post

Amazing Dubai – Burj Al Arab & Dubai Mall

Vi tog Monorail (ett förarlöst tåg) som går från och till från Atlantis över till andra sidan med sikte på Burj Al Arab & Dubai Mall.
Burj Al Arab som är Dubais ikoniska sjustjärniga lyxhotell. Det är stängt för allmänheten men vill man in så kan man alltid boka en Afternoon tea där.
Det gjorde vi inte utan vi nöjde oss med att titta på det. Dubai Mall är till ytan världens största galleria med mer 1200 butiker i fyra våningar. Alfred hittade en Lamborghini butik och där köpte vi en piké till honom. Gissa om han blev glad?

Inne i Dubai Mall hade dom som olika temaparker (nöjesfält) där hittade vi Virtual World. Helt galet som allt annat i Dubai. Vi åkte bergochdalbana med VR glasögon på med temat Drone, dvs vi flög drönare när vi åkte bergochdalbana. Vilket fick mig och bli alldeles yr och mådde lite illa men blundade man så gick det över. Ett annat as läbbigt tema därinne var Walking Dead, bara att titta in utan VR glasögon vad äckligt. Såg några som testade och då satt dom fastspända som på en bår, såg helt sjukt ut.

Man kunde köpa ett kort så man kunde utnyttja på alla aktiviteter, men Dubai Drone så betalade vi för oss tre c.a 150 AED som är ungefär 350:-. Vi kollade inte ens vad det kostade för vårt nästa mål var nämligen Burj Khaliifa – Världens högsta byggnad som ligger i anslutning till Dubai Mall.

Håll utkik, det kommer mera. Här bloggade jag om vår vistelse på Atlantis The Palm.

 

20 thoughts on “Amazing Dubai – Burj Al Arab & Dubai Mall

 1. ja säger som flera andra ja hade gärna åkt hit så fina bilder o verkar så himla mysigt o ja det syns ju hur mysigt ni har det

  fin måndag vännen o fin start på veckan kramar

  • Hihi ja gör det någon gång ifall du får möjlighet! Ja jisses första dagen på jobbet efter ledigheten, helt snurrig i huvudet, haha.

  • Ja hihi virtual världen och temaparkerna, helt galet häftigt! Ja vi har fått uppleva mycket under vår resa. Så kul!

  • Tack snälla du! Ja nu när vädret har blivit dåligt här hemma så längtar man verkligen tillbaka:/

  • Ja rekommenderas verkligen ett besök dit, kommer upp ett häftigt inlägg imorgon med något som ligger i anslutning till Dubai Mall, hihi.

  • Hihi roligt att höra, det är verkligen amazing i Dubai. Imorgon kommer ett inlägg om Burj Khalifa upp- Världens högsta byggnad.

 2. Pingback: Amazing Dubai - Burj Khalifa & Dubai Fountain

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *