post

Är folk inte kloka? Nu är det anmält!

Varför kan inte fler vara ärliga och ryta ifrån säga vad vi tycker?! För ett tag sedan så var det en person som gick ut öppet med att “hen” provade den olagliga substansen Melanotan även kallad Barbiedrogen. Googla, ni hittar massa med artiklar om drogen.

Vet inte folk att detta är livsfarligt och olagligt och HUR smart är det med att gå ut med det öppet med att man testar samt med informationen ifrån dem som säljer det? Klart dom förespråkar det. Har den viktigaste informationen missats här? Eller bryr man sig helt enkelt inte om sitt liv?
Hur jävla vidrigt är det inte att sitta och injicera sprutor som en knarkare! Det värsta är också i kommentarerna att INGEN faktiskt kommenterar vad dom egentligen tycker! Jag blir väldigt upprörd, då faktiskt fler kan komma till skada. Nästa gång kanske det är din dotter, eller svärson eller barn, hade ni reagerat likadant då. Tror faktiskt inte det.

När något olagligt exponeras så behöver man inte vara snäll, att oj det skulle jag aldrig prova. Sedan också gå ut med att personen i “hens” närhet har blivit illamående de sista gångerna! Enligt Läkemedelsverket så skall man då kontakta sjukvården eller giftinformationscentralen. Detta påpekade jag för personen samt delgav informationen nedan.

Var och en gör vad dom vill med sin kropp, men preparatet är olagligt och skall inte ens finnas ute på marknaden. Sen får helt enkelt folk skylla sig själva för vad dom utsätter sin kropp för, är man så jäkla dum så får man stå sitt kast.

JAG HAR ANMÄLT DETTA!
Är folk inte kloka? Nu är det anmält!

Lite info från Läkemedelsverkets hemsida: Produkten är inte kontrollerad och uppges göra användaren solbränd, smal och öka sexlusten. Produkten kan skada hälsan allvarligt och Läkemedelsverket avråder från all användning. Det har rapporterats ett flertal fall att man har varit tvungen att operera bort födelsemärken som har börjat växa okontrollerat. Det är alltså förstadium till malignt melanom, den allvarligaste formen av hudcancer.

Risker med att använda Melanotan 2

Att utan tillräckliga kunskaper bereda och injicera läkemedel i kroppen ökar risken för feldosering och infektioner orsakade av bakterier som kan leda till blodförgiftning. Dessutom finns det ingen garanti för att melnotan 2 och injektionslösning som säljs på olika hemsidor på internet är sterila.

Symtom som illamående och kräkningar har rapporterats. Användning över tid kan leda till hudcellsförändringar och det finns även beskrivna fall där användare av melanotan 2 utvecklat hudcancer.

Läkemedelsverket avråder från all användning av melanotan. Kontakta sjukvården om du använt melanotan och mår illa eller känner av andra symtom.

Faktaruta – Melanotan

 • Använd inte melanotan då du kan skada din hälsa allvarligt
 • Kontakta sjukvården eller Giftinformationscentralen vid illamående eller andra symtom
 • Försäljning av melanotan är olaglig i Sverige, stöter du på någon produkt kan du anmäla försäljningen till Läkemedelsverket.

35 thoughts on “Är folk inte kloka? Nu är det anmält!

 1. Tänkte om alla kunde säga allt de tänker och vill haha! I det här fallet, för mig är det absurt att man ska gå så långt att injecera sig för att bli brun. Men som jag kommenterade du-vet-var så lyfte jag upp om samma bisarra grej som asiater som vill bli vitare och käkar kollogen eller kör med whiteningpreparater. Jag vågar fortfarande inte claima min vinst som jag vann på ditt event förra året…läppfillers 😛

  https://thaimorsan.se/kontakt-med-gp/

  • Jo, faktiskt tänk om alla kunde det särskilt när det är olagliga substanser inblandade! Ah lite Michael Jackson metoden vill ha vit hy, är inte bekant med metoden men det känns ju inte som att det är hälsosamt, nä. Ja det är sjukt och sitta och injicera sig med skit man inte ens vet vad det är som inte är kontrollerat! Med tanke på allt som utretts och skrivits om drogen! Brun kan man bli på andra sätt genom att sola eller använda sig av spraytan.

  • du e golare. å du är långt ifrån källkritisk. visas det bevis från nån trovärdig källa som skrivit om melanotan? går på melanotan själv

 2. Bra av dig tycker jag! Har typ inte ens hört talas om det preparatet, så hade ingen koll alls på det, men utifrån vad du berättar här och vad som framgår av infoermationen så var det solklart rätt gjort av dig!

  SV: Ja det kändes väldigt bra med guldet, men som jag skrev, det var väldigt jämnt 🙂

  Haha, det är bra, bättre att trappa upp det än att gå ut för hårt direkt, för då är risken betydligt större att du inte orkar hålla i det i längden 🙂
  Jag tror på dig och hoppas du kan fortsätta hålla i med träningen! 🙂

  • Tack Johan. Ja det är ju olagligt så varför inte. Tycker att allt för få människor agerar i dagens samhälle.
   Ja, jag tycker det är roligt med träning igen så jag börjar komma igång lite smått!

  • Ja, alla gör som man vill med sina kroppar,vilket jag skrev i mitt inlägg. Förutom att substansen är olaglig och borde inte finnas på marknaden. Precis som vilken annan drog som helst. Att man ens väljer att utsätta sig för fara, obegripligt.

  • Ja det är ett sjukligt beteende tycker jag. Att man väljer att injicera sig med ett preparat som man inte vet vad det innehåller, inte kontrollerat och olagligt och farligt. Korkat. Känns som att det finns en del trasiga människor därute.

 3. jag vet hur många som helst som har testat/använder melanotan.. Man får ju lära sig om riskerna precis som med allt annat, sen tycker jag det är upp till var och en om man väljer att använda sig utav det.

  • Ja och melanotan är olagligt och livsfarligt. Man får inte lära sig om riskerna om man inte läser på om det. Inte precis så att de som olagligt säljer det tar upp riskerna med det. Skrev att det är upp till var och en men substansen är olaglig och ska anmälas. Hoppas att fler vaknar till nu. Sverige verkar ha gått i dvala. Likadant ifall någon på stan blir misshandlad, folk går bara förbi som att de inte ser. Ingen hjälper. Vad har hänt med samhället? Det chockerar mig!

   • Vem har någonsin bekräftat att det är livsfarligt? M2 är inte olagligt att inneha och substansen är inte farlig för hälsan och tom helt laglig i Australien. De folk kan “skada” sig med är smutsiga nålar, that’s it.

   • Du sitter ju och ljuger när du säger att det är livsfarligt, du har ingen aning om det är livsfarligt eller ej då det som sagt inte finns tillräckligt med forskning om preparatet. Att du yttrar din åsikt med att du tycker illa om det är en sak, men att sitta och hitta på saker som du inte har några bevis för alls är fel.

 4. Om folk väljer att använda sån skit så är det väl upp till dom, jag tycker det är idiotiskt, har träffar flera som haft riktigt otäcka biverkningar. Men du vet ju vart jag står när det gäller fillers och botox också. Att det är lagligt tycker jag också är sjukt. Ingen kan ju med säkerhet säga att det inte skulle kunna bidra till cancer. Jag är stolt över att jag aldrig har injicerat något onaturligt i min kropp, inte många som kan säga det i den här utseendefixerade världen. Men som sagt, vad folk väljer att göra med sina kroppar är ju upp till dom.

  • Ja så är det ju med knarkare med eller dom som gör ett aktivt val att testa saker. Som Anna nedan skriver så tycker jag att den så kallade motiveringen – Man väljer vad man gör med sin kropp inte håller. Detta är en olaglig substans som skall anmälas och det känns riktigt bra och hoppas fler håller ögonen öppna och aktivt gör ett bra val nästa gång dom ser något olagligt! Dags för Sverige att vakna!

 5. Bra Linda!
  Jag personligen känner folk som fick hemska biverkningar när de slutade använda det.
  Näää inget som jag skulle utsätta min kropp för, aldrig någonsin!

  Skriver man ett öppet inlägg om att man använder det, så tycker jag att man får ta folks kommentarer och åsikter!

  • Tack Sofia! Ja alltså det är sjukt att man ens gör ett aktivt val att ens använda något som är olagligt och farligt. Att ens komma på tanken är sjukt. Sedan att visa det utåt, som influencer är man en förebild och att posta något som är olagligt, vad för bild ger det? Sedan att ens komma på tanken när man har ett ansvar som förälder, är ännu värre.

  • Nä, jag tror faktiskt att de flesta som tar det känner till det då det varit mycket skriverier kring denna olagliga substans. Riktigt otäckt är det.

  • Tack Carro. Ja, det är sjukt och ännu sjukare när man är ett ansikte utåt, ingen storbloggare men ändå. Man är ända en slags förebild för dem som läser ens blogg.

  • Det är inte olagligt att ta bara olagligt att sälja så alla får göra va de vill med sin kropp… sen så är det lagligt i Australien för personer som är jätte bleka så de inte ska bränna sig att få hudcancer. Man får sköta hygienen och byta sprutor… livsfarligt tror jag inte det är annars. Har tagit det själv och aldrig mått så bra☺️ Gladare, brunare och kåtare(har problem men lust annars), sjukt skönt att inte bränna sig jämt och ständigt efter 5 min i solen. Det borde forskas mer om det så det kan bli lagligt ifall det inte har långsiktliga biverkningar för i så fall är det en super grej👍🏼

 6. Jag tycker att kommentarer som “man gör som man vill med sina egna kroppar” inte hör hemma i en diskussion om olagliga substanser. Tycker vi också då att trasiga människor med självskadebeteende, som ger uttryck i att skära sig, inte ska få vård – för “man gör som man vill med sina egna kroppar”?! Är alla olagliga substanser inräknade i “man gör som man vill med sina egna kroppar” trots att man vet att intag kan leda till olika psykiska tillstånd som även kan skada andra i omgivningen?! Var ska man dra gränsen?! Är en substans olaglig så är den det, enligt mig.

  Bra initiativ att anmäla Linda!

  • Anna är HELT med och av samma åsikt som dig. Tycker inte den s.k “försvarskommentaren” hör hemma någonstans faktiskt. Bara en lam ursäkt. Substansen är olaglig och det finns en anledning till det. Den är livsfarlig. Ja, precis vilken affekt får detta mot människor i brukarens närvaro. Tänker också att personer i sociala medier är och skall vara en förebild, att inte förespråka något som är olagligt. Ingen vidare förebild. Är man lämplig som förälder ens? Trasiga människor bör få vård istället. Blir också fundersam över att ingen reagerar. Jaja folk får göra vad dom vill med sina kroppar, upp till dem. Ett annat mer “rakare” ord JAG ORKAR INTE BRY MIG. Jag är inte sån, jag KAN inte hålla tyst. Jag VET att det är olagligt och farligt. Hur fan kan man vara tyst då någon självmedvetet väljer att skada sig?! Jag kan inte det! Det är FEL!
   Hoppas att dom får stopp på försäljningen innan preparatet skadar fler människor.

  • Tack snälla. Ja vad är det med människor i dagens samhälle! Som jag skrev till Anna ovan: Jaja folk får göra vad dom vill med sina kroppar, upp till dem. Ett annat mer “rakare” ord JAG ORKAR INTE BRY MIG. Jag är inte sån, jag KAN inte hålla tyst. Jag VET att det är olagligt och farligt. Hur fan kan man vara tyst då någon självmedvetet väljer att skada sig?! Jag kan inte det! Det är FEL!
   Hoppas att dom får stopp på försäljningen innan preparatet skadar fler människor. JAG BRYR MIG OM ANDRA!

 7. Pingback: Självutnämnda experter är sjukt tröttsamt!

 8. Hej, jag är en kille på 44år. För mig så har melanotan-2 ändrat mitt liv. Jag har tidigare i princip aldrig kunnat vistats ute under sommaren om det är för mycket sol. Har kraftig soleksem och blir alltid röd och blir aldrig brun. Är allergisk mot de solskyddsmedel som finns, så jag har tillbringat nästa alla mina somrar inomhus. Blev som liten ofta retad för att jag var så vit efter sommarloven.
  Läste om melanotan i en medicinsk vetenskapsartikel om försöken som de då hade påbörjat i Australien för att minimera riskerna för att få hudcancer. Bestämde mig för att prova, och den sommaren så fick jag ingen soleksem och kunde tillbringa dagar ute i solen som en normal person. Blev till och med normalt brun för första gången i mitt liv. Har sedan dess (sommaren 2009) använt melanotan varje sommar, och har kunnat vistats utomhus normalt under sommaren. Jag känner till att det är ett obeprövat läkemedel, men är beredd på att ta de konsekvenserna för att kunna leva ett normalt liv under sommarhalvåret. Tror det är värre att bränna sig så mycket som jag har gjort de tidigare somrarna i mitt liv. Det är inte olagligt att använda melanotan, endast olagligt att sälja det. Hade kännts tryggare om det hade läkemedelsregistrerats även här i Sverige med en legal försäljning och förskrivning av läkare. Tycker samtidgt att det är fel när de som inte behöver använda det i medicinskt syfte istället överdoserar det för att bli övernaturligt brun. Det försvårar bara att få det läkemedelsregistrerat inom någon snar framtid.

 9. Alltså snälla. Vad tör det dig!!! Jag använder Mello varje sommar sedan 4 år.
  Det första så SKA man må illa de första dagarna, det tar kroppen ca. 2 veckor att vänja sig.
  Dom med alla läkemedel. Ingen man söker läkarvård för.

  För det andra så är detta ett jätte bra skydd mot hudcancer. Många bränner dig i solen och solar ihjäl sig för att bli bruna. Solen skadar betydligt mer än Mello och med mello så bränner du dig inte i solen.

  I Australien används det mycket på folk med ljus och känslig hud och är lagligt. Bara för att Sverige har en annan läkemedelspolicy betyder det inte automatiskt att det är farligt!!!
  Läs på!
  Min läkare säger att det inte är någon fara men man ska ha koll på lite pignentförändringar såklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *