post

Bleisure Travel och visste ni att….?

Det har kommit en ny trend som gynnar miljötänket nämligen Bleisure Travel som är en hopslagning av det engelska ordet “buisness” och “leisure”. Detta ordet beskriver den nya pågående trenden där alltfler kombinerar arbete och fritid. När man reser i tjänsten så väljer man att stanna kvar ett par dagar extra i exempelvis Barcelona efter att ha jobbat klart. Varför inte? Smart & bra miljötänk helt klart, ett sätt att minska sitt flygande. Om arbetsgivaren erbjuder detta så blir dom ju också mer attraktiva på arbetsmarknaden.

Snart är det val! Jag kommer att rösta men har faktiskt inte bestämt vilket parti. Man ser diverse diskussioner på nätet att alltfler har svårt att reda ut och bestämma sig för vilket parti man skall rösta på. Av någon anledning så känner man sig alltid lurad när man röstar. Men det är superviktigt att man röstar och inte bara skiter i det. Visste ni att var tredje person ogillar att prata politik? Är du en utav dem?

Visste ni att…? Plus & minus listan
Minus: Det visar sig att chefer är dåligt förberedda inför en anställningsintervju. 57% upplever att chefen är dåligt påläst och knappt har hunnit läsa cv:t.
Plus: En oväntad god effekt av digitaliseringen är att distansmöten har visat sig lyfta kvinnliga chefer. Detta tyder forskningen på. För möte IRL där män med hög status i större utsträckning tenderar att ta ledarrollen medan kvinnor missgynnas. Träffar man och arbetar man via nätet så saknar det betydelse om man är kvinna eller man. Det spelar roll vad du gör. För att också minska resandet så uppmanas chefer att öka användandet av virtuella miljöer.

Mot bättre vetande….

10 thoughts on “Bleisure Travel och visste ni att….?

    • Ja oftast blir det tjafs då man har olika åsikter om saker o ting och vissa kan inte hålla det på en rimlig nivå, haha. Så onödigt att lägga energi på att störa sig och försöka motargumentera.

    • Nä så är det ju förstår inte varför man känner sig obekväm med att prata politik. Alla har starka åsikter om ditten och datten såklart.

  1. Jag kan prata politik men gör det ogärna med vem som helst. Inför årets val känner jag mig också helst vilsen när det kommer till vilket parti som ska få min röst.

    • Ja så är det ju man undviker dom som har förmågan att hetsa upp sig vid sådana diskussioner 🙂 Samma här helt förvirrad inför årets val.

    • Ja, sålänge man kan hålla samtalet på en bra nivå så gör det mig ingenting att diskutera varken politik eller religion faktiskt. Men förstår att väldigt många känner som du gör, med all rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *