Hållö – Smögen Offshore & kusten runt

I lördags så hade vi Patriks lillasyster & hennes sambo på besök så vi hade planerat en heldag med båten med grill på kvällen.
Så vi hann med stora delar av kusten, Hållö – Smögen Offshore & Kusten runt.
Lysekil har vi ju c.a 5 min med båten till, målet var Smögen Offshore racet som gick av stapeln på lördag och vi kom perfekt för att hinna se hela racet! Bra timat verkligen! Jäklar vad dom båtarna går och dom som tävlar med sin vattenscooters dom är ju inte riktigt kloka, hjälp!
Vi hann med att se Hållö fyren som är byggdes 1842. Efter Smögen Offshore var färdigt så gick vi in i Smögen för att spana lite. Här hann vi vinka till ägaren av Smögen Marin där vi köpte vår båt. Sedan över till Kungshamn. Mötte upp Patriks far med familj i Fisketången för att säga hej. Sedan runt Bohus Malmön och vidare hemåt igen för ett glasstopp i Lysekil.

Det blev verkligen en heldag med båten, nu var vi både hungriga & trötta och begav oss hemåt efter ett litet försök till att fiska. Båten bredvid oss drog upp makrill efter makrill tillslut gav vi upp. MAAAT!

För er som inte har besökt dessa underbara kustsamhällena så är det verkligen ett tips till er, har ni möjlighet, så missa inte detta!
Hoppas ni inte tröttnar på mina bilder 😉

Stångehuvud FamiljHållö fyrSegelbåtMusselbarenSmögen

46 thoughts on “Hållö – Smögen Offshore & kusten runt

 1. Vilka härliga bilder och så fin dag ni verkar haft! Hoppas fler o fler inte ser till att inte samarbeta med Twistshake.
  Svar: Nope, det har jag missat! Måste spanas in nästa gång jag besöker bolaget, tack för tips??

  • Ja det är allt bra underbart med båt, vi går nu i tankarna att köpa en större, hehe. Ja men gud förstår verkligen inte dem som samarbetar med dem alls, hmm
   Åh har du missat det?! Det skall inköpas till min tjejfest på lördag iaf!

  • Ja det är så mysigt med en heldag så skön men man blir bra mör efteråt alltså, haha ja vårt tålamod var nog inte edt bästa heller*S*

  • Ja, det är det verkligen hela kusten här vid oss är väldigt fin;) Västkusten är ju bästkusten,hihi.

 2. Älskade Smögen! mitt sommarparadis hela mitt liv. Min mamma är därifrån så har tillbringat väldigt mycket tid året om på denna pärla till plats. Höstarna gillar jag bäst faktiskt, vandra över bergen i regnkläder, gå in kall och blöt och sedan äta räkor, dricka något gott och spela spel/krypa upp i sängen.

  • Åh duuu dom minnena är ju dom bästa helt klart!! Är du ofta där nuförtiden då? Smögen är fantastiskt på alla sätt & vis!

  • Ja det är verkligen livet att kunna åka ut med båten;) Åh meeen vilken tur, ibland kanske det kan bli lite enformigt med alla båtbilder,hihi.

  • Ja underbart. Ja alltså det enda jag inte kan begripa är hur ngn vill ha ett samarbete med dem för ingen betalning??

 3. Åh vad jag vill åka till västkusten efter dina bilder! Får åka ut på vår insjö här istället… håll tummarna att det blir uppehåll??

  • Ååå det är klart att ni skall åka hit till våra trakter!! Finns ju inget bättre;) Okej jag håller tummarna hårt för att ni inte får regn på er då;)

 4. Wow vilken härlig tur det verkar vara, den ska jag lägga på minnet om jag befinner mig på den sidan av Sverige!:)
  sv: Hibiskus verkar vara rätt då fler av läsarna givit mig det namnet!:D

  • Ja super verkligen. Åh jisses såklart detta är ju liksom rätt sida av Sverige, så det får du inte missa.
   Japp det är rätt namn på den blomman så fina;)

 5. Ja, det brukade vi, de två senaste åren har vi inte varit dit, annars var vi där 5 år på rad innan =D, så fiiint där, dyrt dock

  • Ja hade nämligen helt för mig det 😉 Ja det är ju den tiden på året dom tjänar ngt på sin verksamhet typ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *