrivandet det är som att fingrarna lever sitt egna liv över tangentbordet ibland. Man bara jösses! Orden kommer verkligen fram många ggr när man sätter sig för att ventilera i bloggen. Förvånansvärt egentligen! Det är ju ett ypperligt forum att skriva av sig på och dela med sig av vad livet har att ge. Åh jag älskar böcker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *