Husmanskost när den är som godast!

Jag pratar ju om Coq Au Vin såklart! Som ni vet så älskar jag lättlagad mat & allt åt grythållet 😉 Denna gryta smakar som ett långkok fast på mycket kortare tid! Hur bra är inte det? Jag fick inte nog av denna, tur jag har några matlådor nu!

(Konsten att fota mat har jag aldrig lyckats lära mig så bilden är lånad från Ica.se).
Recept:
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
140 g bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk olja
3 dl rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
salt och peppar

Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
Skär kycklingen i stora bitar och strimla baconet.
Skala och hacka vitlöken. Skala och skär löken i skivor och svampen i bitar.
Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna.
Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och grädde. Tillsätt vatten, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
Fräs under tiden bacon, vitlök, lök och svamp i resten av oljan i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare 6-8 minuter.
Hacka persiljan och rör ner i grytan, smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med riset.

20 thoughts on “Husmanskost när den är som godast!

  1. Så gott och lättlagat det lät! Får nog föreslå detta för maken till söndagens middag.
    Jag älskar ochså grytor, sant även "allt-i-en-form" -middagar är oxå himlans smidigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *