post

Bloggare, våga ta betalt! Eller ta inte dealen!

Man kan inte säga detta en gång för lite. Så det tål att påpekas igen. För er egna skull och för oss andra i branschen. Hade varit skönt att få de företag som erbjuder oss skamliga förslag att förstå en gång för alla. Tänk också på att “gratisprodukter” som vi tar emot skall vi skatta för. Inte värt det. Jag menar ett mobilskal kan man köpa själv, inte sant? Skulle man anta dealen så har man ju jobbat ihop MÅNGA mobilskal, ifall ni är med på vad jag menar?

När någon kommer med ett skamligt förslag där dom erbjuder mig ett mobilskal eller liknande. STÅ PÅ ER! TA INTE DENNA DEALEN dom erbjuder!

Här kommer ett svar, som kanske kan hjälpa er.

Mitt lägsta pris för marknadsföring är från 1500:- ex.moms. Av er får jag ett skal, som jag sedan skall fortsätta promota varje månad? Samt att när jag får skalet skall publicera minst två inlägg. Hade ni valt att marknadsföra er på nätet via Google Adwords eller i en “papperstidning” så hade detta kostat betydligt mer än mitt lägsta pris.
Det jag tycker att ni skall ha i åtanke är att vi influencers lägger ned mycket tid på ett inlägg: Bilder skall tas, vilket ibland kräver flera omtagningar samt redigering, passande text till innehållet skall skrivas osv. Via oss bloggare så når ni också ut till rätt målgrupp av dvs köpstarka kvinnor.

Har ni ett annat förslag till mig så får ni gärna återkomma och hoppas att ni ändrar er åsikt om oss bloggare.

Gå gärna med i min FB-grupp Tillsammans är vi bloggare starka!

 

12 thoughts on “Bloggare, våga ta betalt! Eller ta inte dealen!

 1. Bra Linda. Många säljer sig billigt men det kan bero på att de är nya med att ta betalt och ännu inte är så stora med bloggen.

  Må så gott.
  Kram

  • Tack Kamilla, värt att nämnas en gång för mycket än för lite. Ja det kan bero på det, men jag tycker mig se alla varianter på detta, dessvärre. Marknaden för oss andra som vill vara seriösa blir ju liksom förstörd iom detta.

  • Ja så är det ju faktiskt. Vissa kanske till och med skiter i det, vad vet jag. När man ser över olika bloggare och dess samarbeten så känns det som att vissa gör vad som helst för en gratis produkt. Det förstör ju marknaden för alla andra som vill vara seriösa. Så det behövs nämnas fler än en gång, helt klart 😉

 2. TACK, så bra skrivet 🙂 Inte lätt att veta vad man som bloggare kan kräva att få i betalning för ett samarbete. Har nog gått på både en och två nitar, men ska tänka om 😉 Kramen fina <3

  • Varsågod så lite, hoppas du får användning utav det. Ja tyvärr gör många bloggare det, marknaden blir ju förstörd för oss andra som vill vara seriösa och ta betat. Dags att lära dessa företagen en läxa tycker jag.

  • Tack snälla! Jag är så trött på dessa företag som tror att dom kan lura vem som helst att marknadsföra dem. Fler borde säga ifrån. Men OJ vad trist, det har aldrig hänt mig, skickade du faktura? Gå vidare med den i sådana fall till inkasso eller annan instans!

  • Tack Matilda, hoppas att en del kan få sig en tankeställare genom detta. Håller vi bloggare ihop så blir det liksom bättre på alla sätt och vis!

  • Ah just det såklart ju! Det förstår jag! Däremot så antar jag att du kan vara flexibel i ditt arbetande 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *