Vad har jag i mitt växthus?

Denna sommar blir det tydligen mycket tomater och få gurkor. Förra året var det tvärtom för mig. Men det återstår att se. Så ni är säkert nyfikna på vad jag har i mitt växthus & i mina pallkragar denna sommar?

I växthuset har jag;
° Olika sorters tomater
° Blev bara en gurkplanta denna säsongen

° Charlottenlök
° Dill
° Min vinranka håller sig vid liv, år efter år
° Sallader i mängder

I pallkragarna har jag;
° Potatis i mängder

° Morötter
° Mynta
° Gräslök
° Rosmarin
° Timjan
° Jordgubbar
° Rabarber
° Citronmeliss

Har även buskar;  Svarta vinbär, röda vinbär, amerikanska blåbär & Havtorn & prydnadskörsbär. Marktäckaren som ni ser i slänten är krypoxbär. Den är grymt bra om man har en slänt som man inte vill rensa på ogräs men ända att den är fin. På hösten är det röda bär för att sedan nu vid denna tiden på året blommat ut i massa vita blommor som doftar lljuvligt!

Har ni växthus? Vad odlar ni?

28 thoughts on “Vad har jag i mitt växthus?

 1. Har ett litet växthus bara men vill ha större så småningom. I år blev det gurka, tomat, chili och paprika. Har massa kryddor som timjan, rosmarin, persilja, koriander och dill. I lådorna är det morötter, broccoli, blomkål, kronärtskocka, lök och sockerärtor bland annat. Fullt med bär och några fruktträd dessutom. Men får se hur resultatet blir i år med allt.

 2. Nej finns inget växthus här inte..
  Blir nog så att vi får ta vårt samtal via Skype vännen..

  Svar: Ja på ett eller annat sätt gör det.. Jag tror att klarar man nr 2 så kommer nr 1 och 3 autmatiskt 🙂

 3. Mysigt med växthus.

  Sv. Vilken koll! 😉 Är färjan mellan Fiskebäckskil och Lysekil. Min familj har sommarhus här i Fiskebäckskil så brukar starta semestern här 😉

  • Ja det är det allt. Hihi har ju kollen bara för att jag bor på andra sidan i Bokenäs 🙂 Så kul nästa gång ni är här hojta till så får vi ta en kaffe 😉 Min instagram är hummingbird83 följ mig gärna så följer jag tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *