Att vara egen och att inte ligga på en bloggportal

Nu har jag varit egen i snart en månads tid efter att ha varit på Blogg´s bloggportal i 10-års tid. Det en enorm skillnad! Så kul att inte vara styrd! Anledningen till att jag slutade blogga på Blogg.se var för att dom ändrade till att länkarna blev nofollow länkar. Detta är uruselt gjort av dem!
Så har man samarbeten med företag så är detta inte bra! På grund av deras ändring så förlorade jag en del samarbeten. Detta var inget jag kunde påverka själv.

” Dofollow betyder följ och nofollow betyder följ inte. Detta är två väldigt enkla och korta kommandon som talar om för sökmotor spindlar om dom ska följa en länk på din sida eller inte. När en sökspindel besöker din sida så följer den alla länkar som inte har nofollow för att se vad som finns där och vilka sajter du länkar till. Ger du en länk kommandot nofollow följer sökspindel inte länken och om den gör ger den inga poäng till sidan du länkar “. Så nofollow länkar vill alltså företagen inte ha för dom har ingen länkkraft på google.

Jag var så nervös för att bli egen, men det flyter på riktigt bra. Min statistik har blivit bättre, jag har ett grymt statistikverktyg där man ser det mesta och SEO-hjälp för att optimera mina texter, så att inläggen får bättre ranking på google. Massa bra funktioner i wordpress och inte betalar jag mycket varken för domännamn eller webbhotell på  one.com.
I samband när jag registrerade mig så fick jag en kod:  Där du får 50:- i rabatt och jag får 50:-. Här kan ni ta del av min rabattlänk.

Mitt tips till er; TVEKA INTE ATT LÄMNA DIN COMFORTZONE “BLOGGPORTAL” OCH BLI EGEN! Jag är så himla glad att jag gjorde det! Jag ångrar att jag inte tog beslutet tidigare! Jag fick sådan mersmak så att jag till och med gick och skaffade mig en youtube kanal som kommer att vara fokuserad kring mina resor. Glöm inte att prenumerera på den —-> Lindamarie.nu

Att vara egen och att inte ligga på en bloggportal

22 thoughts on “Att vara egen och att inte ligga på en bloggportal

 1. Själv är jag så rädd för att förlora läsare och få sämre statistik, då att hamna på framsidan på portalen samt att ligga på topplistan ändå är ett sätt för läsarna att hitta till ens blogg :/ Annars hade det vart kul att testa på!

  • Det var jag också tills jag märkte att ligga på portal drog ned antalet läsare för mig.Det handlar egentligen inte om portalen utan hur interaktiv du är med dina läsare, om du besöker andra kommenterar, svarar på andras kommentarer etc. Detta är inte portalens förtjänst. Detta gör så att dina läsare återvänder till din blogg;)
   Jag har fått bättre stat. nu. Helt galet! Det finns ju andra listor att ligga på som besökstoppen etc 😉 Men att våga ta det steget tog mig lång tid, alldeles för lång som jag skrev. Allt har bara blivit bättre.

  • ÅH haha, jag kan inte heller pilla hur mkt som helst men det finns duktiga människor som kan och dem tar jag gärna hjälp utav. Så värt! Sedan vissa saker har jag ju läst mig, så kul!Men som sagt jag ångrar inte en sekund att jag tog steget tillslut!

  • Ja det är det verkligen! Allt har bara blivit bättre av att vara egen 😉 Ja många som bloggar på nouw och det finns säkert någon anledning till det 😉

  • Tack! Jag är jättenöjd att jag vågade ta steget. Jag var också nöjd innan tills jag vågade och insåg hur mycket bättre det var utan portal,hihi.

  • Men eller hur, jag tycker med att det är roligare att blogga när man lämnat bloggportal livet bakom sig. SEO hjälpmedlet jag har hjälper till mycket. Me like!

 2. Intressant inlägg och kul att du är nöjd och glad med bloggen. 🙂 Har själv som mål att ha “eget” så småningom. Jag lämnade blogg.se för blogger och jag var livrädd för att det skulle bli färre besökare eftersom man då missar detta med bloggspaning osv, men jag har väldigt många fler läsare nu och det tog fart ganska snabbt. Det beror nog på som du säger, att man pratar med sina läsare i kommentarer, är inne och läser och kommenterar hos andra. Tror säkert det skulle kunna bli ännu bättre med egen hemsida.:)

  • Tack, roligt att du gillade mitt inlägg. Ja, jag var också livrädd att tappa läsare. Men insåg nu ganska snabbt att det inte spelade någon roll. Så detta var det bästa jag gjort på länge! Ja mycket hänger ju på hur man interagerar med sina läsare. Läsarna är ju ens allt så varför inte liksom;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *