Har du glasögon och funderat på ögonoperation med laser?

Tanken har slagit mig flertalet gånger att göra en ögonoperation med laser. Är så trött på både glasögon och linser emellanåt. Fick reda på mitt synfel när jag gick i lågstadiet då jag inte såg tavlan. Jag är närsynt med brytningsfel. Så jag har svårt att läsa skyltar osv när jag kör bil. Däremot så har jag börjat att uppskatta glasögonen mer då det är mer som en modegrej nu mot vad det var förr, kul att variera sig lite. Men det är ju också kostsamt det är inte gratis med glasögon och linser direkt. Så i längden så kanske det hade lönat sig med en ögonoperation? Samtidigt så skulle nog jag personligen inte våga göra det, vet flertalet som gjort det och dom är jättenöjda och det har gått bra.

Det som är helt galet är att det bara tar 15-20 min att genomföra “operationen” det mesta går att korrigera med tekniken förutom åldersynthet. Det är helt otroligt vad man kan göra med tekniken egentligen! Om vi kan göra sådana här otroliga saker med teknikens under, vart är vi då om 10 år, 20 år? Lirema är en av de företagen som utför ögonoperation med laser. På deras sida så kan man få gratis konsultation online ifall ögonlaser passar dig, eller inte.

Under deras frågor & svar flik där jag bland annat hittade det jag hade oroat mig för som mest ifall jag skulle genomföra behandlingen.
Kan ögonlaser misslyckas eller leda till blindhet? “Det finns hittills inte något dokumenterat fall där en patient har blivit blind till följd av en synfelskorrigering med ögonlaser. Det är mycket ovanligt att ögonlaserbehandling misslyckas men det finns enstaka operationer där resultatet inte nått upp det som önskats”.

Har du funderat på att göra ögonoperation med laser? Har du gjort det? Varför skulle du inte göra det?

24 thoughts on “Har du glasögon och funderat på ögonoperation med laser?

 1. Jag har ju gjort en person och är så nöjd. För mig var det en investering för att klara läkarintyg en som sjöman, nu hamnade jag ju inte i den branschen till slut ändå, så det vägde ju tungt. Saknar verkligen inte glasögon och linser men lär få det om några år för att läsa antagligen.

  • Åh hade inte en aning om att du hade gjort! Kände du inte oro inför det? Men skönt att slippa glasögon & linser!

 2. Tycker det är väldigt bra att det finns alternativ att testa på om man “tröttnat på glasögon”, och tror helt klart det kan vara en bra investering! 😀

  • Jamen så är det ju, jag varvar både glasögon & linser men till vardags har jag glasögon, mest för att jag är lat. Hade ju varit skönt o slippa med en ögonoperation iofs.

  • Åh jag har med funderat på det men det är ju ögonen det handlar om och har aldrig hört att det gått fel.

  • Det har jag med gjort och ja det kostar ju en slant. Men är det värt det så i längden så har man ju säkert tjänat på det speciellt ifall man byter glasögon ofta och det är inte gratis.

  • Nä det är ju ändå ögonen det handlar om men jag vet många som gjort det och dom är så sjukt nöjda.

 3. hi hi ja har varit hos optikern i förrgår
  ja har tänkt börja med mina linser som ja inte haft på nåt år men har ofta migrän så ska testa igen men ingen op här =)

  • Ah hihi så lägligt då. Jag behöver också gå till optikern snart igen för att förnya mitt recept på linser.

  • Ja man gör du det i längden så har man nog tjänat in dom pengarna som man lägger på glasögon o linser. Men visst kostar det en slant, kanske är värt det i slutändan som sagt 😉

  • Åh vad skönt för dig att inte ha något synfel, hade önskat jag inte hade det såklart. Hade varit det optimala.

 4. Var exakt samma för mig! Tror jag gick i trean i mellanstadiet när jag upptäckte att jag satt och kisade för att försöka se tavlan i skolan. Har haft linser sen dess och har måååånga gånger funderat på operation, hade varit så skönt!

  • Ja, man hade ju önskat att man inte hade något synfel såklart. Jag har funderat massor med gånger men så blir man lite snål och så har man/kommer man att köpa både glasögon & linser för en lika stor summan om inte större genom livet liksom, hehe.

 5. det här inlägget var sjukt passande då jag går och grämer mig över att jag behöver köpa nya glasögon. Trivs VERKLIGEN inte i glasögon, hade gärna gjort något sånt här men jag är lite rädd…

  • Åh vad roligt att höra att inlägget uppskattades. Jag trivs i mina glasögon o linser men tror att i det långa loppet så tjänar man på att göra en operation. Såklart att man är rädd det är ju ögonen det handlar om och det är gjort på 10-15 min och sååååå många gör det och det går liksom inte fel. Jag har med funderat massor på detta och är oxå lite rädd såklart.

 6. Visst var jag lite orolig, hade med min syster som stöd och hon tog hand om mig de första dagarna då ögonen var väldigt ljuskänsliga och jag skulle ta droppar typ hela tiden. Var så skönt när det släppte och synen stabiliserade sig. Ljuskänslighet satt i ett tag och första tiden skulle jag ha solglasögon så fort jag var ute. Mörkerseendet var påverkat ett tag, framförallt när det gick snabbt mellan ljus och mörker men det gick över sen.

  • Åh ja, detta har man ju läst om och är medveten om och vad jag förstått så går det aldrig fel, typ omöjligt. Men man är ju inte mer än människa men kan ändå sätta mig in i känslan när det är gjort och man får dom “åkommor” man får efteråt, att det möjligtvis kan vara en stressfaktor med. Jag hade gärna sluppit både glasögon & linser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *