post

Amazing Dubai – Atlantis The Palm

Wow, bara känslan när vi steg av planet. Så hög luftfuktighet så att det var som att kliva in i en ångbastu, man blev helt blöt! Galen känsla! Temperaturen i veckan som varit har legat på 33-38 grader och temperaturen i vattnet 32 grader ungefär. Ville man svalka sig fick man göra det i poolen. Vi bodde ju på det berömda hotellet Atlantis The Palm som vi bokade via TUI och valde till halvpension. Nu bygger dom ett “nytt Atlantis vid sidan om detta hotellet” Som ser ännu lyxigare ut. Så imponerande med alla dessa byggnader!

Alfred tyckte det var så himla roligt då vi hade fritt inträde till Aquaventure Waterpark vid hotellet, alla möjliga vatten rutschbanor, att jag ens vågade att åka vissa är en fråga jag fortfarande ställer mig. Alfred var helt orädd, jag är så imponerad av han! Han åkte zipline, snorklade i det stora akvariet bland hajar, rockor och fiskar. WOW! Denna ungen alltså!

Hur var det då att bo på detta hotellet?
Vi tog taxi från flygplatsen och möttes av detta fantastiska hotellet, körde upp på en uppfart (ni vet sådant som man bara ser på film). Röda mattan och de öppnade dörren, tog hand om vårt bagage till vårt rum. Man kände sig som en Hollywood kändis!
Servicen var verkligen amazing, så trevliga och badvakter överallt. Superstora, lyxiga rum. Dom städade nog 3 ggr om dagen. Fyllde på med vatten och ringde till och med på dörrklockan “roomservice” Do you want some more water? Vatten fick vi gratis och obegränsat till rummet. Fantastisk buffé frukost och mat på hotellet med olika temadagar.
Inne i hotellet hade vi vår egna shoppinggalleria, med lyxbutiker som sålde Rolex, Cartier och andra kända märken. 2 stora pooler samt vattenlandet då. 27 restauranger. Vi blev köra i förlänga golfbilar på området, så vi behövde inte gå i värmen. LYX! Bor man inte på hotellet så tycker jag definitivt man skall besöka det ändå på grund av den fantastiska inredningen och akvarierna och vattenlandet. Atlantis är till och med bland topp 10 i guideboken.

Hur var det att åka vid denna tidpunkten och under Ramadan?
Skulle vi åka till Dubai igen, vilket vi måste när det nya Atlantis hotellet är klart och när det nya tornet som överträffar Burj Khalifa i höjd, hehe. Så skulle detta definitivt ske vid samma tidpunkt dvs. under Ramadan. Vi som turister påverkades inte direkt negativt av detta, tvärtom! Mycket bättre, inget folk, inga köer och som taxichaufförerna sade: Perfekt nu vid Ramadan inga bilköer en tur som normalt sett skulle ta 10 min tar 40 min på grund av köer. På hotellet så åt man ju och drack som vanligt.

Under Ramadan så håller sig lokalbefolkningen inne och fastar och sen när solen går ned så firar dom och jisses vad mat dom åt! Det enda man skall tänka på under denna perioden är att man lite mer skall tänka på hur man klär sig när man vistas offentligt samt att man ej skall dricka eller äta offentligt på gatan. Men de restauranger som hade öppet, så satt man bakom skärmväggar och åt. Vi hade inte särskilt ont utav värmen man får bara lägga upp dagen efter det om man tycker det blir jobbigt.

Rekommenderar Atlantis alla gånger! Mina Dubai inlägg kommer jag lägga upp efter teman, nyfikna på vad som kommer härnäst?

19 thoughts on “Amazing Dubai – Atlantis The Palm

  • Ja så himla fint verkligen. Kan rekommendera Atlantis, men så nyfiken på det nya konceptet dom bygger bredvid nu 😉 Ja, Dubai var fantastiskt helt klart. Men skulle nog inte välja att åka dit varje år.

 1. men oj vännen vilka bilder !! så fina självklart jätte nyfiken på flera o bra du berättade om allt
  mera bilder =)

  kram fin söndag o ja förstår ni haft jätte mysigt när man kolla in alfred så söt kille

  • Ja vi har haft det himla härligt och hoppas det syns på våra bilder! Ja hihi han är en härlig och energiskt kille våran Alfred. Yes finns mera bilder nu i bloggen 😉

  • Ja, vi har verkligen haft en härlig semester. Tack, kommer komma massa inlägg framöver hoppas du inte tröttnar 😉

 2. Vilken fantastisk resa! Jag har hört fler som rekommenderar Dubai. Det kanske får hamna med på semesterlistan av ställen att besöka… 😀

  SVAR: Jag kan tänka mig att det har hunnit hända en hel del i växthuset under tiden ni har varit på resande fot. Visst är det härligt?! 🙂
  Jag har absolut följt er semester på IG, så härligt! Tur att vädret har varit bra större delen av tiden här hemma också, så avundsjukan inte har tagit allt för stor plats! 😉

  • Hihi vad rolig du är vilken tur att vädret varit bra här hemma med då;) Ja Dubai borde man verkligen ha med på sin lista. Har några inlägg till att göra om Dubai, finns ett nytt uppe nu.

  • Hihi gulle dej, ja verkligen 110% underbart! Tack snälla, saknat maten och min egna säng mest tror jag, hehe.

 3. Åh, wow, jag vill också!!!
  Det låter ju hur underbart som helst!
  Och jag som älskar sol och värme…
  Kusinerna var där tidigare i år, i mars, och de var också nöjda!

  SV: Tack! Bloggen ska nog få ett litet ansiktslyft så småningom, som en tioårspresent liksom 😛 haha

  Paneldebatten gick väldigt bra, även om jag var nervös innan. Några tydliga svar fick vi dock inte, men så är det ju när man pratar med politiker…

  Klart det hade blivit succé! Den idén får vi fila vidare på 😀 haha

  • Ja vi har verkligen haft en toppenresa, ja sol & bad är aldrig fel. Ja alla jag pratat med verkar blivit väldigt nöjda med Dubai. Så jag kan varmt rekommendera Dubai ett besök. Ja, gör det ge bloggen ett ordentligt ansiktslyft nu, när du ändå planerar att göra det.

 4. Pingback: Amazing Dubai - Burj Al Arab & Dubai Mall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *