post

Boktips: Jussi Adler Olsen – Selfies

Det var längesedan jag hade boktips. Jag vet inte hur det är för er, men för mig är det som så att jag kommer in i läsarperioder och läslusten har då tagit tid på sig att komma tillbaka denna gång! Men nu så denna boken har jag läst på länge och äntligen har jag läst ut den. Så vad tyckte jag? Det händer onekligen en hel del sjuka saker i boken konstant, men långdraget på något vis och den kunde helt klart ha slutat bättre än vad den gjorde. Abrupt slut.

Dom har flertalet fall igång samtidigt som sammankopplas med varandra men på något sätt så känns det lite väl fram och tillbaka. Recensionerna kring boken är grymma! Men det höjde nog också mina förväntningar. Har Jussi tappat farten eller inte? Vad tycker ni? Har ni läst den?

“Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?”

10 thoughts on “Boktips: Jussi Adler Olsen – Selfies

 1. säkert jätte bra säger hon som aldrig läser =)

  ja det är skit jobbigt me så mycket värk o vt inte eom ja ska ringa o se i morg. kunde ju inte sova i natt precis som ja sa .. hemskt
  kramar o fin morgon dag

  • Ja, den var faktiskt bra! Inte alltid jag har ro heller till att läsa. Det är dock väldigt avkopplande!

 2. God morgon 🙂
  Alltid skoj med boktips. Tänker alltid att jag ska ta mig tiden och lägga mig i skuggan och läsa men händer ju aldrig *haha* Något att bli bättre på <3

  • Ja, kul med boktips och sån härlig känsla att ha läst ut en bok så att man kan börja på nästa grymma bok man har i hyllan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *