Vad är din tid som bloggare värd?

Hur värderar du dig själv som bloggare? Ibland så tycker jag att bloggare blir utnyttjade. Ett inlägg, det inlägg som ni skriver är så mycket mer värt än en rabattkod exempelvis.. 
Så jag vill upplysa er om att lära er att ta betalt, om ni inte redan gör det. Våga ge dem ett motbud. För det tar faktiskt tid och energi att göra ett snyggt välformulerat inlägg. Sälj in dig själv! Vi måste börja se värdet i oss själva och värdet vår blogg har.

Vanlig marknadsföring via reklamblad/tidningar osv är svindyrt idag! Varför skall inte vi ta betalt för det är ju faktiskt marknadsföring vi gör åt dem. Via oss så kommer dom ändå billigt “undan”. 
Vi bloggare skall hålla varandra om ryggen och stå på oss och något som man faktiskt kan göra är en gemensam prislista, en riktlinje att gå på.

Det var faktiskt Emma som kläckte detta på vår Workshop “Tillsammans är vi starka”

Är sugen på att starta ett forum där vi diskuterar, stöttar och tipsar varandra i olika frågor liknande detta. Hade ni gått med? Vad skall gruppen heta? Förslag?

26 thoughts on “Vad är din tid som bloggare värd?

 1. Vilken bra idé, det vore verkligen bra om fler kunde gå ihop och sätta lite press på företagen som i många fall utnyttjar oerfarna bloggar som inte riktigt förstått sitt eget värde än. Jag skulle kunna gå med i ett sådant forum men jag har inget bra namnförslag dock!:P

 2. Hade absolut kunnat gått med i något sånt.

 3. Som en person med bakgrund i fackföreningsrörelsen så tror jag verkligen på idén att alla tjänar på att alla går en ok inkomst. Vi har allt att vinna på att dela med oss till varandra för det som händer när detta blir något hemligt är att företagen (köparna) kan spela ut bloggare mot varandra och hålla nere priserna. Ser absolut ingen vinst för bloggare att hålla sådant hemligt för varandr utan det är bara köparna som tjänar på det.

  Ett forum lät superbra men gissar att Facebook-grupp är smidigaste sättet och där är tyvärr inte jag med 😉

  • Ja precis det spåret jag är inne på varför skall företagen utnyttja oss bloggare liksom?Nu har jag startat gruppen på FB, tipsa gärna om den om du vill;) Tillsammans är vi bloggare starka!
   Synd att du inte har FB då =(

 4. Tyxker det är en jättebra ide. Som mindre bloggare är det dessutom svårt att våga ta betalt och framförallt veta vad man är värd. Så ett diskussionsforum är jättebra!

 5. Jätte bra intitiativ och tack för inbjudan till gruppen 🙂

  Svar: Jag trivs inte på mitt arbete så därför jag haft ångest..

 6. Super bra idé, jag är faktiskt med i en grupp på FB som tar upp ALLT möjligt i denna typen av frågor. Att man måste skatta för produkter ex design hjälp mm mm.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *