Jämställdhet?

Innebär ju att män och kvinnor lever i jämlikhet och har sama rättigheter i livet. Visst har vi det, till viss del säger jag! Läste en artikel där största delen var män bland chefspositioner, likaså i riksdagen, här börjar några kvinnor dock visa sig. 
Männen kommer alltid tjäna mer pengar än oss kvinnor (finns såklart undantag).
Då är frågan har en manlig chef bättre betalt än en kvinnlig inom samma yrke? Detta är en intressant fråga! Om fallet är så så tycker jag det är jäkligt fel såklart!

Vi kommer alltid vabba mer än männen, varför? För att mannen i förhållandet oftast tjänar bättre.Hemma hos oss så försöker vi dela upp det, Det tycker jag är bra! För att vem har sagt att mina måsten/arbetsuppgifter är mindre värda än hans? Varför skall bara en arbetsgivare drabbas?

Detta med jämställdhet mellan män och kvinnor är inte bara samhällets fel utan (ojoj vågar jag ens skriva detta) det är männens också. Det ligger i deras natur att vilja leda, att vilja försörja sin familj. Om jag skall vara ärlig så tror jag att männen i dagens samhälle känner sig hotade av oss kvinnor (jisses nu försvarar jag dem också), hehe.Vi är helt klart på framfart, eller skall jag skriva på krigsstigen?
Trots att vi lever på 2000-talet så har dom sina åsikter det har jag fått erfara som arbetat på mans dominerade arbetsplatser största delen av mitt liv. Den smällen har jag fått ta, MEN jag har också visat dem att jag KAN och till och med att jag är bättre än dem och har mer kunskap.
Detta ser inte jag som något jobbigt (eller tycker synd om mig själv för att jag är kvinna). Jag har lärt mig hantera detta OCH fått en hel del skinn på näsan. Män måste överbevisas så är det. En smula underligt men ja det är så dom funkar.

Om vi blir bjudna på middag då vill ju såklart mannen betala, detta tycker inte jag är en big deal, låt dom göra det då, det får dom att må bra. Istället för att visa att man “är en stark kvinna och minsann kan betala för sig själv”.

Idag så klarar vi kvinnor oss mer själva, vi är inte så beroende av männen, vi vågar stå på oss och vara självständiga. Detta är underbart!
Däremot så tycker jag att det blivit lite för mycket av allt, allt blir så uppblåst. Det är så synd om oss! Jag tycker då att vi har det ganska så bra om man blickar tillbaka hur det var förr i tiden då inte ens kvinnor hade rösträtt.


Bilden är lånad från google.
 

10 thoughts on “Jämställdhet?

 1. Jämställdhet i all ära, visserligen har vi män det bra ställt. Men vi befinner oss även i en stor riskgrupp, den stora skillnaden mellan män och kvinnor vi bör fokusera på just nu kan jag tycka är självmorden där drygt 70% är män.

 2. Ett komplicerat men ack så viktigt ämne du berör. Män och kvinnor ska ha samma rättigheter men ibland går denna diskussion för långt och folk glömmer att vi är olika och ibland bör hylla dessa olikheter också. Skulle kunna skriva långt om detta men det hoppar vi denna gång!;)
  sv: Jag kan tänka mig att besöka Palma igen, men har även en massa andra platser jag vill besöka så vi får se när det blir.

  • Ja det är det, det finns många åsikter kring detta såklart. Detta är ju lite grovt vad jag tycker att det är ingen big deal egentligen. Olikehter skall absolut hyllas och av ngn anledning så just jämställdhets frågan spårar alltid ur*S*Samma här, finns alldeles för många ställen som man vill till!

 3. och jag hävdar att det också är vårt fel, vi kvinnors alltså om vi inte gör som du och hävdar vår rätt till lika behandling, så får ju de makthavande männen styra och ställa. Vi har kanske en tuffare väg att gå, men om vi ger upp (som faktiskt många kvinnor gör för att det är enklast så eller av andra skäl vad vet jag!) så kommer vi aldrig närmre.

  Sen är jag av den åsikten att ibland ska man göra det som passar en bäst, exempelvis i hemmet, bara med mig själv som jämförelse som inte är tok-intresserad av matlagning till vardags – då gör Leslie eller så hjälps vi åt, han fixar ugn o spis och jag annat, jag målar o snickrar hellre än syr och det är ok.

  Jag har också alltid sagt till mig själv att om jag är/blir ensam så ska jag klara mig själv och det har jag också alltid gjort, för jag vill inte bli beroende av andra hela tiden.

  Finns utrymme för många samtal i denna fråga … tar mer en annan dag 😉

  • Ja det är det ju vi har oss själva att skylla men tycker då samtidigt att man faktiskt inte skall "ojja" sig över det när det kommer till ngn sorts chefposition/politik, utan bara bevisa starkt att VI kan också, utan gnäll att männen har det lättare för sig blabla bla. Tycker det blir sådana diskussioner kring detta,hehe.
   Jamen absolut så gör man ju det som passar mellan de samspelande individerna i hemmet;) Precis samma åsikt som du att blir jag själv så ska jag klara mig själv. Men det behöver jag inte hävda hemma eller någon annanstans (fenomenet verkar däremot ha blivit så att vissa kvinnor måste hävda detta att dom minsann kan). Jag låter Patrik göra det där "manliga" men det viktiga är att jag är såpass säker i mig själv så att jag VET att händer det ngt så kan jag också fixa det ifall det krävs.

   Ja gud jag finns mycket utrymme, över ett glas vin eller fler någon gång framöver kanske 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *