Summergoals & stressen i vårt samhälle!

Alla har vi våra målsättningar som man vill uppnå, innan sommaren, under sommaren, efter sommaren, osv. Jag vi har ständiga mål här i livet! Måste man alltid uppnå något? Visst sätter man inte upp några mål så kommer man ingenstanns i livet. Men är inte detta också en liten stressfaktor?
Jag kan sätta upp mål inför sommaren osv, men jag känner absolut INGEN press att behöva stryka något på den listan!
Tanken slog mig nu när det är så unga människor runt om oss som “dör” rättare sagt dom väljer att avsluta sitt liv själva. Självmordsstatistiken bara ökar. Pressen på unga idag ökar. Alla dessa ideal som skall levas upp till utseendemässigt. Vi lever i ett hårt samhälle, hårt klimat idag tyvärr. Konkurrensen är stor.

Våra sociala medier är säkert en bidragande faktor, att ständigt vara uppkopplad, se hur “bra” alla andra har det. Här skrev om → social mediestress ←
Vad får alla våra unga i samhället att må så dåligt?!

Här kommer mina “goals” som jag förmodligen inte kommer att pricka av, några är väl målet. Har ni några mål?

♠ Få bättre kondis (Viktigt ur hälsosynpunkt). Så denna skall jag jobba hårt på!
♠ Få till fler inlägg i bloggen

♠ Resa iväg med en vän vecka.38 förhoppningsvis om vi hittar en bra resa.
♠ Få tillbaka min styrka, som jag tappat någontanns 😉
♠ Varva ned & andas och inte låta vardagssysslor stressa mig, det får ta den tid det tar, hehe.
♠ Handla utan att känna mig stressad, blir asstressad av att handla av någon anledning,haha. Kan inte handla med ro det får gärna gå fort! Gillar inte att handla, kan vara en bidragande faktor.

(Mina nedskrivna mål är mål som jag vet att jag kan klara UTAN att behöva känna mig stressad över dem).
Sedan att jag har tusen andra bollar i luften när det kommer till event biten det är en annan sak, hmm.

18 thoughts on “Summergoals & stressen i vårt samhälle!

    • Förstår det hoppas det lugnar sig snart, för oss alla;) Maj brukar vara hysteriskt överallt känns det som, många företag som vill hitta på aktiviteter osv också.

  1. Du är klok! Jag ska försöka göra-ingenting i sommar (efter teaterfestivalen + 4 musikfestivaler + midsommar – sen – helt oplanerad!). Jag börjar bli stressad av att alltid vara på väg nån annanstans – och när jag är hemma blir jag stressad för att det känns som att jag borde vara nån annanstans. Knepigt dilemma. Men det händer ju så mycket kul hela tiden! Hur tusan gör man för att inte känna att man hela tiden "missar något kul"?!

    • Tack bästa Tina, ibland så…;)Haha ingenting i sommar, vet inte riktigt OM jag kan hålla med dig där;) Men efter ALLT du skall göra så har du tid över att bara vara och njuta av att inte göra någonting 😉 Jag hade också blivit stressad av att hela tiden vara påväg någonstanns. Du är ju värre än en duracell kanin på redbull!
      Förstår din känsla och den är trixig men tror att det handlar om "avvänjing" i ditt fall;) Man får öva på att inte hela tiden ha ngt inplanerat. Äsch man missar inget, man behöver inte leva som att varje dag är den sista för tillslut så kanske man dör av stress/ hjärtinfarkt eller annat. Men däremot behöver man inte heller avboka allt men man kan göra det med lite måtta och inte ligga på lite för too much hela tiden…undrar om du någonsin kommer att ändra på detta *asg*

  2. Pingback: Mina mål med 2018, vad är dina?

  3. Pingback: Förebilder inom bloggvärlden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *