Blått “vin” som att dricka spolarvätska

Trött på rosé eller vitt eller rött ja då kan ni ju alltid testa blått “vin”. Ja för det får faktiskt inte heta vin, men smakar vin och är vin då det är en kombination av vita och röda druvor. Den smurfblå färgen kommer från druvornas skal och är helt naturligt. Just detta vinet är gjort på Chardonnay druvan och det finns tydligen en cava version i hemlandet Spanien som inte kommit hit än. Så nyfiken på denna!

Man hittar det där Sangria och allt annat “obestämt” står. Oftast beställningsvara verkar det som men vårt systembolag hade det hemma. När jag köpte det så skrattade han som expedierade ja och detta vet jag inte vad det är för nått, tyckte det var lite kul 🙂

Recension enligt mina smaklökar:
Känns lite konstigt att dricka när vinet har en spolarvätske färg. Smakar lite blaskigt trots, ändå 11%. Luktar & smakar inte riktigt som vin, svårt att förklara. Ingen bra kombo till mat. mera en het sommarkvälls vin. Just detta är smak av citrus och tropisk frukt.
Kommer jag att köpa det igen? Nej, det kommer jag nog inte att göra! Vem vet kanske har en helt annan uppfattning i sommar om vinet.

20 thoughts on “Blått “vin” som att dricka spolarvätska

 1. Såg ditt inlägg på insta om vinet och sparade namnet. Idag när bolaget fick besök av mig frågade jag om de hade vinet. Två smurfblå viner hade mitt bolag.

  Min expedit sa även hon att det kändes konstigt – spolarvätska.

  Tydligen så ska vinet smaka persika, vingummi och päron.
  Kommer bli så spännande att smaka på.

  Kram Kram Kamilla

  Svar: Vi har inte lika stor tomt som ni men stor för att bo i Stockholmsområdet då vi har 1703kvm. Vi har nog allt skog, berg, gräsplatåer, gräsmatta.

  • Ja hihi den är annorlunda kan man säga. Jo det är allt värt att prova för sakens skull, kommer bubblet hit till Sverige skall jag absolut testa. Tänk vilka balla drinkar man kan göra då!

 2. Haha det ser gott ut 😛 Måste nog prova det även fast du säger att du ej kommer köpa hem det igen 😛

  Svar: Hahah ja som sagt, jag är inte alls avis hahahaha 😉

  • Ja den är ball! Ja helt klart kul att ha testat det! Både ja & nej för vissa systembolag verkar ha det hemma, skrev i inlägget vart på systemet man hittar det för det står inte bland vinet. Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *