Vattkoppor på besök!

ÅH då har Alfred fått vattkoppor! En luftburen smitta som sprider sig som en löpeld. Två på hans dagis hade redan fått det eftersom detta smittar redan innan det brytit ut så är det svårt att undvika.
Först efter att de torkat ut (ungefär efter en veckas tid) så slutar de att smitta. Har fått många bra tips på potatismjöl och Aloe Vera, för att torka ut dem samt att lindra kliandet.

Peppar, peppar så verkar Alfred ta det bra. Kliar sig inte och ingen feber. Idag vabbar jag och även imorgon. På måndag är det Patriks tur. Vi försöker att turas om i den mån att det funkar för båda parter.

Bilden är tagen imorse, givetvis så har det tillkommit några koppor. Så märklig sjukdom detta.

26 thoughts on “Vattkoppor på besök!

 1. Åh krya! Det hade Casper när han var 4 år.

  Svar: Nej verkligen inte 😉 Ja det är de verkligen 😀 Oh spännande!! Nu närmar det sig verkligen 😉 haha. Toppen, jätte bra att veta 😀 Tack!!

 2. Positivt att få det i den åldern, men kan tänka mig att det är tufft ändå! Hoppas han slipper undan det lindrigt!! 🙂 Kram

  • Åh förstår det, ja vi blir nog hemma c.a 1 vecka tills de torkat ut. Har sett massa som har det nu. Undrar just varför ett virus bryter ut vid en viss tid, hade varit intressant att få veta!

 3. Oh killikill känner jag på detta, men skönt ändå att han är lite äldre då han får det, då kan man ju säga åt dem mer att inte klia på dem

 4. På sätt och vis är det la bra att göra bort det i barndomen… på oss vuxna blir det bältros och helvete av det!

 5. Stackarn! Men nog allt skönt att få det relativt tidigt ändå så man slipper det sen ?

  Svar: ja, jättegärna. Vad är det för spännande?? Skicka på fb eller insta om du inte kan gå ut offentligt än ?

 6. Åh, stackare. Ett nödvändigt ont :-/

  Sv: Haha…Hej du 🙂 Jo men det är jag absolut. Jobbar jag bara inte, så kommer jag gärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *