post

Fotbolls måndag på schemat

Alfred älskar det, han ser så fram emot att få spela fotboll på måndagar. Föräldrarna är utvisade till omklädningsrummen och där sitter hans stackars mamma varje måndag och fryser.
Ni såg väl videon på instagram när Alfred dansade? Om inte, se den HÄR. Alfred har aldrig på något sätt dansat, takten verkar sitta i kroppen. Tänkte såklart höra ifall han vill gå på testa på dans.

Har man möjligheten så tycker jag man skall låta barnen i tidigt skede testa på olika sporter etc, för att dom själva skall kunna få känna efter vad dom tycker är roligt. Så att inte vi föräldrar styr in dem på en bana som vi tycker passar. Håller ni med?

12 thoughts on “Fotbolls måndag på schemat

  • Ja men eller hur annars så kommer dom ju inte veta vad dom vill göra. Vi kan ju styra dem åt olika håll, men tycker ändå att dom skall få möjligheten att prova på så mkt som möjligt för att kunna känna efter.

 1. Tilda har tjatat i två terminer nu med gympa med Knatteskutt men vi tyckte att hon inte riktig klarar det än. Men nu fotboll 5-8 år så vill hon gå och hon vill inte att vi föräldrar ska vara med. Man får väl inte heller vara för barnen kan inte slappna av tror jag. Tilda blir blyg och mammig när jag är med. Klart man ska uppmuntra barnen att testa!

  • Det är jätte viktigt med sport i barnens liv, kan inte förstå mig på de föräldrar som utesluter det. Dom får ju så mkt kompisar och lär sig att “arbeta” i grupp på ett annat sätt. Är så mkt positivt. På fotbollen så får vi föräldrar sitta i omklädningsrummen, för att annars kan ju barnen inte fokusera. Bara nyttigt!

 2. håller helt med. barnen måste få testa sig fram vad det tycker är roligt. man kan ju inte veta vad som är kul om man inte har provat. tror tyvärr att vi föräldrar ibland är lite för snabba att “välja åt” barnen

  • Nämen exakt, dom måste få prova lite olika saker och precis som du säger vi föräldrar är bra på att styra dem åt ett visst håll.

 3. Självklart så ska barnen få prova på alla möjliga aktiviteter tills de hittar några som de trivs med och eventuellt vill fortsätta utöva. Jag tror att alla barn ska få göra det som just de önskar och gillar. Idrotten har och är en stor del av vår familjs liv. Fantastiskt roligt att följa barnen i deras liv.

  I dagsläget är jag bara hockeymamma och gympamamma. Tidigare har barnen hållit på med innebandy, fotboll, simskola och konståkning.

  Ha en fin kväll. Kramis till dig.

  • Exakt gäller att aktivera och låta sina barn prova på olika saker. Idrott är viktigt på många sätt.
   Så roligt, underbart när dom hittar sin “grej”. Alfred går på fotboll och sim. Så får vi se hur detta blir framöver. Gokart är nästa thing to try tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *