Att skapa blogginlägg med relevans till din blogg

Har precis fakturerat för två “bloggjobb” jag gjort, så kom jag på att tänka just det här med samarbete. Många idag har ju så kallade nischade bloggar med inriktning; Mammablogg, modeblogg, skönhetsblogg osv. Jag driver ju en livsstilsblogg som är en väldigt bred benämning och det har jag just för att det passar mig, jag vill skriva om det som faller mig in. Detta gör det också lättare att få olika sorts samarbeten. Jag skulle aldrig klara av att ha en nischad blogg, hade blivit uttråkad med en gång. Idéerna hade sinat, bloggtorkan hade uppstått, detta märker man emellanåt också på dom bloggarna. Inget ont om nischade bloggar.

Låt säga att man driver en nischad blogg så kanske man borde hålla sig inom ramarna för sitt område när man får ett samarbete? Har man en nisch så har man, varför skall man gå ifrån den “bara för att man får ett samarbete” ?
Företagen tar ju också hänsyn till detta, passar denna bloggen vår produkt? Relevans är ju av allra högsta betydelse för dem!

Ta inte vilket samarbete som helst utan försök att hålla kvalitén på ert sociala flöde. Tänk på; Att skapa blogginlägg med relevans till din blogg.

Tänkte också att jag skulle tipsa er som inte har företag men vill kunna fakturera ändå, fakturerar man med Firmify så behöver man inte ha företag (f-skatt). Man blir tillfälligt projektanställd hos dem och får sin lön utbetalad, det enda man behöver göra är att skapa fakturan till kund som är lätt som en plätt. Dom tar ut en avgift på 5%, har jämfört och dessa verkar ligga lägst.
Jag använder mig av dem och det är så smidigt. Detta inlägget är inte sponsrat!

Att skapa blogginlägg med relevans till din blogg

8 thoughts on “Att skapa blogginlägg med relevans till din blogg

 1. Bra inlägg Linda. Tycker ibland att flera nischade bloggar lägger in samarbeten om både det ena och andra bara för att….Alla gör som de vill men bloggar fulla med samarbeten som kanske inte känns relevanta för just den bloggen tappar sin personlighet kan jag tycka.

  Må så gott.
  /Kamilla

  • Ja den bloggen tappar inte bara sin personlighet utan även sin proffesionalitet. Sedan att man tar betalt för det man gör är en viktig sak som jag påpekat förut. Tack Kamilla blir liksom superglad varje gång du kommenterar här med dina fina ord;)

 2. Ja det gäller att tänka sig för lite innan man accepterar ett samarbete om man har en väldigt nischad blogg och vill behålla den linjen!☺
  sv: hm ska kika lite och vad som dyker upp men har sett att det verkar inte vara den billigaste veckan att åka på!

  • Jamen visst gör det! Dom som nischar sig påstår ju att det är bättre för statistiken, men jag vette katten är ju inte nischen som avgör utan personligheten i bloggen och response till sina läsare. Ja hojta till. NÄ det verkar onekligen dyrt att åka då frågan är inte ifall vi hittar ngt, hoppas!

 3. Bra tips, ska absolut kolla in dem 🙂 Jag driver en personlig blogg och därav kan jag skapa samarbeten med de flesta företagen 🙂

  Svar: Ja ska bli sååå mysigt 😀 Japps vi hörs på messenger 😉

  • Ja gör det, dom kan man ju använda sig utav sålänge innan man blir egen och har skaffat f-skatt 😉 Ett bra alternativ. Jamen precis men det gäller ju också att inte ta vilket samarbete som helst ändå “bara för att” det drar ned statistiken på bloggen likaså att det gäller att inte lägga samarbetena för tätt. Läsarna tröttnar. Ja det gör vi! Har en tanke nämligen!

  • Nej det ser inte bra ut likaså att man inte har samarbetena för tätt heller och tänker på att ta betalt för det bloggjobb man gör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *