Den sociala mediastressen!

Jag bloggar eller instagrammar för att jag KAN inte för att jag MÅSTE! 
Det är väldigt skönt. För idag så råder det ingen tvekam om att vi “alla” lider av en sorts social mediastress. Dvs vi måste hålla oss uppdaterade på FB, instagram & bloggen. Inte bara uppdatera själva utan vi måste också “hålla koll på vad alla andra gör”. 
Hur perfekt ser det inte ut det alla andra postar? Hur hinner dom med allt? Inte konstigt att många mår så dåligt idag. Då alla andra utom en själv lever ett perfekt liv “utåt sätt” på instagram/bloggen.
Just det, utåt sätt! Ingen vet hur det ser ut i andra sidan rummet då det förmodligen är iscensatt just där kortet är taget. Alla ni som blir stressade över andra, tänk på att tro inte på allt ni ser. Många är medvetna om detta förmodar jag men ibland är det lätt att glömma bort. 

Ibland tycker jag det känns som att många “hittar på” något bara för att ha något att posta. Alltså folk är hyper överaktiva i sin vardag, mer eller mindre! Hur hinns det med?

Jag jobbar heltid, har familj hus & allt som hör till samt lite till. Jag hinner inte flänga runt överallt. Jag orkar liksom inte det. Jag älskar att bara vara, vara hemma och greja. Jag behöver inte ta mig någonstanns och tar jag mig någonstanns så tar jag då rakt inte med mig kameran! För att i senare skede kunna lägga upp något på bloggen. Nån bild på instagram kanske, på sin höjd!

Tänkte på detta igår, när jag satt ute och njöt av det fantastiska sommarvädret vi hade, att nä idag så tar jag det bara lugnt, bloggade inte ens, hade inte kameran i högsta hugg. Nä livet är så mycket mer än det!
Jag bara varvade ner, då vi i dagens hyperaktiva samhälle behöver det!

Med detta inlägg postar jag en bild från förra helgen, också att tänka på att livet på bloggen/instagram med bilder osv kanske inte går i synk med verkligheten heller. När bilden postas så kanske det var för några dagar sedan medans personen ligger hemma i soffan o göttar sig när bilden kommer upp. 

Tänk på detta & var rädda om er själva!

23 thoughts on “Den sociala mediastressen!

 1. Jag håller med dig till viss del, tycker också att många förskönar sitt liv och att de ska få det till bättre än det är, det är verkligen inte så bra de vill få det till.

  Samt tror också att många känner stress att de måste fota allt allt de gör.

  Men för mig är det ingen press och jag fotar heller inte allt jag gör, men jag tar gärna med mig kameran då vi gör något just för att jag ÄLSKAR att fota och tycker om att ha minnen från det man gör, sedan om det kommer ut på bloggen eller inte det väljer jag vilket jag känner för, inget jag känner att jag måste utan vill jag så gör jag det

  Pressen den ska man passa sig för, men vill man dela för att man vill själv då ska man inte för andra vill

 2. Så himla bra skrivet och jag håller med dig. Jag skulle inte heller hitta på saker för bloggens skull utan för min egen skull. Ha en fin dag! <3 Kramis

 3. Håller med till fullo…. blir inlägg när man kan. Inte bara för man måste. Man ska leva oxå ? Men tyvärr märker man på många att så är inte fallet …

 4. Jag tror jag trillade dit stressad över att ALLA andra kunde och orkade.

  Men nu tänker jag på de hela tiden allt är inte som på sociala medier.

  Nu postar jag när jag vill och orkar/ kan.

  Så håller med dig till fullo ❤

  • Ja alltså det är lätt gjort. Det enda jag hinner reflektera över ibland är liksom HUR HINNER folk göra ALLT?! Fasiken och jag tycker att jag är aktiv som det är,hehe. Ja exakt man behöver inte bygga på sin redan vardagliga stress som jag tror många har & upplever. Det byggs på tillslut så orkar man inte mer.

 5. Åh förstår hur du menar, jag finner dock glädje i att fota och "dokumentera" hela tiden. Har så många fina minnen sparade som jag kan se tillbaka till! Kan dock känna igen mig att jag kan få lite stress över att jag inte bloggat på hela dagen men har blivit mycket på att släppa det haha 🙂 Bra inlägg hur som!

  • Ja det finns ju många som är hobbyfotografer och har fotografering som intresse så där kan jag förstå. Men inte hur hysteriskt det blivit över att hålla sig á jour hela tiden o att bloggande helt plötsligt har blivit en stressfaktor. Trist att bloggar man inte på 1 dag, ja det räcker för då sjunker statistiken =( Tack snälla du & att du tog dig tid att kommentera. Alltid intressant att höra vad andra tycker & tänker!

  • Ja ha det, livet är så mycket mer än bloggen många gånger 😉 Så lite så. Var min mening att upplysa & påminna lite då det är väldigt lätt att glömma bort!

 6. Svar: Du är fin!
  Ja vad mysigt 😀 Ja det hoppas jag med att jag kommer att göra 🙂

 7. Så sant som du skriver! Kommer på mig själv med ibland känna det som ett måste istället för något roligt, och vad är då meningen med det :/0

  • Nämen exakt! Vill man tjäna pengar på sin blogg ja då blir det helt andra krav men undrar liksom att man tunget måste prestera texter osv hela tiden, vette katten om jag hade trivts med det. Är nöjd med den skala jag har. Livet är så mycket mer värt än bloggen. Men visst är det kul att hålla statistiken uppe, men man får inte bli stressad av det. Man blir ju lätt det när vi är så "uppkopplade" för jämnan som vi är!

 8. Pingback: Förebilder inom bloggvärlden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *