post

Förebilder inom bloggvärlden

Blev så himla glad när jag möttes av detta, har inte ens tänkt tanken att det finns bloggare därute som ser mig som en förebild! Tack fina Jennifer, du är också min förebild. Det finns så många fantastiska själar därute som stöttar, peppar och tipsar varandra! Dock finns det också tråkmånsar som gör tvärtom. Snor åt sig andras tips, postar det som att det är hens egna ord och roffar åt sig och ALDRIG ger tillbaka. Detta är så fruktansvärt tråkigt att dom inte kan inse om att det handlar om att ge & ta och inte bara ta.

Jag tror på riktigt att vi tillsammans kan skapa ett bättre klimat ett bättre samhälle om vi som nyttjar sociala medier, krossar alla normer och även visar upp det som INTE ÄR PERFEKT! Denna perfekta yta och livsstil som så många visar upp på sina sociala medier får många människor att må dåligt, tänk på det nästa gång du postar något på att också du är förebild för någon därute.

Jag har hört många säga att dom blir stressade av sociala medier och känner att dom inte kan leva upp som mamma eller har det perfekt städade huset. Hur hinner alla med allt? Hur hinner alla göra allt, vara överallt hela tiden? Låt er inte påverkas av detta!!

Före ett tag sedan så skrev jag om ⇒ Den sociala mediastressen. Läs gärna det inlägget jag har också flertalet gånger tagit upp detta och att jag tycker att vårt samhälle går åt fel håll, läs också gärna mitt inlägg ⇒ Summergoals & stressen i vårt samhälle.

Tack Jennifer för dina fina ord och att du väckte mina tankar igen.

Förebilder inom bloggvärlden

20 thoughts on “Förebilder inom bloggvärlden

 1. Tror också många blir stressade när de ser olika “perfekta” instagram bilder osv.. Jag förstår inte folk som orkar försöka få till så perfekta bilder hela tiden att folk tror att deras liv verkligen är sådär sockersött och rosa!
  Hallå!! Livet är en dans på rosor med både upp och nedgångar, stökiga rum och pajjade lunchlådor – varför inte visa upp sitt rätta jag och få följarna att se hur det faktiskt egentligen är.. Ingen har det perfekt!

  • Ja, tyvärr har jag hört många där sociala medier blir stressande då dom känner att dom inte kan leva upp till samma ideal. Bara det att man måste “bloggjobba” blir en stressfaktor.
   Livet är verkligen ingen dans på rosor, men många vill göra sken av det. Vad är det för fel på en vanlig vardag?

   • Ja, jag tror faktiskt det är vanligt tyvärr! Speciellt de som är lite större som har lite större samarbeten och så vidare. De måste ju leverera och pressen kan bli för stor.
    Men jag håller med dig dej, vad är det för fel på en vanlig vardag =)

    Vad roligt att du är med och gissar i deckargåtan =) Svaret kommer upp senare..

 2. Håller med dig! Även om jag själv aldrig känner stressen av att vara perfekt på nätet! Vet att många andra känner press på sig pga att allting hela tiden ska vara perfekt!

  • Jamen exakt så är det ju. Ibland undrar man hur folk hinner med att göra allt som postas på sociala medier, hehe. Man skall också komma ihåg en just den posten kanske inte ens är från samma dag;)

 3. Jag har faktiskt aldrig upplevt den stressen utan är tvärtom otroligt tacksam för att sociala medier finns. Jag har funnit några utav mina närmaste vänner därigenom och det är dessutom mitt stora intresse! Tror det blir lite vad man gör det till, ärligt talat.

  • Åh vad härligt att höra! Givetvis så medför det ju inte bara negativa saker utan också en hel del positiva. Samma här har träffat fruktansvärt härliga människor via sociala medier!

 4. Bra skrivet! En del av min ätstörning var faktiskt alla dessa perfekta instagrammare och bloggare med deras perfekta kosthållning och kroppar. Som till hundra procent egentligen inte är perfekt, men när man sitter och kollar så ser det ju ut så.
  Så det var ett steg ut, att sluta följa typ alla. Det hjälpte faktiskt! Nu följer jag sådana jag känner IRL och folk som man känner är sig själva.. Mycket mer inspirerande. 🙂

  • Tack! Men exakt! Givetvis så för ju inte sociala medier med sig bara negativa saker. Men jag tycker det är viktigt att uppmärksamma just den negativa biten! Det finns en anledning till att unga i dagens samhälle mår allt sämre. Bra gjort av dig tycker jag! Heja!!

 5. Visst är du en bra och positiv förebild Linda jag håller med Jennifer.

  Jag har ibland svårt för alla dessa glassbloggar som jag personligen kallar dem. De som visar i ordning ställda bilder, frontar både det ena och andra. Allt handlar om en yta som även den ovane bloggläsaren kan se igenom. Det är nog därför jag faller för de personliga bloggarna som handlar om livets alla upp och nedgångar. Jag kan förstå att vissa kan må dåligt av glassbloggar för dagar när jag själv inte är på topp är det kanske inte så kul att läsa om alla lyckade liv och så vidare.

  De bloggar som är från hjärtat är de som är förebilder. När läsarna får ta del och se att livet är upp och ner för även den som verkar mest lyckad.

  Kram från mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *