post

Gdansk en stad som man verkligen minns!

[I samarbete med Stena Line]

Väl framme på torsdag morgon i Gdynia så hade Stena Line förbokat en taxi till Gdansk där vi skulle bo, smidigaste sättet att ta sig från punkt A-B, den turen kostade ca. 100 zl, inte farligt alls. Kom fram till hotellet Puro Hotel, WOW! Vilket fint hotell. Mer ingående om det i kommer i ett separat inlägg. Men det låg väldigt bra till alldeles i smeten nära till gamla stan. Checkade in, lämnade väskorna i deras bagagerum och gav oss ut för att utforska stan.

Första intrycket av Gdansk var verkligen WOW, en sådan fin stad där den “gamla staden” möter det nya med underbara byggnader,arkitektur, uteserveringar och såklart spår från kommunismen. Bara att strosa runt och titta på alla dessa vackra fasader, med olika motiv på var så fascinerande! Polen är betydligt billigare än Sverige och en av de få länder i Europa som fortfarande är billigt. Alla dessa vackra färger och olika kombinationer är bedårande!

Vi blev väldigt glatt överraskade då det var marknad i hela staden med stånd ringlandes gata upp och gata ned. Gillar ni marknader skall ni definitivt besöka Gdansk vid denna tiden på året för marknaden St.Dominics Fair arrangeras varje år under dom tre första veckorna i augusti. Detta är en lång tradition som har anordnats nästan varje år sedan 1260! Hur häftigt är inte det! På marknaden hittar man mängder med olika matstånd, ullprodukter, smycken, kläder, hantverk och mängder med bärnstens stånd, leksaker, skinn osv.

I Gdansk har de öppnat en helt ny shopping galleria som heter Forum, här hittar man märken som & Other Stories, COS, Oysho mfl. Hit begav vi oss ju såklart. Superfint ställe, alldeles lagom stort så att man fick överblick. Mitt & Annikas mission var att hitta ett par sneakers för vi insåg snabbt att det behövde vi, särskilt jag som hade glömt mina hemma och hade inga bekväma skor med mig. Köpte ett par snygga beiga Nike för 99 zl = som är c.a 250:-
Nära färjeterminalen ligger den största gallerian som heter Riviera.

Inlägget är ett samarbete med Stena Line men med 100% mina egna tankar & åsikter

24 thoughts on “Gdansk en stad som man verkligen minns!

 1. Kul att du tyckte Gdansk var en sån wow-stad! När jag kikar på bilderna så påminner det kanske mycket om både Riga och Tallin, men inte så mycket Warsawa vilket man kanske hade kunnat tro. Kul att läsa om din upplevelse. Hur va öl-priserna? 😉

  • Åh ja det var faktiskt en wow upplevelse gillade Gdansk skarpt. Har ju varken varit i Riga eller Tallin skulle ju så gärna vilja åka dit. Kommer mer om min upplevelse såklart. Drack faktiskt ingen öl men drinkar och bubbel 🙂 Priserna är riktigt bra, var inte i ett öldrickande sällskap direkt.

  • Ja så härlig stad, rekommenderar verkligen Gdansk! Jag vill dit igen. Kommer snart mera om Gdansk i bloggen 🙂

  • Tack snälla Gdansk är verkligen en stad värd att besöka, ljuvlig! Kommer fler inlägg om vår vistelse lite pö om pö 🙂

  • Det var helt ljuvliga hus en underbar känsla att ströva omkring och kolla på alla fantastiska byggnader! Yes, hihi imorgon kommer ett inlägg om hotellet och det följer även en fortsättning efter det.

  • Åh älskar Gdansk! Kommer absolut att åka dit igen! Åh mysigt även under vintern med kan jag tänka mig! Var ni där på marknad då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *