Glöm inte att växla in era mynt!

30 juni är datumet då 1-, 2 och 5-kronorsmyntet blir ogiltiga. Även de äldre 100-, och 500-kronorssedlarna blir ogiltiga. Våran guldiga tia blir kvar.
Nu har jag tömt Alfreds sparbössa på mynt och i veckan skall jag ta mig till banken för att växla in dessa och sätta in på hans konto.

För er som kanske har tänkt att handla upp era mynt så tar butikerna endast emot max 25 mynt vid varje köp.
Personligen så hade jag tyckt att det hade varit skönt att inte ha några mynt, samhället moderniseras och även vår valuta behöver hänga med i takten.

Euro är en valuta jag tycker är för bedrövlig med alla mynt,  8 olika mynt valörer!!! 1 ¢, 2 ¢, 5 ¢, 10 ¢, 20 ¢, 50 ¢, 1 € och 2 €. Sjukt jobbigt och som turist så tar det ju evigheter att betala!
Tanken med Euron var att underlätta att flertalet länder gick mot att ha samma valör, så när tänker dom göra en ändring här?
Införandet av euron tycker jag var en modernisering i sig, när skall dom ta steget att kapa ned på mynten tro?

 

18 thoughts on “Glöm inte att växla in era mynt!

 1. Va tar de bara emot 25 mynt per gång. Där sprack hela vår eftermiddag. Tilda har samlat ihop alla våra mynt 346kr som vi skulle köpa olika glassar av och göra en challenge av. Suck…dags att komma på plan B.

  Ha en bra söndag.
  Kramis

 2. Mynten blir ju kvar i samma mängd som innan, 50 öringen är ju borta sedan ett bra tag väl och 2-kronan har tillkommit (den gamla har jag knappt ens sett). Förändringen är att dom nu är ännu mindre och ännu jobbigare. Enkronorna är som en liten penny och 5-kronan ser ut som 10-an. Förvirringen är total. Problemet när en valör försvinner, vanligtvis den lägsta så stiger priserna, i sverige är väl det ett pytteproblem men i andra länder men sämre ekonomi skulle det betyda katastrof.

 3. Bra påminnelse, måste fasen kolla igenom sparpengar här hemma så man hinner växla in. Men håller med om euron, varför alla dessa mynt?? Plånboken är ju blytung bara efter någon dag utomlands!?

  • Japp jag växlade in och det gick fin, fint! Så skönt att ha det gjort! Ja gud så jobbigt med euro tycker jag! Väntar med spänning på ditt mail;)

 4. Tack för påminnelsen haha 😀

  Svar: Det känns bra, men sååå skrämmande :O <3
  LÄngtar med tills vi ses, ska kolla upp nu i veckan hur det ser ut fram över. Väntar på mitt schema från nya jobbet med 🙂

 5. Svar: Jag har med svårt för tiggarna 🙁 men hans tanke var god och jag förstår vad han menar <3 Nu har Cappe mer inne på de hemlösa och de utan mat, uppfattade det inte som han siktade in sig på tiggarna..

  • Ja superfin tanke av honom. Åh ja våra hemlösa, tänk om fler tänkte såhär! Inte alltid själv valt att dom hamnat där dom är idag tyvärr :/ Hos många är nog alkohol & droger involverat men det finns som sagt undantag.

 6. Måste växla in Tuva-Li’s alla 5-kronor som hon har i sin spargris!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *